TOP
Frittata met zoete aardappel, wortel, boerenkool en witte kaas
Food

Frittata met zoete aardappel, wortel, boerenkool en witte kaas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wist je dat Frittata eigenlijk uit armoede is ontstaan? Het van oorsprong Italiaanse gerecht wordt namelijk gemaakt van restjes. Het is een soort kruising van een omelet, pizza en een pannenkoek. Er zit altijd ei en aardappel in, maar voor de rest kun je naar hartenlust combineren. Ook bij mij is dit recept ‘geboren’ om de restjes op te maken. Op de een of andere manier heb ik altijd zoete aardappel en winterpenen over namelijk, dus ik ging op zoek naar een passend recept. En voilà, daar heb je de Frittata met zoete aardappel, wortel, boerenkool en witte kaas. Hartstikke lekker en gezond met al die verantwoorde ingrediënten. Bovendien vegetarisch, glutenvrij en kids proof. Kortom… een ideaal recept. Benieuwd hoe ik het maak?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 4 winterpenen (in plaats van de winterpenen en uien, kun je ook kant en klare hutspotgroenten gebruiken)
  • 2 uien
  • 150 gram boerenkool
  • 100 gram witte kaas
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

recept Frittata met zoete aardappel, wortel, boerenkool en witte kaas

En zo maak je Frittata met zoete aardappel, wortel, boerenkool en witte kaas:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Rasp de wortels (ik gebruik hiervoor een spirelli) en snipper de uien.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de aardappelen ongeveer 6 minuten op gemiddeld vuur. Voeg de wortels en de uien toe en bak deze nog 15 minuten mee.
  3. Splits terwijl de groenten op het vuur staan de eieren. Doe de eiwitten in een schone kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas in brokjes boven de eierdooiers en meng alles met een vork goed door elkaar. Klop het eiwit met wat zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst.
  4. Doe de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak deze nog 3 minuten mee. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  5. Meng de twee eimengsels voorzichtig met elkaar (niet te enthousiast met je mixer, maar rustig roeren met een spatel).
  6. Doe de groenten in een ovenschaal en giet de ei-witte kaas mix er overheen. Goed verdelen!
  7. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in 20 minuten gaar.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat voor gerecht maak jij van de restjes uit de ijskast?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt ook gewone kaas of aardappel gebruiken.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: 50 minuten

Benieuwd naar een ander ovengerecht? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

8 COMMENTS
  • Lijkt me lekker om een keer te proberen!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Jaaaaa lekker zeg! 🙂

  • Mariska
    4 jaar ago

    Dit klinkt wel echt heel lekker! Hmm!

  • Maris
    4 jaar ago

    Frittata is echt een heerlijk gerecht voor je leftovers. Soep werkt trouwens ook altijd goed 🙂

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Dit soort gerechten zijn inderdaad ideaal, je kunt er alle kanten mee uit (voor wat betreft de ingrediënten die je bij de eieren en aardappelen voegt) en in deze combinatie, met die witte kaas, lijkt mij dit overheerlijk!

  • Maai
    4 jaar ago

    Hmm klinkt eigenlijk heerlijk. Ben gek op zoete aardappel. Heb zoiets nog nooit gemaakt, erg hè. Witte kaas, is dat geiten of schapen kaas of heb ik het nu helemaal verkeerd?

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Kan allemaal, kan ook van koemelk zijn. Het ligt gewoon in het schap in de supermarkt, naast de feta e.d.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.