TOP
filodeegpakketjes met feta
Food

Recept: Filodeegpakketjes met feta, munt, peterselie en pistache

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Multifunctionele recepten; ik houd ervan. Vandaag heb ik er weer een voor je op het menu staan. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook een lekker tappas of mezze hapje bij de borrel of als je meerdere kleinere gerechtjes maakt. Je kunt ze warm eten, maar ze zijn ook heerlijk koud. En ze zijn ook leuk om te serveren bij de lunch. Dit recept: Filodeegpakketjes met feta, munt, peterselie en pistache is vegetarisch, maar zelfs een verstokte vleeseter zal het vlees echt missen, want de combinatie van ingrediënten is ontzettend lekker! Benieuwd hoe je deze pakketjes maakt? Dat ga ik je vertellen… lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 grote of 8 kleine pakketjes:

√ een stuk feta
√ halve zak gezouten pistachenoten
√ twee handjes verse munt
√ handje verse peterselie
√ 3 eetlepels olijfolie
√ 1 pak filodeeg (uit de diepvries)
√ zwarte peper

filodeegpakketjes met feta, munt, peterselie en pistache

En zo maak je Filodeegpakketjes met feta, munt, peterselie en pistache:

1. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Het is een beetje afhankelijk van het merk hoeveel je nodig hebt. Meestal zitten er 8 tot 10 vellen in.

2. Heb je ongepelde pistache gekocht? Dan moet je de nootjes nog even pellen.

3. Hak de kruiden fijn.

4. Prak dan de feta klein en breek de nootjes door ze in een theedoek te doen en er met een hard voorwerp op de drukken. Mix alles door elkaar met de kruiden, een scheut olijfolie en peper naar smaak. Zout is echt niet nodig, de feta en de pistache is al zout genoeg.

Je kunt trouwens ook alles mixen in de keukenmachine. Wat je zelf het handigst vindt.

5. Rol de vellen filodeeg uit en schep in een hoekje een beetje van je mengsel. Maak een driehoekje door het vel te vouwen en druk de randjes dicht.

Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je de pakketjes wilt hebben of je van een vel een grote maakt, of twee kleine.

6. Herhaal dit trucje tot het mengsel en je vellen op zijn.

7. Verwarm een grote scheut olijfolie in een koekenpan en laat dit heet worden.

8. Bak de filodeegpakketjes in de hete olie goudbruin. Dat gaat heel snel, dus blijf bij de pan staan. Je heb maar ongeveer een halve minuut per kant nodig als je kleine pakketjes bakt.

9. Laat de pakketjes uitlekken op bak- of keukenpapier.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Hou je van dit soort combinaties van ingrediënten?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertips: Lekker met een salade en gegrilde groenten, maar ook heerlijk met couscous. Heerlijk om er een knoflooksaus naast te maken om in te dippen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.