TOP
Food

Recept: Kipburgers in Thaise stijl met paksoi

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Omdat ik zo enthousiast over het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen ben, heb ik meteen maar even een leuk recept uit dit boek gemaakt. Maar dan wel met een twist, want als ik recepten maak, doe ik het vaak net even anders. Andere, meer of minder ingrediënten, andere olie, iets meer of minder van het een of ander, braden in plaats van grillen, of gewoon hetzelfde recept op een wat makkelijkere manier. Zo ook bij dit recept. Kipburgers in Thaise stijl met paksoi à la Gwyneth à la Karen.

kipburgersWat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 2 tenen knoflook, heel fijn gehakt
  • 15 gram koriander (een verse kruidenbakje bij de supermarkt)
  • 2 sjalotten, heel fijn gesnipperd
  • 1/2 theelepel uit de chilimolen of chilivlokken
  • 2 theelepel vissaus
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 450 gram kip/kalkoengehakt
  • 2 eetlepels knoflook chilipeper olijfolie
  • 200 gram paksoi in grove stukken gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel kokosolie
  • eventueel pitabroodjes

paksoiHoe je het maakt:

1. Meng de knoflook, koriander, sjalotten, chilipeper, vissaus, knoflook chilipeper olie, peper en zout door het gehakt.

2. Vorm van het mengsel een aantal burgers. Je kunt er 4 maken, maar ook 8. Wat je zelf fijn vindt.

3. Pak een grillpan en laat deze warm worden. Grill de burgers 8 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant zodat ze mooi bruin worden en stevig aanvoelen.

4. Pak een wokpan en laat hier wat kokosolie/vet in smelten. Roerbak hier vervolgens 3 minuten de paksoi in met een scheut sojasaus. Zorg ervoor dat de paksoi niet slap wordt, maar lekker knapperig blijft.

5. Rooster ondertussen de pitabroodjes. Ik doe dat gewoon in het broodrooster. De pitabroodjes kun je overigens gewoon achterwege laten, maar als je de carbs niet kunt missen, eet je de burgers lekker op een broodje.

Bon appetit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.