TOP
gevulde portobello met rucolapasta
Food

Recept: Gevulde Portobello met Rucolapasta

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het eiwitgehalte van champignons (waar ook de portobello onder valt) zit ergens tussen vlees en groente in en daarom is de champignon een prima vleesvervanger. Bovendien is het ook gewoon lekker! Vandaar dat ik vandaag een heerlijk recept met paddestoel voor je op het menu heb staan: Gevulde Portobello met Rucolapasta. Net als pompoen vind ik portobello ook nog eens heel gezellig klinken. Je zou bijna je hond zo noemen: “Portobello kom hier!” Goed, ik dwaal weer eens af. Dit recept is vegetarisch, is niet al te moeilijk te maken en is ook een leuk recept voor als je (vegetarische) eters krijgt. Benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 2 portobello champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse peterselie
  • ca 60 ml crème fraîche (half bekertje van 125 ml)
  • eetlepel tijm
  • zakje rucola (75 gram)
  • eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram (volkoren/spelt) spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout naar smaak

recept: gevulde portobello met rucolapasta

En zo maak je Gevulde Portobello met Rucolapasta:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en snipper ‘m klein. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje. Snijd de steeltjes eraf en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Pak een kommetje en knip hier de peterselie boven fijn en meng deze met de Parmezaanse kaas en de crème fraîche.
  3. Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en voeg als deze heet is geworden de knoflook, de steeltjes en de tijm toe. Roerbak alles een minuut of drie en gooi de mix dan bij de kaas en crème fraîche. Roer alles goed door elkaar en vul de portobello’s met het mengsel.
  4. Leg de gevulde portobello’s in een schaal leggen en besprenkel ze met een beetje olijfolie en de citroensap.
  5. Zet de portobello’s midden in de oven en bak ze in ca 20 minuten gaar.
  6. Bereid ondertussen de spaghetti. Als deze klaar is, meng je het met de rucola en wat olijfolie.
  7. Als de portobello’s klaar zijn, schep je de rucolapasta op de borden en leg je de portobello champignon erboven op. Eventueel garneren met peterselie.

En klaar ben je. Bon appetit!

Fijne dag vandaag!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op stoofpotjes?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met een tomatensalade.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten.

Benieuwd naar een ander vegetarisch recept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.