TOP
gevulde paprika met gehakt
Food

Gevulde paprika met gehakt

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

We beginnen met een geinig wist-u-datje: Dit recept, gevulde paprika met gehakt, dat ik vandaag met je ga delen, maakte ik al in mijn studententijd. Het was in mijn studentenhuis echt een succesnummer en dat is het eigenlijk nog steeds. Ik hoef je nu je dit weet, ook vast niet uit te leggen, dat het ontzettend makkelijk is om te maken. Een kind student kan de was doen en jij dus ook. Er kan weinig mis gaan, het is best wel gezond, het is een budget recept, het ziet er gezellig uit, de kinderen vinden het heerlijk en de rest van het gezin vast ook. Eventueel kun je het als de kids niet mee-eten iets pittiger maken. Ik vertel je hoe ik het al meer dan 20 jaar maak… 😉

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 4 paprika’s
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • peper en zout naar smaak

recept gevulde paprika met gehakt

En zo maak je gevulde paprika met gehakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Versnipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  3. Meng het gehakt met de ui en de knoflook en de ketjap. Gewoon lekker kneden met je handen.
  4. Rul het gehaktmengsel een minuut of 5 in een grote pan. Je hoeft hier geen olie of boter voor te gebruiken. Het gehakt is vet genoeg.
  5. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en zet de paprika’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  6. Na een minuut of 20/25 is het klaar. Als de paprika’s een beetje zijn gaan rimpelen dan zijn ze helemaal goed.
  7. Houd de paprika’s een beetje scheef en laat het overtollige vet eruit lopen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat was een van de eerste recepten die jij zelf klaarmaakte? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt ook een rood pepertje door het gehakt versnipperen.
Serveertip: Lekker met sla en rijst of krieltjes
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 30 minuten

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

15 COMMENTS
  • Kiran
    3 jaar ago

    Ziet er lekker uit. Leuke variatie tip! Staat ook zeker mooi op de keukentafel.

  • Lonneke
    3 jaar ago

    Mijn schoonmoeder maakte altijd een soortgelijk gerecht dan dat vond ik altijd zo ontzettend lekker. Ik ga dit recept over een tijdje weer eens eten. Gehakt past momenteel even niet bij Weight Watchers… al is tartaar misschien ook wel een optie.

  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Het eerste gerechtje wat ik op de huishoudschool geleerd kreeg. Leuk! En deze versie eens snel proberen!

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Ha wat grappig. Een soort gelijkwaardige herinnering dus 😉

  • Kiss & Make-up
    3 jaar ago

    Ik hou van gevulde paprika! Niet met gehakt natuurlijk, maar met rijst of quinoa bijvoorbeeld is het ook heel lekker.

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Dat is absoluut een goed alternatief voor vlees! Heb je in Zwitserland ook zoiets als de Vegetarische slager? Die verkopen vleesloos gehakt?

      • Kiss & Make-up
        3 jaar ago

        Waarschijnlijk wel, heb er nog niet naar gezocht. Vind ‘namaakvlees’ meestal niet zo super smaken. Dan kies ik liever voor een alternatief zoals quinoa or rijst of bonen ofzo. Of iets puur zoals tofu of seitan.

  • sunny mama
    3 jaar ago

    Leuk om dit recept hier tegen te komen. Ik geloof dat het al sinds mijn studententijd geleden is dat ik dit nog gegeten heb. Al die jaren niet meer aan gedacht… Leuke tip voor vandaag, want… woensdag, gehakdag! 😉

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Daar had ik nog niet eens aan gedacht! Dank voor de reminder! 🙂

  • Marijke
    3 jaar ago

    oo heb ik al zo lang niet gemaakt! Staat altijd zo mooi op tafel (en op de foto 🙂 )

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Ik vond het best lastig op de foto trouwens…

  • Desirée
    3 jaar ago

    Oh yes, heerlijk! Na onze verhuizingen maar eens samen gaan koken? ^^

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Dat lijkt me heel erg leuk!

  • Anne-Marie
    3 jaar ago

    Mmm een echte klassieker die ook gewoon lekker blijft!

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Ja precies! En je kunt er lekker mee variëren.. Ook leuk.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.