TOP
favoriete design fauteuils
Home

5 van mijn favoriete design fauteuils (waarom deze op mijn wish list staan)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat mij betreft is de inrichting van een huis nooit af. En ja.. als het dan ‘af’ is, dan kan er wel weer wat anders. Er staat altijd wel iets op mijn wish list en van sommige meubels ambieer ik zelfs verschillende versies. Alsof ik in een miljoenenvilla woon met 32 kamers die ik moet inrichten. Maar ach… een mens kan toch blijven dromen. Zoals je weet, ben ik nog al een home design fan en vandaag deel ik dan ook 5 van mijn favoriete design fauteuils waaronder mijn droom fauteuil…. Deze 5 staan absoluut op mijn wish list en ik vertel je waarom…

5 van mijn favoriete design fauteuils

home tour het zitgedeelte gaskachel

Allereerst..misschien herinner je je het nog uit de home tour, maar wij hebben al een prachtige design fauteuil in huis. Dat is de Aluminium Chair EA 124 en behoort inmiddels tot het merk Vitra. De stoel is ontworpen door het iconische design dus Charles & Ray Eames en is een van de bekendste meubeldesigns van de twintigste eeuw.

Ik ben ontzettend blij met deze stoel, die ik van mijn grootouders erfde! Maar inmiddels vind ik wel dat ‘ie er een broertje of zusje bij mag krijgen.

Vitra Eames Loungechair & Ottoman

favoriete design fauteuils De Vitra Eames Loungechair & Ottoman

Het allerhoogste op mijn wish list staat het echte broertje van onze Eames stoel, namelijk deze Vitra Eames Loungechair & Ottoman (ook op de uitgelichte foto boven dit artikel te zien). Eigenlijk vind ik alles van het designer echtpaar Charles en Ray Eames mooi, maar deze stoel is toch wel een icoon. Die combinatie van dat hout en leer vind ik echt adembenemend en dan die hocker (Ottoman) erbij… <3. Ik wil ‘m. Je moet er wel voor in de buidel tasten, maar het is echt een investment piece. Het fauteuil is in verschillende varianten (en kleuren) te krijgen, maar deze twee van de foto’s vind ik het mooist. En ik denk dat ik zelfs voor de lichtere versie zou gaan, omdat ik die zo chique vind! De zwarte versie is ook prachtig, maar wat mannelijker en zakelijker.

Nog wat leuke wist-u-datjes over Charles en Ray Eames: Charles was naast designer, ook architect en filmmaker. Samen met zijn vrouw Ray (Bernice Alexandra was haar naam voluit) kregen ze een award voor meest invloedrijke designer van de 20e eeuw. Dus tja.. als design liefhebber moet je toch iets van deze iconen in huis hebben staan!

HAY Fauteuil About a Lounge Chair AAL83

favoriete design fauteuils hay about a lounge chair

Je had het al kunnen lezen in mijn ode aan HAY design artikel: Ik ben een groot fan van HAY en ik wil nog graag een fauteuil van dit Scandinavische merk. Deze HAY fauteuil about a lounge chair staat bovenaan mijn wensenlijst qua fauteuils. Omdat ik ‘m zo mooi vind in zijn eenvoud en de organische vormen ervan zo sierlijk zijn. Dat gecombineerd met die strakke poten… Prachtig toch?

favoriete design fauteuils hay about a lounge chair 2

Het is niet een loungestoel, maar meer zo’n stoel die je bij het zitgedeelte kan betrekken als er bezoek is. De stoel is ontworpen door Hee Welling. Het frame is verschillende soorten verkrijgbaar en je kunt zelf je stof uitzoeken. Daarnaast kun je uit verschillende kleuren kiezen en ik vind persoonlijk deze burgundy kleur hierboven erg chique.

Vitra East River Chair Stoel

favoriete design fauteuils vitra east river chair

Nog zo’n prachtig fauteuil van Vitra: De Vitra East River Chair Stoel. Dit design stuk is ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius en is wel wat excentrieker. Maar daar staat de ontwerpster ook om bekend. In haar designs zijn industrie en handwerk, kunst en techniek & traditioneel en modern met elkaar verweven. Dat levert wonderschone producten op zoals dit fauteuil waarin verschillende materialen (hout, metaal, leer en textiel) met elkaar gecombineerd zijn.

favoriete design fauteuils east river

Ik ben echt verliefd op die combinaties van materialen en kleuren. Vooral de groene en de oranje roze hierboven zijn zo tof! Ik zou ze ook gewoon willen combineren. De ene kleurencombinatie geeft ook weer een heel ander gevoel dan de andere combi en hoewel dit echt een moderne stoel is, zou je hem ook in een klassieke inrichting kunnen zetten.

Overigens zijn de fauteuils niet alleen mooi, maar ook praktisch. De lederen bekleding beschermt de armleuningen tegen vuil en slijtage en de dikke vulling van het zitkussen, die tot aan de rugleuning doorloopt, zorgt ervoor dat je echt lekker zit. Bovendien zit er een makkelijke handgreep aan de achterkant van de rugleuning waardoor deze compacte stoel flexibel inzetbaar is. Het fauteuil is verkrijgbaar in vier verschillende kleur combinaties en ook voor het onderstel heb je nog keuze uit verschillende varianten.

Fritz Hansen Fri Fauteuil

favoriete design fauteuils Fritz Hansen Fri Fauteuil

Mensenkinderen, wat houd ik van de uitstraling van dit fauteuil. Zo zacht en vrouwelijk qua vomen, maar ook modern klassiek en de combinatie van het stalen onderstel en de zachte stoffen vind ik zo mooi. Ik wil er gewoon in wegzakken, in deze fauteuil. Met zo’n heerlijk grof gebreid kussen en een kop warme thee. Dat roept ‘ie bij mij op.

De Fritz Hansen Fri Fauteuil is een ontwerp van de Spaanse ontwerper Jaime Hayon en was wat hem betreft ook het antwoord op de gemakkelijke stoel van vroeger. Maar de stoel is niet alleen makkelijk, je kan er ook in werken, want de zitting is erg comfortabel.

favoriete designe fauteuils frits fri hansen chair

De stoel is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarvan de pale pink, dark green en grey sunniva mij het meeste aanspreken. Al vind ik de andere kleuren ook stuk voor stuk echt prachtig. Qua stoffering heb je nog verschillende opties en je kunt ook nog kiezen tussen eikenhouten of geborsteld aluminium poten. Daarnaast is ook een voetenbank verkrijgbaar. Ik zou deze stoel graag in ons eetgedeelte willen neerzetten. Waar nu de hangstoel staat, zodat ik heerlijk op dit fauteuil de tuin in kan kijken. De hangstoel is officieel een tuinstoel, dus die verhuist dan naar buiten.

Magis Proust Fauteuil

favoriete design fauteuils magis proust stoel

Deze fauteuil is eigenlijk zo kitsch dat ‘ie vanzelf weer mooi wordt. Juist in zo’n strak Scandinavisch interieur staat deze geweldig en dan vooral ook in een knalkleur als de rest van de inrichting wit of lichtgrijs is. Ik droom van een volkomen lichtgrijze slaapkamer en dan deze oranje Magis Proust Stoel bij het raam, maar de rode en de gemêleerde multi vind ik ook übercool. Die laatste zou ik in elke kamer wel kunnen plaatsen.

magis proust favoriete design fauteuils

Je kan de stoel overigens ook gewoon in de tuin zetten, want hij is gemaakt van polyethyleen dat goed tegen een stootje kan qua weer. De Magis Proust is ontworpen door Alessandro Mendini voor Magis en is in 7 prachtige kleuren te koop.

Wat vind je van mijn selectie? Welke stoel zou jij zelf graag in je interieur willen hebben staan? Ik ben benieuwd!

Mocht je trouwens meer inspiratie willen? Dan vind je hier nog verschillende andere prachtige exemplaren design fauteuils.

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

* Het beeldmateriaal is afkomstig van MisterDesign *

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.