TOP
echt jezelf zijn
Happiness Lifestyle

Durf jij echt jezelf te zijn?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

“Ben jij je ware zelf?” Een kreet die je vaak hoort tegenwoordig. Een modeverschijnsel? Ik geloof het niet. Ik denk dat veel mensen momenteel te ver van zichzelf af staan. Zichzelf in de loop der jaren kwijt zijn geraakt. Is dat fout? Nee, maar zonde vind ik het wel. 100% Jezelf zijn, of in ieder geval heel dicht in de buurt komen, brengt je namelijk zoveel moois. Durf jij echt jezelf te zijn?

Echt jezelf zijn

100% jezelf zijn voelt vaak nog wat eng. En dat is precies waarom veel mensen er niet voor kiezen. Ik geloof namelijk echt dat het een keuze is. En ja, die keuze is soms doodeng. Het vraagt dat je je inspiratie, intuïtie en je gevoel volgt. Verantwoordelijkheid neemt, ook als dit voorbij je veilige haven gaat. De veiligheid van een vast contract bijvoorbeeld of de veilige goedkeuring van je omgeving. Echt jezelf zijn en iedere dag dichtbij die 100% komen, vraagt dat je buiten kaders denkt. Dat je voelt wat er in jou leeft en open staat voor spontane ideeen en jouw waarheid durft te spreken. Iedere dag opnieuw.

Dit is soms doodeng. Het voelt alsof je bovenaan een hoge berg staat en gevraagd wordt te springen. Te springen zonder dat iemand van te voren even gekeken heeft hoe het daar beneden uitziet en of je parachute het wel doet. Het moment voordat je daadwerkelijk springt, zal nooit aangenaam worden. Als jij kiest voor groei en doen waar jouw hart 36 sprongetjes van maakt, dan vraagt het vertrouwen. Vertrouwen om voorbij angst te gaan. En dat stukje angst verdwijnt niet, alleen jouw kracht om daarmee om te gaan wordt wel steeds groter.

Train jouw kracht

Iedere keer wanneer jij jouw intuïtie durft te volgen en echt jezelf bent, train je als het ware jouw kracht. Zie het als een six pack trainen waarbij je iedere week je vooruitgang kunt zien. Je ziet het niet alleen, je voelt het ook. Je zelfvertrouwen groeit en jouw intuïtie volgen wordt steeds makkelijker.

Ik vind het soms ook doodeng, maar ik kies er iedere dag weer voor. In ieder geval om heel dichtbij die 100% te komen. Waarom kies ik niet meer voor veiligheid boven mijn intuïtie? Waarom kies ik voor mezelf in plaats voor de droom van een ander? Omdat het mij heel veel, zo niet, alles waard is. Ik voel hoe ik groei, iedere dag weer. Ik zie en hoor de resultaten van mijn groei. Ik weet dat ik een andere vrouw ben dan een jaar geleden en een heel andere vrouw dan vijf jaar geleden.

Ondanks dat het soms even zwaar voelt, weet ik dat de mist altijd weer optrekt. Weet ik inmiddels dat dit geen week duurt. Ik zie de resultaten van mijn moed. Ik zie de kansen die ik krijg. De mooie mensen die op mijn pad komen en alle situaties die zich steeds opnieuw ontvouwen.

Echt jezelf zijn geeft kracht en drive

En die zenuwen dan? Die neem ik voor lief. Het zweet in mijn handen en de onmacht, die ik soms even ervaar, het hoort er allemaal bij. Ik kies er nu voor om bovenop zo’n bergtop te genieten van het uitzicht en te vertrouwen. Te vertrouwen, dat als ik spring het alleen maar mooier wordt. Ik weet diep van binnen dat ik niks anders wil dan dit. Ook op dagen dat het moeilijk is. Echt jezelf zijn geeft je zoveel kracht en drive. Het is niet meer een kwestie van of, alleen nog maar wanneer.

Wat voel jij al weken van binnen, maar stop je steeds weer weg? Hoor jij je intuïtie mooie ideëen fluisteren, maar denk je steeds “dat verzin ik of ik negeer het, nu even niet.”? Hoe mooi zou het zijn als je van twijfel naar vertrouwen gaat? Als je in plaats van angst, voor liefde kiest?

Volle Maan

A.s. maandag is het volle maan. De volle maan helpt je oude energie, gedachten en patronen los te laten. Maak maandag of dit weekend (want dan is de energie er ook al) even tijd om te voelen wat jij wilt loslaten. Wat je niet meer dient en wat eigenlijk al een tijd niet meer bij je past. Welk deel van jou voel je, dat je nog meer mag omarmen en wat mag je daarvoor loslaten? Schrijf alles op. Er is geen goed of fout, alleen jouw gevoel en dat is altijd goed. Verscheur of verbrand het vervolgens.

Schrijf daarna op waar je wel jouw aandacht aan wilt geven. Ga voorbij gedachten als “dit kan vast niet, hier heb ik het geld niet voor, doe maar gewoon dan doe ik al gek genoeg.” Noteer je wensen en laat het hoe en waarom open. Gebruik dit als je intentie voor de rest van de maand. Pik er eentje uit en ga daar komende week mee aan de slag. Zet stappen richting jouw ware zelf. Doe dit niet alleen straks op 1 januari met weer het zoveelste goede voornemen. Nee, omarm jezelf helemaal en iedere dag een stukje meer. Gun het jezelf!

Durf jij echt jezelf te zijn?

Liefs,
Cindy

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook wel interessant?

* Uitgelichte afbeelding © Constantin Stanciu via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Cindy Stal Dejlig

Redactrice Dejlig / blogger Cindy's Coaching Corner / partner / moeder van Finn / woont in het Zuiden van het land / coach met een eigen coachingspraktijk

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.