TOP
Geplette aardappels uit de oven
Food

Geplette aardappeltjes met een knapperig jasje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wie is er hier nog meer gek op aardappeltjes in een knapperig jasje? Ik zeker en met dit recept kun je je hart ophalen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Gebakken aardappelen waren als kind altijd al favoriet. Tijdens mijn studietijd bleven ze populair en maakte ik ze vaak zelf. Meestal uit zo’n zakje uit de supermarkt en dan hup de koekenpan in. Het nadeel vind ik altijd dat dit zoveel tijd in beslag neemt en dat je erbij moet blijven. De liefde voor aardappelen doofde een beetje.

Sinds ik deze geplette aardappeltjes uit de oven maak, is de liefde weer helemaal terug. Nog steeds kost het flink wat tijd voordat je gebakken aardappeltjes op tafel staan, maar je hoeft er niet constant bij te blijven.

Boodschappenlijstje voor 2 à 3 personen:

  • 500 g kleine aardappeltjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 flinke snuf zeezout
  • olijfolie
  • optioneel: chili flakes

En zo maak je mijn Geplette Aardappeltjes:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Was de kleine aardappeltjes goed, verwijder rare plekjes, maar laat de schil er om zitten. Zet een pannetje water op en kook de aardappeltjes met een snufje zout. Zodra ze gaar zijn, kun je ze afgieten en uit laten stomen.
  3. Verdeel de aardappeltjes over een ovenschaal. Plet ze met een vork. Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en meng deze met de knoflook, het zeezout en de olijfolie in een bakje. Als je van een beetje pittig houdt is het ook lekker om wat chili flakes toe te voegen.
  4. Verdeel de olie over de aardappeltjes en plaats ze in de oven. Bak ze in  30 tot 45 minuten mooi goudbruin en knapperig.  De geplette aardappeltjes worden sneller knapperig als je de hete lucht stand aanzet in je oven.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete bijgerecht?

Liefs,
Mariska

Lijkt je dit recept je lekker? Misschien wil je dit recept dan ook proberen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

5 COMMENTS
  • Arno
    3 jaar ago

    Bij Lidl kan je kant en klaar een ovenschotelje kopen met iets soortgelijks, maar met een zak van ca. 5 kilo aardappelen kan je 20 van die schotels klaarmaken. Bij de Lidl zitten ze in een aluminium verpakking, als je die bewaart kan je die gebruiken voor een ovenschotel voor je eigen mix.

  • Loes Hofstede
    3 jaar ago

    Mmhh! Dat ziet er super lekker uit!

  • Bregje
    3 jaar ago

    Hmmm yum!!

  • marije
    3 jaar ago

    Klinkt super lekker en heel makkelijk. Ga ik binnenkort eens proberen.

    • Maris
      3 jaar ago

      Het is inderdaad een super makkelijk recept. Laat je weten of het gesmaakt heeft?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.