TOP
Recept: Frisse Couscous salade
Food

Recept: Frisse Couscous Salade

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het recept dat ik nu met je ga delen, vind ik zelf altijd heerlijk om te serveren bij de bbq. Maar het is ook lekker als bijgerecht bij een lekker visje, ideaal voor tijdens de lunch en makkelijk om mee te nemen naar het werk in een ultra hippe mason jar bijvoorbeeld. Deze Frisse Couscous Salade is een ultiem zomergerecht. het is lekker, gezond en makkelijk. Door de munt en de citroen krijgt het een lekkere frisse smaak en de tuinbonen en -erwten zorgen ervoor dat je essentiële voedingsstoffen binnen krijgt, de tuinboon zit bijvoorbeeld bomvol vitamine B11, foliumzuur en goede mineralen zoals magnesium, calcium en zink.
Benieuwd hoe je dit heerlijke recept maakt? Ik ga het je vertellen. Lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 300 gram tuinbonen (bijvoorbeeld uit de diepvries, ja dat is net zo gezond)
√ 450 g tuinerwten (bijvoorbeeld uit de diepvries)
√ 300 g couscous (de biologische variant van durum tarwegriesmeel is lekker)
√ 3 eetlepels olijfolie
√ 1 citroen
√ 2 eetlepels verse munt
√ bakje witte kaasblokjes/ blok feta
√ peper en zout

frisse couscous salade

En zo maak je Frisse Couscous Salade:

1. Kook minstens 800 ml water.

2. Doe de tuinbonen in een schaal en giet er 300 ml. kokend water op. Laat de schaal 10 minuten staan en dek ‘m af met een bord/folie/deksel.

3. Pak een grote schaal waarin je de droge couscous mixt met de tuinerwten.

4. Pers een citroen uit en giet het sap over het geheel.

5. Roer de olijfolie en het citroensap erdoorheen.

6. Schenk er 500 ml. kokend water overheen en roer alles even goed door elkaar. Dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie en laat ‘m 10 minuten staan.

7. Breng de couscous op smaak met peper en zout en schep hem goed om zodat hij kan afkoelen.

8. Giet de tuinbonen af.

9. Snijd de munt fijn en schep de verse kruiden en de tuinbonen erdoor en verdeel de kaas door de salade.

En klaar ben je! Bon appetit!

Wat vind jij een lekker zomers gerecht?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met vis of kip.
Optie: Je kunt de couscous ook vervangen door quinoa.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 15 tot 20 minuten en wat afkoeltijd.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.