TOP
gouden randjes bos
Personal

10 gouden randjes (dingen & momenten waarvan ik geniet)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Na de verdrietige gebeurtenissen van de afgelopen tijd vind ik het wel weer eens een mooi moment om bij de mooie momenten stil te staan. Count your blessings! Want er zijn er genoeg. Ik zet mijn 10 gouden randjes of te wel de dingen en momenten waarvan ik geniet voor je op een rij. 

10 gouden randjes

1. Meer rust

Een van de redenen om te verhuizen, was dat dat meer rust zou geven. Minder heen en weer en gerij en meer vangnet en opvang. Gelukkig kan ik na anderhalve maand zeggen dat de verhuizing tot nu toe inderdaad meer rust heeft gegeven. Bovendien merk ik dat ik in deze omgeving ook meer tot rust kom.

2. Lagere werkdruk

Ook is het zo dat ik natuurlijk niet meer zo rigide met tijdschema’s e.d. publiceer. Ik verdien zeker nog een inkomen met mijn site, maar ik verplicht mezelf niet elke week zo en zo vaak iets online te gooien. Natuurlijk is er soms nog wel een stemmetje dat ergens zeurt dat het nu wel weer tijd wordt voor een artikel. Maar ik kan dat stemmetje steeds beter negeren en denken: “Ik publiceer als ik ook echt wat leuks, moois of waardevols om te delen heb.

3. Opleiding

Natuurlijk heb ik zelf wel weer een nieuw project op mijn hals gehaald en ben ik begonnen aan een opleiding. Dat levert weer extra werk op, maar ik merk dat ik daar juist wel weer nieuwe energie en inspiratie van krijg. Het is wel schipperen. De afgelopen twee weken had de peuter vakantie en was ik zo druk dat ik echt geen een keer tijd heb vrij kunnen maken om te studeren. Deze week begin ik dus weer met frisse moed en energie.

4. Peuter

Om heel eerlijk te zijn, was het gedurende en vlak na de verhuizing vrij pittig met de peuter. Het was natuurlijk al met al een grote verandering voor hem, een ander huis, niet meer naar zijn vriendjes en de lieve leidsters op het oude KDV. Gelukkig heeft hij inmiddels zijn draai helemaal gevonden en is hij weer zijn oude vrolijke zelf. Natuurlijk is het een peuter en luistert hij soms slecht, maar hij is zo gezellig en dat maakt eigenlijk alles altijd weer goed.

De afgelopen twee weken was hij lekker thuis en hebben we veel tijd samen doorgebracht en leuke dingen gedaan. Daar hebben we beiden van genoten. We zijn veel samen gaan wandelen en naar de speeltuin gegaan. De peuter vindt treinen momenteel helemaal geweldig, dus gisteren zijn we gewoon even op en neer naar Deventer gegaan met de trein. Daar hebben we een ijsje gegeten en toen weer terug. Echt.. blijer kon je de peuter niet maken. Heerlijk om te zien.

gouden randjes zindelijkheidsbox

5. Zindelijk

Omdat de kleine man de afgelopen week toch thuis was, besloot ik om met zindelijkheidstraining te beginnen. Een tijdje geleden had ik de zindelijkheidsbox toegestuurd gekregen, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Om een lang verhaal kort te maken, dacht ik de eerste dagen dat het nooit zou gaan lukken. Mijn zoon zou de eerste puber worden die met luier naar de middelbare school moest. Gelukkig kwam er op dag 4 verandering. En op dag 5 was hij bijna helemaal zindelijk. Inmiddels zijn we 8 dagen verder en is hij zelfs vannacht wakker geworden om een plasje op het potje te gaan doen. Ik ben zo verschrikkelijk trots op hem. It’s a small step for mankind, but a big step for us! En echt.. wat ga ik genieten van geen luiers meer meenemen als we ergens naar toegaan.

Ik zal binnenkort uitgebreid vertellen over het zindelijkheidsavontuur.

6. Efteling

Precies een jaar geleden gingen wij een paar dagen naar de Efteling. Daar heeft de peuter het nog steeds over. Iedereen die denkt dat het het niet waard is om met een klein kind te gaan, heeft het in mijn optiek helemaal mis. De Efteling heeft een gigantische indruk op hem gemaakt en omdat wij toch afgelopen maand niet naar de VS zijn gegaan, besloten we een midweek Efteling te boeken. Als cadeau omdat de peuter zindelijk aan het worden is. Dus gisterochtend vertelde de kleine man mij bij het opstaan al dat hij vandaag niet op de grond ging plassen, omdat we dan naar de Efteling zouden gaan. We kijken samen alvast filmpjes en de voorpret is begonnen. Deze maand gaan we opnieuw herinneringen maken en ik kan echt niet wachten.

7. Kletsmajoor

Als ik kijk naar mijn gouden randjes van een klein jaar geleden, dan lees ik dat de peuter druk was met dingen nazeggen. Dat doet hij nog steeds, maar inmiddels is het een enorme kletsmajoor. Hele verhalen heeft hij. Als hij niet aan het kletsen is, is hij aan het zingen. Het mooie is dat ik de verhalen inmiddels ook echt begrijp. Soms verstaan anderen hem nog niet helemaal goed, maar ik wel. Hij wil nu ook vaak bellen. Laatst wilde hij opa bellen om te vragen of die met hem ging zwemmen. Zo schattig.

8. Interieur

Maanden ben ik met onze nieuwe inrichting bezig geweest, en nu krijgt alles steeds meer vorm. Aankomende week wordt de nieuwe bank bezorgd, het bed komt er aan en alle meubels die we al hadden hebben hun eigen plek. Het behang heeft mooi uitgepakt en de verf op de muren ook (al is de slaapkamer iets te blauw geworden). Ik ben ontzettend trots op ons huis en het interieur en ik geniet daar enorm van. Binnenkort zal ik wat meer op Karenz. delen. Ben je nu al benieuwd? Volg me dan op Instagram waar ik al veel laat zien.

9. Vrienden & familie

Ik val in herhaling, maar ik vind het erg fijn om bij familie in de buurt te wonen. De peuter ziet zijn opa en oma’s, ooms, tantes, nichtje en neefje vaker en er zijn meer mensen die willen oppassen of dingen met de peuter willen doen 🙂 Ook wel eens lekker. Vooral omdat de man laat thuis is of in het buitenland zit voor werk.

Het is heerlijk om weer dicht bij mijn beste vriendin van vroeger te wonen en haar ook weer vaak te zien. Haar oudste dochter past hier ’s avonds op als wij een keer op pad gaan. Ik kom veel oude bekenden tegen, maar ik merk ook dat met sommige oude vrienden die wel nog in de randstad wonen, het contact verdiept is. We bellen nu meer en als je elkaar ziet dan zie je elkaar ook echt. Dat is enorm waardevol.

10. Lente

Je zou het niet zeggen, als je nu naar de buitentemperatuur kijkt, maar het is natuurlijk lente. Ondanks dat het nu voelt alsof de winter binnenkort van start gaat, begint onze tuin te bloeien en groeien. Alle bomen hebben knoppen of blaadjes, de rodondhendrons krijgen bloemen, de sneeuwklokjes laten hun vlokjes zien en ga zo maar door. In principe houd ik van alle seizoenen, maar ik word wel heel blij van de lente. Vooral van het weer van twee weken geleden. Niet te koud. Niet te warm. Heerlijk!

Tot zo ver de gouden randjes van dit moment.

Heb je een vraag of opmerking deel ‘m gerust! 

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.