TOP
goede match in de liefde
Editorial Lifestyle

Waarom mijn man en ik een goede match in de liefde zijn (een heus Valentijns artikel ♥)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wist je dat ik vroeger een pesthekel aan Valentijnsdag had? En dan bedoel ik niet middelbare school vroeger, want toen vond ik het fantastisch. Vond je opeens een anonieme kaart in je rugtas. Romantisch! Nee, ik bedoel vroeger toen ik single was in Amsterdam en Valentijnsdag opeens een soort van wake-up call was. Dat mijn vriendinnen met hun mannen die avond wat leuks gingen doen en ik à la Bridget Jones maar een beetje op de bank hing met een fles wijn en mijn katten. Gelukkig kwam ik mijn man tegen anders had ik nog steeds op die bank gezeten met mijn katten. Grapje.

Dat laatste dan. Want ik ben natuurlijk hartstikke blij dat ik mijn man weer her ontmoette. Onze hele love story heb je afgelopen zomer al kunnen lezen toen we 5 jaar getrouwd waren. Maar vandaag wil ik er op deze dag van de liefde eens bij stilstaan waarom mijn man en ik een goede match in de liefde zijn.

Goede match in de liefde

Aantrekkingskracht

Ten eerste vind ik hem gewoon knap. Dat is wel zo belangrijk. In het verleden heb ik wel eens een vriendje gehad waar ik enorm mee kon lachen, maar die ik eigenlijk niet zo knap vond en dat werkte niet.

Humor

Daarmee zeg ik niet dat ik humor niet belangrijk vind, want ik vind het ontzettend fijn dat ik om dezelfde dingen kan lachen als mijn man en andersom. Humor is sowieso voor mij een belangrijk aspect in liefde, maar ook in vriendschap.

Vriendschap

Nou… kijk daar heb ik een mooi bruggetje naar dit punt. En ja… dat klinkt best wel corny, maar mijn man en ik zijn ook vrienden. Ik kan alles met hem delen, al is het soms wel lekkerder klagen tegen een vriendin van tegen mijn man die meteen met een praktische oplossing komt als ik loop te klagen. Maar dat is natuurlijk man eigen. Al ken ik ook wel vrouwen die dat doen.

Team

We zijn een team. Hij helpt mij waar hij kan en andersom. Ik ben altijd Team Mark en Mark is altijd Team Karen. En samen zijn we Team Robin. Dat is het belangrijkste team in ons gezin trouwens.

LEES OOK >> 5 Valentijnsdag ideeën: Hoe verras je je partner?

Ondersteunen

Inmiddels hebben we best veel met elkaar meegemaakt en ik denk dat als je relatie dat soort dingen overleeft, je alles wel kan ‘overleven’. Het is echt niet zo dat we elkaar met alles konden ondersteunen, omdat bepaald verdriet bij de een anders is dan bij de ander. Maar het belangrijkste is dat we er altijd voor elkaar zijn.

Achtergrond

Eigenlijk delen we een bepaalde achtergrond. De gezinnen waar we in opgroeiden, komen op bepaalde vlakken overeen en het voelde voor mij dan ook echt als thuiskomen, toen ik Mark tegenkwam.

Normen en waarden

Daarop inhakend; we delen dezelfde normen en waarden. We zijn het op veel vlakken met elkaar eens in de opvoeding, maar ook in politieke keuzes en wat we ons kind willen meegeven.

5 jaar getrouwd

Zwakke punten

We kennen elkaars zwaktes. En hoewel ik het nog steeds irritant vind dat hij altijd te laat thuis is en hij het vervelend vind dat ik een puinhoop van de slaapkamer maak (daar komt toch niemand), hebben we ons bij het meeste wel kunnen neerleggen. Geloof ik. Toch?

Vrienden

Wat ook wel heel fijn is, is dat wij ooit in dezelfde stad studeerden en op dezelfde plekken rondhingen. Daarom kende ik al veel van zijn vrienden en hij mijn vriendinnen. Dat vond ik vooral ook heel relaxed toen we net met elkaar gingen, maar nu ook. Je kent elkaar al zo lang en ik kende een aantal van zijn vrienden zelfs al eerder dan dat ik Mark kende!

LEES OOK >> 5 bijzondere huwelijksacts

Vullen elkaar aan

Hoewel we ontzettend veel gemeen hebben, zijn er ook dingen waarin we enorm verschillen. Mark is heel rustig en ik.. niet. Ik ben goed met emoties en daar is mijn man dan weer minder goed in. Ik ben extrovert en hij introvert. Hij denkt goed over dingen na, terwijl ik een flapuit ben en al bungeejumpend aan het koord hang en me dan pas bedenk dat ik dat helemaal niet durf. En ga zo maar door.

We zijn een goede mix, wij samen. En we leren ook veel van elkaar. Ik ben door hem veel rustiger geworden en andersom heeft mijn man ook vast wel dingen van mij geleerd ;).

Liefde

Tja, en dat is natuurlijk het aller- aller- allerbelangrijkst, maar we houden gewoon veel van elkaar. Zoals ik al eerder schreef, het voelde echt als thuiskomen, wij samen. En daarom is het ook altijd fijn om thuis te komen. Ik vind het heerlijk om een gezin te vormen met z’n drieën. Het is fijn dat we familie en vrienden hebben, maar we zouden ook met z’n drieën kunnen emigreren en het fijn en gezellig hebben met elkaar.

Niemand anders

En ten slotte… had ik echt met niemand anders willen zijn dan met mijn man. We wisten beiden meteen dat we het voor elkaar waren en dat weet ik nog steeds.

Of ik vandaag Valentijnsdag ga vieren. Nee, ik denk het niet. Want ik weet ook dat mijn man helemaal niet met dat soort dagen bezig is en dat is prima. Desondanks is het leuk om weer een keer stil te staan bij de liefde.

Hoe wist je dat jij en jouw partner een goede match in de liefde zijn? En als je geen partner hebt; wat vind je belangrijk in een relatie?

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.