TOP
grappige uitspraken van de peuter
Kids Personal

7 grappige uitspraken van de peuter (Wat zei je nou?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De peuter leert momenteel steeds beter praten en dat levert behoorlijk wat grappige situaties en uitspraken op. Ik denk dat ik tot nu toe misschien wel een van de leukste fases vind. Natuurlijk houd ik zijn teksten bij in een boekje en ik heb er ook al eens een column aan gewijd op MOMmag., maar ik vind het ook wel eens leuk ze hier te delen. 

7 grappige uitspraken van de peuter

Sinterklaas

Blijkbaar was de peuter toch ongemerkt behoorlijk vol van de goedheiligman. Wij hebben het thuis wel gevierd, maar we wisten eigenlijk nog niet helemaal of hij het nou echt wel doorhad. Dat bleek toch wel een beetje het geval. De Sint was nog maar net het land uit toen we tijdens het uitlaten van de hond een man op een paard passeerden. “Ooooh Sinterklaas”, zei de peuter vol bewondering.

Hè bah.. neger

Een van mijn angsten was eigenlijk dat hij een donker iemand zou aanspreken voor Zwarte Piet. Gelukkig hebben wij in onze omgeving best wel wat familie en vrienden met een kleurtje, dus ik weet niet in hoeverre hij daar een associatie zou leggen. Ik denk het eigenlijk van niet, maar toch.

Alhoewel we laatst toch een wat heikele situatie hadden. De peuter en ik liepen buiten en het begon opeens uit het niets te regenen. Nou is de peuter natuurlijk een spiegel van ons en ook vaak van onze teksten. Ik haat regen. Dus we liepen buiten en het begon te regenen. En we liepen ook nog langs een donkere man. Voordat ik wat kon zeggen, had de peuter het al gedaan. Maar de peuter wil de r’en, g’s en n’en nog wel eens door elkaar halen. Dus op het moment dat we de man passeerden, zei mijn peuter heel hard en duidelijk: “Hè bah..neger.” Met het schaamrood op mijn kaken, riep ik de man toe dat hij ‘regen’ bedoelde te zeggen. De man kon er om lachen. Ik inmiddels ook.

Hallo oma!

De peuter noemt de meeste vrouwen ‘mama’. Behalve ik, ik ben ‘mijn mama’. De iets oudere dames noemt hij ‘oma’. Alleen het toeval wil dat Mark en mijn moeder allebei blond haar hebben. Dus blond associeert hij ook met oma. Hij noemt mijn blonde vriendinnen dan ook regelmatig ‘oma’. Dat vinden ze niet zo leuk. Begrijpelijk.

Laatst zat ik met een vriendin en de peuter in een koffietentje, toen er een blonde vrouw van mijn leeftijd binnenkwam. “Hallo oma”, riep Robin enthousiast. “Hij noemt iedereen oma”, riep ik nog. Ik weet niet of ze het gehoord heeft.

Mooi haar

Een dikke bos met krullen heeft de kleine man. Waarschijnlijk krijgt hij vaak te horen dat hij mooi haar heeft. Wij zeggen het in ieder geval vrij regelmatig. Laatst kroelde ik weer eens door zijn krullen, toen hij uit het niets zei: “Ik heb mooi haar hè mama?”
Ja jongen. Dat heb je. Laat niemand je ooit vertellen dat dat niet zo is ;).

Lees ook: ‘Als je dit had geweten, had je het dan anders gedaan?

De mislukte foto

Hoe erg ik het ook vind, maar de peuter wil nu regelmatig foto’s maken en bekijken. Foto’s maakt hij met mijn telefoon, mijn fotocamera en met de random reader. Met de telefoon vindt hij het leukst om een foto te maken, want dan kan hij meteen het resultaat bekijken.

Toen hij een tijdje terug een foto van mij had gemaakt en die wilde zien, riep hij bij het kijken: “Nee die foto is nie goe. Diet die maar”. Of te wel ‘delete die maar’. Zoals ik ongeveer over 95% van de foto’s die ik van mezelf maak, roep.

Spook

Momenteel zit hij nog al in de spoken fase. Boven woont een spook en er zit soms een krokodil achter zijn stoel op zijn kamer. Maar die zijn verder niet eng, dus dat is prima. Een paar weken geleden probeerde hij me weer te vertellen dat er een spook was op de badkamer. “Nee, er is geen spook”, vertelde ik hem. “Ik heb niets gezien”. Maar omdat de kleine grote man nu ook af en toe op het potje gaat, proberen we hem te stimuleren met een potje dat een muziekje afspeelt als beloning als hij er wat op doet.

Als je dat potje afspoelt en je laat er te veel water in en het water loopt terug, wil dat kreng alleen ook wel eens afspelen als er niets aan de hand is en de peuter allang klaar is. Vlak nadat ik de peuter verteld had dat er geen spook was, gebeurde dat. Vanuit de badkamer klonk een muziekje.
“Sienouwel mama. Toch een spook”, riep de peuter verbolgen.

Peuter

Het is elke dag weer een keer raak. De peuter transformeert dan in een peuter. Wat niet zo gek is, want het is er ook een. Maar dan is hij ook op en top peuter. Het antwoord op elke vraag is ‘nee’, hij wil niets of toch weer wel. Als je niet oppast, komt er een peuter driftbui aan.

Een paar dagen geleden was het weer zo ver. Nee dit, nee dat. Ik zuchtte eens diep en vroeg hardop: “Zeg.. ben jij een peuter of zo?”
Serieus keek hij me aan. “Nee mama. Ik ben Robin”.

Jochem Myjer zou zeggen: “Ik reken het goed”.

Een leuke tip trouwens voor jonge kinderen om hun emoties te herkennen en te beheersen, is het Kleurenmonster. Een interactief bordspel voor kinderen dat is gebaseerd op het kinderboek ‘De kleur van emoties’, geschreven door Anna Llenas. Het verhaal (en dus ook dit bordspel) helpt zeer jonge kinderen om hun emoties te herkennen en te beheersen. Ook op scholen wordt dit spel gebruikt om te leren omgaan met emoties.

Herken je dit soort uitspraken? Wat was een van de grappigste dingen die jouw kind ooit zei? En vind je dit soort artikelen leuk om te lezen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.