TOP
gesprongen adertjes op je benen
Beauty Beauty Tips

Gesprongen adertjes op je benen. Hoe kom je er aan en af?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als ik één ding lelijk vind aan mijn eigen benen, zijn het de gesprongen adertjes waar ik steeds meer last van begin te krijgen. Mijn huid is heel dun en in mijn gezicht heb ik ook last van couperose, maar dat kun je nog een beetje verbergen met make-up. Om nou met opgemaakte benen te gaan lopen, lijkt me wat overdreven en dus ging ik op onderzoek uit. Gesprongen adertjes op je benen. Hoe kom je er aan en af? Ik las diverse artikelen en ga je de uitkomsten van mijn research vertellen. Lees je mee?

Gesprongen adertjes op je benen. Hoe kom je er aan?

Heeft je moeder gesprongen adertjes op haar benen? Ja? Grote kans dat jij ze ook hebt of krijgt. Een andere oorzaak is een beroep hebben waar je veel bij moet staan. Als je veel staat, worden je benen extra belast en daarmee je bloedvaten ook. Andere omstandigheden die zorgen voor grote druk op je benen, zoals een symptoom van een ziekte of zelfs te vaak te strakke broeken of panty’s dragen, kunnen ook die lelijke spinnetjes tot gevolg hebben. Ook overgewicht kan dat effect hebben.

Verder kunnen ook hormonale veranderingen zoals tijdens de puberteit, een zwangerschap of de overgang ze veroorzaken. Net zoals de pil slikken, want daar zitten natuurlijk ook hormonen in. Heb je vaak last gehad van propjes in je bloed? Dan heb je waarschijnlijk ook gesprongen aderen op je benen.

Te vaak in de zon zitten en je benen blootstellen aan UV straling, is ook niet goed. Bovendien gaan er verhalen dat ze ook veroorzaakt worden door op de trilplaat staan en slechte voeding zoals te veel vet en suiker, maar dat is niet bewezen.

Gesprongen adertjes komen bij vrouwen en bij mannen voor, maar vrouwen hebben er meer last van en helaas doet leeftijd ook geen goed. Hoe ouder je wordt, hoe meer ze voorkomen.

hoe kom je van gesprongen adertjes op je benen af

Gesprongen adertjes op je benen. Hoe kom je er af?

Er zijn verschillende soorten behandelingen om van de spinnetjes op je benen af te komen. Ik ga ze puntsgewijs met je doornemen:

1. Natuurlijke behandeling: Er zijn allerlei crèmes op de markt die je hiervoor zelf kunt gebruiken. Deze crèmpjes zorgen ervoor dat de adertjes (iets) vervagen, maar ze zullen niet helemaal verdwijnen.

2. Naar de dermatoloog gaan: Hij/zij kan de adertjes wegspuiten, zodat ze niet meer te zien zijn. Daarna moet je nog wel minstens een week een steunkous dragen en dat vindt niet iedereen even prettig.

3. Laseren: Bij een schoonheidssalon of kliniek kun je de adertjes weg laten laseren. In principe verdwijnen ze dan ook compleet en je hoeft na de behandeling geen steunkous te dragen. Bij een intraveneuze laserbehandeling wordt een kleine laser vezel in de ader geplaatst. Die geeft kleine laser licht flitsjes waardoor de ader afbreekt. Als je enorm veel adertjes hebt, kan het zijn dat je locale verdoving krijgt tijdens de behandeling.

4. Behandeling met radiofrequentie: Er wordt een kleine katheter in de ader geprikt. De katheter geeft radiofrequentie energie af aan de aderwand waardoor die extreem warm wordt, afbreekt en wordt afgesloten waardoor ‘ie niet opnieuw tevoorschijn kan komen. Deze procedure vindt meestal plaats in een poliklinische setting (kliniek) en het kan zijn dat je plaatselijk verdoofd wordt.

Kunnen de gesprongen adertjes weer terugkomen na de behandeling?

In principe komen de adertjes niet meer terug als ze echt zijn verwijderd (behandeling 2, 3 of 4), maar er kunnen wel nieuwe adertjes ontstaan. Als dat er wederom te veel worden en je begint je er aan te storen, kun je een nieuwe behandeling ondergaan.

Heb jij last van gesprongen adertjes? Heb je zelf nog tips?

Bronnen artikel: grabbits.nl, webmd.com & fashion.telegraph.co.uk.
Bron foto’s: Pixabay.com

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

18 COMMENTS
 • Mirian
  2 jaar ago

  Wat us de meest goedkopen behandeling?
  2, 3 of 4?
  En waar kun je die doen

 • Samira
  3 jaar ago

  Beste Heidi
  Kunnen die gesprongen adertjes vanzelf ook weggaan? Door te rusten of niet meer veel recht te staan?

 • Ans
  3 jaar ago

  Ik heb heel veel adertjes op mijn benen. Geen last van maar het is echt lelijk.
  Heb ze al heel vaak weg laten spuiten maar er komen weer anderen terug.

 • Nel Wolvers
  3 jaar ago

  Hallo ik heb mega adertjes op m.n benen.
  Het word steeds erger..Mijn moeder heeft er ook veel op haar benen en voeten..Net als ik.Heb altijd staand beroep gehad
  Ik zou ook graag willen laseren maar kan ik dat doen op eigen houtje of heb ik daar een verwijzing voor nodig?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Heb je geen verwijzing voor nodig. Maar het wordt helaas ook niet vergoed.

 • Heidi
  3 jaar ago

  Ik had ook van die adertjes. Ik heb ze weg laten spuiten.
  Een ding begrijp ik niet. Hier wordt gezegd dat het dragen van panty’s ook een oorzaak kan zijn.
  De arts die mij heeft behandeld heeft mij juist aangeraden panty’s te dragen. Dwaze geven steun aan de aderen waardoor er minder snel kleine adertjes komen. Mijn moeder droeg iedere dag panty’s en die had er inderdaad ook totaal geen last van

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Te strakke broeken en panty’s drukken de adertjes samen waardoor ze verergeren. Het ligt er dus aan of ze strak zitten of niet. Dat is niet goed.

 • Fleur
  5 jaar ago

  Aha! Daar komen ze dus vandaan. Nooit geweten dat zelfs een skinny broek daar een oorzaak van kan zijn!
  Wat een handig artikel heb je er van gemaakt, ik ga eens beter opletten:).

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Fleur! Leuk om te horen.

 • Annette
  5 jaar ago

  Ja, ik zie ze helaas ook op mijn benen. Ik heb idd wel eens een creme geprobeerd maar zonder resultaat. Ik ben een beetje huiverig voor laseren maar als het echt erger wordt vind ik dat toch wel een overweging.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik vrees ook dat ik moet gaan laseren. Maar dan mag je niet in de zon daarna, dus ik doe dat na de zomer denk ik.

 • Bianca
  5 jaar ago

  Ik had van die hele kleintjes in mijn gezicht die ik heb laten weglaseren. Heb er ook een paar kleintjes op mijn benen maar mijn moeder heeft van die echte spataders dus ik vrees dat het bij mij ook nog wel erger zal worden..

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Mijn moeder heeft ze ook en ik zie ze ook steeds erger worden, dus dat lot moet ik maar accepteren.

 • Babs
  5 jaar ago

  In de ‘oksel’ van mijn knie heb ik vrij dikke aderen. Maar ik zie ze gelukkig niet. Alleen op foto’s schrik ik wel eens.
  Ook veel last van vermoeide, zware benen.
  Er schijnen ook crèmes te zijn die de boel camoufleren, maar ik laat ze voor wat ze zijn.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja die zijn er absoluut! Die kwam ik ook tegen tijdens mijn research. Maar niet echt in Nederland verkrijgbaar, dus ik heb ze er niet bij vermeld.

 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  Ik draag altijd hele strakke broeken, oeps… Ik heb hier en daar van die adertjes, niet mooi.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ook, maar ik denk dat ik nu de mommy jeans ga omarmen of eigenlijk ombenen ;).

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.