TOP
favoriete en meestgebruikte apps
Lifestyle

De favoriete en meestgebruikte apps op mijn telefoon (praktisch, fun, kids & shoppen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mijn telefoon en ik.. we hebben een haat liefde verhouding. Het is heerlijk dat er zo veel met je telefoon kan. Eigenlijk heb je al bijna geen computer/laptop meer nodig. Maar aan de andere kant vind ik het super vervelend dat ik zo afhankelijk van mijn smartphone ben geworden en dat het toch wel echt een verslaving is. Hoe vaak ik bepaalde apps wel niet open…??‍♀️ En nu we het toch over apps hebben… Misschien is het wel eens leuk om mijn favoriete en meestgebruikte apps te laten zien. Overigens zijn mijn meestgebruikte niet persé mijn favoriete apps.

De favoriete en meestgebruikte apps op mijn telefoon

1. Design Home

Je hebt me er al eens vaker over gehoord, want ik zoek medeverslaafden. Design Home is echt het leukste spelletje dat ik ooit op mijn mobiel speelde. En geloof me… ik heb er best wat gespeeld. Wat het leuk maakt, is dat het een creatief spel is. Je moet kamers inrichten en daar wordt vervolgens op gestemd. Met je punten en per kamer verdien je een bedrag waarmee je meubels kunt kopen om nieuwe kamers in te richten. Elke kamer heeft een andere stijl en je krijgt per opdracht een specifieke taak mee. Je kunt het niet onbeperkt spelen, want als de opdrachten op zijn, dan duurt het weer even voordat er nieuwe zijn. Ik speel het dus ook niet de godganse dag door, wat het wel een veilige verslaving maakt. Hier vind je de iPhone app en hier de Android.

2. Instagram

Stiekem kijk ik best vaak op Instagram op een dag. Ook met dit medium heb ik een haat liefde verhouding, want ik haat het nieuwe algoritme. Maar ik houd ervan om van sommige mensen hun foto’s te zien en momenteel vind ik vooral de stories erg leuk.

3. Whatsapp

Het is zeker niet mijn favoriet, maar ik gebruik het wel gewoon veel. Van alle groepen heb ik de meldingen uitstaan om mezelf in bescherming te nemen. Anders vind ik het echt te onrustig.

4. Afterlight

Ik ben niet iemand die een miljoenmiljard filters over foto’s heen gooit en ik ben er ook echt helemaal niet lang mee bezig, maar afterlight vind ik wel een fijne app om foto’s te bewerken. Op mijn telefoon staan tig van dit soort apps, maar deze gebruik ik het meest.

5. Facebook

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor Instagram. Ik kijk er vaker op dan me lief is, maar ik vind het zeker niet meer wat het geweest is. En ik merk ook dat ik er nu anders op kijk dan vroeger. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de verandering van Facebook als persoon wel goed vind, maar voor mijn pagina is het niet fijn.

6. Facebook paginabeheer

Omdat ik een zakelijke pagina heb voor Facebook gebruik ik ook Facebook paginabeheer om de Karenz. page te managen.

favoriete en meestgebruikte apps op mijn telefoon 2

7. Rabobank

Dat spreekt voor zich, denk ik. Maar mijn Rabo app gebruik ik denk ik wel elke dag.

8. Twitter

Ik zit al 10 jaar op twitter en ik hou er echt van. Als ik echt moet werken, moet ik er ver vandaan blijven, want ik kan er zo een uur weg ouwehoeren. Ik vind het superleuk om er in gesprek te zijn met mensen, vooral ook omdat ik alleen thuis werk. Daarnaast lees ik er altijd veel interessante nieuwsfeiten en andere artikelen.

9. Appie

Zonder reclame te maken, maar ik vind de Appie app van Albert Heijn erg fijn. Als ik niet weet, wat ik wil eten, zoek ik er naar recepten. Bovendien maak ik mijn boodschappenlijstjes erin zodat ik meteen weet wat ik moet bestellen, als ik online mijn wekelijkse boodschappen doe.

10. Pic Collage

Pic Collage gebruik ik voor leuke kadertjes om foto’s. Zoals je weet, heb ik veel familie in de VS en mijn ooms en tantes stuur ik vaak collages die ik hierin maak. Vinden ze leuk.

11. Spotify

Door Spotify gebruik ik geen iTunes en cd’s meer. Ik hou van Spotify. Spotify is de bom. Ook voor Robin trouwens. Vooral als de verveling toeslaat in de auto. Met een druk op de knop staan Bumba of de 50 bekendste Nederlandse kinderliedjes op de speakers.

favoriete en meestgebruikte apps op mijn telefoon 3

12. de KDV app

Robin’s kinderdagverblijf heeft een handige app waarin de dagverslagen en foto’s staan. Ik kan er zien wat Robin gegeten heeft, afwezigheid doorgeven en nog veel meer informatie in vinden. Handig vind ik dat!

13. Funda

Wij hebben ons droomhuis allang gekocht, maar in mijn volgende leven wil ik graag makelaar worden. Als ik een mooi huis zie onderweg dat te koop staat, check ik de Funda app wat de verkopers vragen. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Bovendien kun je er heerlijk binnenkijken bij vreemden.

14. IMDB

Ik hou nog al van films en series. Daarnaast vind ik het leuk om informatie te lezen over films, acteurs en dergelijken. Ook check ik graag de rating en reviews van een film/serie voordat ik ‘m ga kijken. IMDB is daar uitermate geschikt voor.

15. Youtube

Vooral met die kleine muppet in huis, wordt Youtube hier vaker gebruikt dan me lief is. Maar zelf kijk ik ook best vaak op Youtube. Vooral in bed kijk ik nog wel eens naar vlogs. Terwijl ik eigenlijk van mezelf in bed geen telefoon meer mag gebruiken!

Naast deze apps gebruik ik ook veel shopapps van Zara, H&M, IKEA en ga zo maar door. Bovendien staan er tig apps voor Robin op mijn telefoon.

Overigens heb ik een iPhone 7. Op den duur zou ik graag over willen naar de iPhone 8, maar ik twijfel er ook wel eens over om gewoon een heel ander merk te nemen. Ik heb al jaren een Sim Only abonnement, omdat als je op de lange termijn kijkt een Sim Only veel goedkoper is. Het doet wel even pijn als je een toestel koopt, maar je betaalt op een abonnement extreem veel extra als je je toestel erbij neemt. Bovendien kun je veel langer met een toestel doen en voel je dan ook niet zo’n druk om weer een nieuw toestel te gaan uitzoeken. Vanaf mei heb ik mijn Sim Only er wel ruimschoots uit en dan mag ik van mezelf een nieuwe telefoon uitzoeken. Waarschijnlijk stap ik dan ook over van provider, ik ga dat nog goed bestuderen en vergelijken op onder andere de Goedkoopste Sim Only.

Wat zijn jouw favoriete en meest gebruikte apps? Heb je nog een leuke tip? Ook voor een app voor Robin? Ik hoor ‘m graag!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.