TOP
ethnicraft n2 loungestoel
Home

Ethnicraft N2 Loungestoel (mijn nieuwe relax hoekje in huis)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Terwijl ik de titel van deze blog typ, zeg ik tegen mezelf: ‘Ja Ka.. fijn zo’n plekje, maar nu nog tijd om te chillen’. Met mijn nieuwe Ethnicraft N2 Loungestoel moet ik er echt maar eens tijd voor gaan maken, want ik heb toch zo’n heerlijk plekje gecreëerd. In dit blog artikel vertel ik je waar dat hoekje zich bevindt, wat ik er precies zo fijn en mooi aan vind en ik geef je wat meer informatie over het mooie merk Ethnicraft… En dan heb ik ook nog eens een fiks aantal foto’s gemaakt…

Slaapkamer

ethnicraft n2 loungestoel

Ja, dat nieuwe hoekje is dus op de slaapkamer. Op de blog heb ik al diverse home tours gegeven, maar de slaapkamer is nog nooit aan bod gekomen. Je hebt wel al een tipje van de sluier kunnen zien in deze blog, maar een uitgebreide tour heb je nog een keer van me tegoed. Zoals je wellicht wel weet, wonen wij tegen de duinen aan en heb je vanaf de slaapkamer echt een prachtig uitzicht. Ik vind het heerlijk om hier naar buiten te kijken en kan er ook helemaal tot rust komen. Dan zie ik de herten grazen, of er huppelt een konijntje voorbij en soms zelfs een vos. De luchten zijn ook elke keer anders, dus je ziet er continu een ander schilderij.

Voor de oplettende kijker: Je ziet inderdaad een hertje buiten het hek. Die was op zoek naar de ingang.

Oude situatie

Normaal laat ik altijd een foto van de oude situatie zien, maar die heb ik dit keer simpelweg niet gemaakt. Er stond op deze plek een oude retro stoel van skai leer, maar die was wel een beetje aan het einde van zijn latijn. Ik wilde daarom ook graag een mooi nieuw exemplaar die goed zou passen op de slaapkamer. Een stoel die niet te pontificaal is, maar wel mooie vormen en die buiten een beetje naar binnen zou brengen. Wij hebben expres op de slaapkamer allemaal tinten zoals, (licht)grijs, beige, zand en groen. De kleuren van de natuur.

Ethnicraft N2 Loungestoel

ethnicraft n2 loungestoel 3

Van MisterDesign mocht ik een nieuwe stoel uitkiezen en na wat online browsen, op zoek naar inspiratie met verschillende design stoelen, kreeg ik de Ethnicraft N2 Loungestoel in het vizier. Een stoere robuuste massieve stoel die tegelijkertijd sierlijke lijnen heeft. Ik vind ‘m zo mooi!

ethnicraft n2 loungestoel

Het is een ontwerp van Nathan Yong en behoort tot de N-Chair serie van Ethnicraft. Een kenmerk van deze collectie is dat er goed gekeken is naar de kenmerken van hout.

ethnicraft n2 loungestoel 5

Hout is natuurlijk een natuurlijk materiaal en elke stoel is daarom uniek. De nerven en noesten zijn per stoel verschillend. En tegelijkertijd bepalen ze de uitstraling, het dessin en de warmte van de loungestoel.

Persoonlijk vind ik dat lijnenspel van die nerven zo fascinerend mooi. Die organische lijnen zijn ook zo bijzonder in combinatie met zo’n strak ontwerp met juist weer straffe lijnen.

Kleuren en materiaal

ethnicraft n2 loungestoel 6

De stoel is verkrijgbaar in 2 kleuren/ houtsoorten: Massief eiken of teakhout. Wij kozen voor de eiken variant, omdat die kleur wat zachter is en beter past bij ons interieur en de omgeving. Dat eiken vind ik toch meer strand en duinen, terwijl het teak meer bos en stad is. De teak versie vind ik ook prachtig, maar wat industriëler.

ethnicraft n2 loungestoel 7

Door middel van de planten haalden we de natuur al een beetje naar binnen, plus je hebt al kunnen lezen dat een aantal planten zorgen voor een goede nachtrust. Juist de combinatie van het eikenhout met het groen van de planten en de gordijnen en het grijs van de kasten en het bed, staat heel verfijnd.

Bijkomend voordeel van het materiaal deze stoel is, dat de kat er niet aan gaat krabben. Bij een stoffen stoel wil hij dat nog wel eens doen. Daarnaast is het stevig model, dat duurzaam is en generaties mee zou kunnen gaan.

ethnicraft n2 loungestoel 8De stoel zit heerlijk en het is dus echt zo’n lekker plekje geworden om even een boekje te lezen. Of gewoon lekker uit het raam te turen naar het mooie uitzicht. Overigens heeft de loungestoel nog een functie en dat is dat ik er ook gewoon wel eens kleding op laat slingeren. Ik woon tenslotte niet een folder voor een interieur magazine.

Ethnicraft

ethnicraft n2 loungestoel 9

Als je mijn artikel over de zoektocht naar het perfecte tv meubel hebt gelezen, dan had je daar al een waanzinnig design van Ethnicraft voorbij kunnen zien komen. Ethnicraft is een Belgisch label dat bekend staat om het gebruik van hout. Ze werken graag met massief hout en alle meubels moeten een duurzaam karakter hebben. De designs worden vaak in samenwerking met andere (internationale) designers ontwikkeld. Zoals ik al vertelde in het begin van dit artikel, kwam de N-Chair serie uit de koker van Nathan Yong. Yong is een van de meest invloedrijke en succesvolle designers van nu.

Mijn nieuwe relax hoekje in huis

ethnicraft n2 loungestoel 10

Je begrijpt vast wel dat deze stoel mijn nieuwe favoriete relax hoekje in huis is geworden. Het is echt zo’n plekje waar je lekker tot rust kan komen. In de woonkamer is het toch vaak wat hectisch met al dat speelgoed van de dreumes dat daar nog rondslingert. Dit plekje is echt van mij!

En de stoel is zo’n plaatje! Ik vind ‘m trouwens ook echt waanzinnig staan in een ander soort inrichting. Je kan er alle kanten mee op.

Op de website van MisterDesign kun je ‘mijn’ stoel nog eens goed bekijken, maar je vind er ook genoeg inspiratie met andere design fauteuils.

Wat vind je van mijn nieuwe plekje en Ethnicraft N2 Loungestoel? Had je zelf ook zo’n model gekozen? Plus wat vind je van de kleur? Ik ben heel benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.