TOP
gevulde paaseieren
Food

Gevulde Paaseieren

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Knutselen en fröbelen, ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar ik ben er niet echt een koningin in. Als je op Pinterest al die perfecte maaltijden en DIY projecten voorbij ziet komen, dan is het in mijn geval altijd eerder een failed it, dan nailed it. Zo ook met deze Gevulde Paaseieren, al vind ik ze nog best redelijk gelukt. Moet je je voorstelen hoe goed jij deze gevulde eieren/kuikentjes zou kunnen maken? Als ik dit al kan, dan begrijp je een beetje hoe makkelijk het is. En lekker! Want dat zijn ze ook nog. Harstikke leuk voor op de Paastafel en de kinderen vinden ze ook helemaal geweldig om te eten en te maken. Daar ga je punten mee scoren! Ik ga je vertellen hoe je ze maakt…

Boodschappenlijstje voor 6 eieren:

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels heel fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje paprikapoeder
  • peper en zout
  • sla, wortel en een olijf voor de garnering

recept gevulde paaseieren

En zo maak je Gevulde Paaseieren:

  1. Kook de eieren een minuut of 10 en laat ze afkoelen in koud water.
  2. Pel de eieren. Snijd ze op ongeveer 2/3 hoogte door midden.
  3. Schep het eigeel voorzichtig uit de eitjes en doe alles in een kom.
  4. Meng het eigeel met de mayonaise en de Parmezaanse kaas en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe. Dit kun je gewoon met een lepel in een schaal doen. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd worden.
  5. Schep met een kleine lepeltje het mengsel terug in de grootste eiwithelft, en zorg dat er een klein beetje boven het ei uitpiept.
  6. Zet het kapje eiwit weer terug op de gevulde eieren als een soort hoedje.
  7. Snijd de olijf in hele kleine stukjes en druk die in het mengsel als oogjes. Snij de wortel in stukjes en maak hier het snaveltje van.

Zet de eitjes in eierdopjes tussen sla als garnering en klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat staat er bij jou op de Paastafel?

Fijne dag vandaag! Liefs, Karen

Optie: Je kunt eventueel ook mosterd toevoegen aan het mengsel.
Tip: Niet genoeg eierdopjes in huis? Snijd een klein plakje van het ei (zonder eigeel) af (grote gedeelte) en zet het ei hierin neer.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten (inclusief afkoeltijd van de eieren)

Benieuwd naar een ander lekker recept voor op de Paastafel? Probeer deze eens: recept: ei muffins met spinazie en huttenkase

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.