TOP
gevulde paprika met gehakt
Food

Gevulde paprika met gehakt

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

We beginnen met een geinig wist-u-datje: Dit recept, gevulde paprika met gehakt, dat ik vandaag met je ga delen, maakte ik al in mijn studententijd. Het was in mijn studentenhuis echt een succesnummer en dat is het eigenlijk nog steeds. Ik hoef je nu je dit weet, ook vast niet uit te leggen, dat het ontzettend makkelijk is om te maken. Een kind student kan de was doen en jij dus ook. Er kan weinig mis gaan, het is best wel gezond, het is een budget recept, het ziet er gezellig uit, de kinderen vinden het heerlijk en de rest van het gezin vast ook. Eventueel kun je het als de kids niet mee-eten iets pittiger maken. Ik vertel je hoe ik het al meer dan 20 jaar maak… 😉

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 4 paprika’s
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • peper en zout naar smaak

recept gevulde paprika met gehakt

En zo maak je gevulde paprika met gehakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Versnipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  3. Meng het gehakt met de ui en de knoflook en de ketjap. Gewoon lekker kneden met je handen.
  4. Rul het gehaktmengsel een minuut of 5 in een grote pan. Je hoeft hier geen olie of boter voor te gebruiken. Het gehakt is vet genoeg.
  5. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en zet de paprika’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  6. Na een minuut of 20/25 is het klaar. Als de paprika’s een beetje zijn gaan rimpelen dan zijn ze helemaal goed.
  7. Houd de paprika’s een beetje scheef en laat het overtollige vet eruit lopen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat was een van de eerste recepten die jij zelf klaarmaakte? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt ook een rood pepertje door het gehakt versnipperen.
Serveertip: Lekker met sla en rijst of krieltjes
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 30 minuten

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.