TOP
fritz hansen ikebana vaas
Home

Fritz Hansen Ikebana vaas (een blikvanger voor elk interieur)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vanaf het moment dat ik ‘m voor het eerst zag, kreeg ik ‘m niet meer uit mijn hoofd: De Fritz Hansen Ikebana vaas. Het was absoluut liefde op het eerste gezicht en nu ik ‘m daadwerkelijk in huis heb, maakt mijn hart elke keer een sprongetje als ik deze prachtige blikvanger zie. Ik laat je in dit artikel nog wat foto’s zien en vertel er meer over. Mocht je nou net zo blij worden van dit prachtige design, dan heb ik leuk nieuws. Ik mag er namelijk ook een weggeven..

Fritz Hansen Ikebana vaas

fritz hansen ikebana vaas bovenaf

De Fritz Hansen Ikebana Vaas is ontworpen door Jaime Hayon. Zoals je ziet op de foto’s staat in de glazen vaas een messing statief dat bestaat uit twee plateaus met gaatjes. Het bovenste plateau steekt boven de vaas uit. Door de gaten kun je de bloemen steken en zo ook rangschikken/bloemschikken.

Deze prachtige vaas is ook vernoemd naar het Japanse woord voor bloemschikkunst; Ikebana. De vaas is op deze manier ontworpen om de bloemen te eren en te bewonderen. Zelfs de steel van de bloem! De gaatjes zijn daarnaast heel handig, je kunt de bloemen zo neerzetten zoals je wilt.

fritz hansen ikebana vaas van onder

Wat ik zo mooi vind aan deze blikvanger is allereerst het design zelf. Heel chique, stijlvol en tijdloos. Het past in een strak interieur, maar ook zeker bij een klassiekere inrichting, zoals de onze. Het goud geeft de vaas echt allure. En het allerleukste is nog wel dat je door de bloemen zelf elke keer een ander kunstwerk kunt creëren. Je kunt er een ongelijk veldboeket in steken, maar ook alleen maar rozen. De gaten van het plateau hebben verschillende maten, waardoor (bijna) elke bloem past.

fritz hansen ikebana vaas formaten

De vaas is verkrijgbaar in 3 formaten en de hebberd in mij zou ze in elk formaat wel willen hebben. De ovale vind ik ook prachtig om bijvoorbeeld midden op de eettafel te zetten. De kleine is weer leuk voor op een sidetable. Bijkomend voordeel is dat de vaas zelf niet erg hoog is, waardoor die heel stabiel staat. Bij ons staat de vaas op de sidetable achter de bank. Met een peuter die door de kamer fietst, vind ik het wel een prettig idee dat ‘ie niet zo snel kan omvallen.

LEES OOK: ‘Flos Tatou T1 tafellamp (een pronkstuk in de nieuwe woonkeuken)

Fritz Hansen

fritz hansen ikebana vaas close-up

De vaas is dus van het design label Fritz Hansen. Een label dat al in 1872 is ontstaan, toen de meubelmaker Fritz Hansen in Kopenhagen een handelsvergunning kreeg. In de eerste 50 jaar van het bedrijf vergaarde Fritz al diverse prestigieuze opdrachten. De ontwerpers ontwierpen onder andere het interieur voor de Universiteitsbibliotheek van Kopenhagen, het stadhuis, de Hoge Raad. Daarnaast werden er ook gewoon meubels ontworpen.

Inmiddels staan er tal van klassiekers op naam van Fritz Hansen. De bekendste zijn de Super-Elliptical Tafel en de beroemde Egg Chair. Ontzettend veel beroemde designers hebben hun naam verbonden aan het merk. Onder hun bijvoorbeeld Piet Hein, Arne Jacobsen, Aiayu, Cecilie Manz, Gamfratesi en Jaime Hayon.

Jaime Hayon

fritz hansen ikebana vaas jaime hayon

Een van mijn favoriete ontwerpers is de Spaanse kunstenaar en designer Jaime Hayon. Hij ontwierp ook een van mijn favoriete design fauteuils, de Fritz Hansen Fri fauteuil. Hij heeft een achtergrond in industrieel design en maakt onder andere meubels en accessoires voor bekende merken als Fritz Hansen, Moooi en &Tradition. Niet voor niets is hij een van de meest invloedrijke ontwerpers van de laatste eeuw. Zijn ontwerpen zijn niet alleen creatief, maar springen er ook uit door het materiaal gebruik, de combinatie van de verschillende materialen (zie deze vaas) en het gedegen vakmanschap.

Jaime Hayon heeft ontwerpstudio’s in Italië, Spanje en Japan. Deze landen inspireren hem ook bij zijn ontwerpen. Zoals dus de Ikebana vaas, maar ook de Formakami hanglamp die is geïnspireerd door eeuwenoude papieren lantaarns uit Azië.

LEES OOK: ‘5X mooie witte interieur inspiratie

Winactie Fritz Hansen Ikebana vaas (GESLOTEN)

fritz hansen ikebana vaas winactie

Mocht je nou denken: ‘Jaaaa, ik wil ook heel graag zo’n prachtige vaas!’ Ik mag de small versie ter waarde van €100,- aan een van mijn vaste lezers weggeven. De foto daarvan vind je hierboven in het artikel.

Meedoen is heel erg simpel.

1. Laat onder dit artikel een reactie achter dat je meedoet en gebruik een geldig e-mailadres, anders kan ik je niet mailen als je gewonnen hebt.
2. Volg de Karenz. Facebookpagina & de MisterDesign Facebookpagina
3. Laat op de Facebookpagina onder het bericht over deze winactie een reactie achter, like en/of deel de post.
4. Extra winkans: Je volgt me ook op Instagram en deelt het bericht in je stories met een verwijzing naar Karenz.

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 28 juli 2019, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop een persoonlijk bericht.

Deze winactie is georganiseerd in samenwerking met MisterDesign. In deze mooie interieur winkel vind je nog veel meer prachtige design vazen.

Vind je deze vaas net zo mooi als ik ‘m vind? Doe je mee met de winactie? Succes!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

23 COMMENTS
 • Lies
  5 maanden ago

  Ik doe graag mee, zo komen alle bloemen goed tot z’n recht. Staat altijd mooi! En super handig. dat hij niet snel omvalt, hier ook een kleintje in huis ? . Dus zou goed van pas komen ☺️

 • Lies
  5 maanden ago

  Wat een mooie vaas, komen bloemen veel beter uit. En idd handig met een kleintje in huis; valt niet gemakkelijk om. Ik doe graag mee?

 • Marloes
  5 maanden ago

  Echt een prachtige vaas! Zou heel mooi passen in ons interieur! ❤️

 • Hannah
  5 maanden ago

  Ik doe mee, wat een prachtige vaas! Liefs Hannah (@fanartmi)

 • An Verheijden
  5 maanden ago

  Mooie dingen waar je blij van wordt <3 <3 <3

 • Angeline V
  5 maanden ago

  Wat een eyecatcher deze vaas. Ik krijg er ook allerlei creatieve ideeën bij om hem elk seizoen of feestdagen het beste tot zijn recht te laten komen. Mijn moeder is gezegend met een hele grote tuin vol met de prachtigste bloemen en ze zal het vast niet erg vinden (goed doel hahaha) als ik daar af en toe mijn plukgrage vingers op los laat.
  Supermooi !

 • Monica
  5 maanden ago

  Super mooie vaas en ik waag dan ook graag een kansje. Hij zou erg mooi in mijn huiskamer staan ❤

 • Marian zw
  5 maanden ago

  Wat een pracht! Ik zag hem het eerst in jou stories en ben geloof ik meteen verliefd! Ik loot heel graag mee.

  • Anne
   5 maanden ago

   Wauw te gek! Echt heel mooi. Ik kan niet schikken maar zo vast wel!!

 • Anita H.
  5 maanden ago

  Ik doe mee!!

 • Willem
  5 maanden ago

  Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet zoveel van inrichten weet maar mijn vrouw gelukkig wel.
  Ze is gek op bloemen maar geen opzienbare of te perfecte bosjes, als ik de small versie van de Fritz Hansen vaas zou winnen dan weet ik zeker dat ik haar daar erg blij mee zal maken.

 • Marian
  5 maanden ago

  Dat is zeker een mooie vaas! Een mooi excuus om vaker bloemen te kopen 😉

 • Ingrid
  5 maanden ago

  Oh na de sfeer foto’s en het lezen van je blog zit de vaas nu ook in mijn gedachten, ik vind hem prachtig! Met deze vaas kun je elk boeket tot zijn recht laten komen.
  Ik doe dus graag mee.

 • Riëtte Wolters
  5 maanden ago

  Wat een ontzettende mooie vaas.
  Mooi met en zonder bloemen.
  En wat zal het ideaal zijn om de bloemen te schikken

 • Kimberley
  5 maanden ago

  Ik vind hem geweldig leuk voor m’n eerste eigen huis! Ik ga duimen!

 • Marianne Scholten
  5 maanden ago

  Ja, de vaas waar ik ook al heel wat keren mijn oog op heb laten vallen. En nog wel uit één van mijn favoriete Bosche winkel.

 • Kirsty
  5 maanden ago

  Daar maak ik graag een plekje voor vrij! Prachtig❤️

 • Marianne
  5 maanden ago

  Deze vaas is echt super! ❤️
  Daar zou ik ook heel blij van worden!

 • Ingrid
  5 maanden ago

  Superleuke actie. Woon in de buurt van Mister design dus kom er geregeld. Hard sparen, maar dan heb je ook tijdloos design in huis.

 • Michella
  5 maanden ago

  Oooh yes! Wij gaan in oktober verhuizen en ik denk dat deze vaas héél mooi gaat staan in ons nieuwe interieur <3

 • shilpi
  5 maanden ago

  Ik vind de vaas echt heel tof.
  Met mijn eigen verjaardag in aantocht zou dat wel heel tof zijn met een mooi boeketje 🙂

 • Lisette van Staaveren
  5 maanden ago

  Heel gaaf!! Die vaas wil ik wel winnen! Mooi in onze strakke interieur.
  Liefs Lisette

 • Anne-Marie
  5 maanden ago

  Wow, echt schitterend. Hiermee moet het zelfs mij lukken een boeket mooi te schikken 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.