TOP
er is er een jarig
Editorial Personal

Er is er een jarig…. (hoera de peuter is 3 jaar oud!)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elke ouder zal het kunnen beamen: Aan de ene kant is het prachtig dat je kind ouder, groter en wijzer wordt. Aan de andere kant word je er toch ook wel wat sentimenteel van. Waar is de tijd? En waarom gaat het zo snel? Was hij niet gisteren een kleine baby? Nog even en hij gaat op kamers… De peuter is vandaag 3 jaar oud geworden. Een mooi moment om even stil te staan…

Er is er een jarig

3 jaar geleden werd jij geboren. 3 dagen later werd ik jouw moeder. 3 jaar al weer, maar het voelt alsof het 3 maanden terug was. Blijkbaar gaat de tijd in een fast forward tempo als je moeder wordt.

3 jaar geleden was jij een kleine baby die het grootste gedeelte van de dag sliep en verzorging nodig had. Nu jat je stiekem koekjes uit de la als ik even niet oplet en vertel je mij wat ik moet doen.

In 3 jaar tijd werd je van een hulpeloze baby een eigenwijze peuter met een duidelijke eigen wil. 3 jaar geleden kon je nog niet eens lachen, nu maak je grapjes, doe je typetjes en houd je ons voor de gek.

3 jaar terug gaf ik je om de paar uur een flesje, nu bestel je zelf ‘appesap’ in een restaurant. Bovendien wil je alles ‘self doen’.

Lief klein groot portret van ons…

Wat ben je toch een bijzonder mannetje. Wat zijn we toch ontzettend gezegend met jou. En wat breng je ontzettend veel levensgeluk met je mee.

Ik zou liegen als ik zou vertellen dat het allemaal makkelijk was, dat moederschap. Dat is het niet. Je hebt af en toe best pittige buien. Wat dat betreft ben je precies zoals ik, want er zit ons beiden een driftkikker verscholen. Woedend kan je worden. Huilen, schoppen, slaan, terwijl je eigenlijk het liefste wilt knuffelen. Gelukkig wil je na zo’n driftbui ook altijd uitgebreid met me knuffelen en kusjes geven. Stiekem zijn dat hele fijne momenten.

Luisteren vind je soms best lastig en alhoewel ik het eigenwijze in jou ontzettend kan waarderen, vind ik het minder als het gevaarlijke situaties oplevert. Volgens mij heb je me al een paar jaar van mijn leven gekost, vanwege tijdelijke hartstilstandjes.

LEES OOK: ‘19 juni 2016 (over de dag dat ik bewust onbewust moeder werd)

Ik ben ook maar een mens

en ik zal het vast niet allemaal goed doen. Maar weet wel dat ik altijd mijn best doe het het beste te doen. Voor jou. Alhoewel ik soms echt geen idee heb, of wat ik doe altijd het beste is.

Voor ons is het het allerbelangrijkste dat jij opgroeit tot een gelukkig, liefdevol kind. De rest is eigenlijk bijzaak. Gelukkig ben je nu al wel gelukkig en liefdevol. Je bent bijna altijd vrolijk en er gaat geen dag voorbij zonder dat je heel hard moet lachen. Daarnaast ben je echt een vrijdoos. Onze knuffelsessies zijn me zo veel waard. Jouw kusjes zijn de allerlekkerste, vooral als ze spontaan zijn. Net als jouw complimenten: “Mama wat ben jij mooi!” Of “Mama, wat een mooie jurk”.

Wat ben ik trots op jou

Dat je zo’n blij en liefdevol kind bent. Dat je altijd vrolijk bent en overal zingt. Dat je op straat iedereen groet en dat je ook zo beleefd bent tegen mensen en altijd netjes groet en bedankt. Ook uit jezelf. Dat je elke avond voordat je gaat slapen, nog even met ons wilt dansen en zingen. Dat je zo dol bent op sprookjes (*) en verhalen (vertellen).

Wat ben ik trots dat je al zo goed kan praten en jezelf zo goed kan uiten. Dat je meteen zo goed kon aarden op je nieuwe school en dat je echt al weer vriendjes hebt gemaakt.

Wat ben ik trots dat je al zo veel zelfstandig wilt doen en tegelijkertijd vind ik het maar niets.
Ik ben trots op al het nieuwe dat je leert en kunt. Maar het gaat zo snel.

Kleine, slimme, grote, grappige, charmante, blije, vriendelijke, stoere man.
Blijf je altijd mijn kleine vent? Ook al ben je straks ongetwijfeld een halve meter groter?
Blijf je altijd zo blij en gelukkig? En kom je straks als je die grote vent bent ook nog eens gewoon met mama knuffelen?

Blijf blij, blijf liefdevol. En blijf vooral gewoon wie je bent.

De kleine grote liefde van ons leven.
Wat houden we van jou. Vroeger, gisteren, nu, morgen en altijd.

Liefs,
mama

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.