TOP
diy teken je shirt
DIY

DIY Teken je shirt!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ikea is echt wel één van mijn favoriete winkels. Niet alleen omdat ze er zulke leuke dingen voor in huis verkopen, maar ook omdat ze er allerlei ‘knutselspullen’ te koop hebben. Toen ik laatst dus weer eens bij Ikea was, kwam ik textielstiften. En dat zijn dus dingen die ik ècht niet kan laten liggen. Die gingen dus mee naar huis. Afgelopen week wist ik wat ik er mee ging doen: t-shirts versieren!

Wat heb je nodig?

teken je shirt 1

  • een effen shirt (bijvoorbeeld deze)
  • een leuk printje wat je wilt tekenen (deze plaat komt van Anke van Raamtekening.nl)
  • textielstiften
  • strijkijzer

teken je shirt 2

Ik heb dus deze Loppstarr stiften van Ikea gebruikt. Leuke kleurtjes he?

En zo doe je dat

teken je shirt 3

Je legt het papieren voorbeeld tussen de lagen van je shirt. Het is belangrijk om er hoe dan ook een papiertje tussen te leggen, omdat de textielstift best wel door kan drukken. Anders heb je op de voor- en achterkant dezelfde print staan.

Ik begon met overtrekken, en ik moet heel eerlijk zeggen dat het me eerst ontzettend tegenviel. Er zit wat stretch in de stof van het shirt, dus ik kon absoluut geen lijnen trekken. Dat werd echt heel lelijk. Ik kon het uiteindelijk oplossen door de lijntjes te stippelen: hele kleine stipjes vlak naast elkaar. Het resultaat laat wat te wensen over, maar ik maakte dit shirt voor de kleine meid en ze wilde hem direct de volgende dag aan. Voor haar wel geslaagd dus.

teken je shirt 4

Project 2 moest dus iets anders worden, wat makkelijker te ‘tekenen’ was. Ik maakte eerst een panda op papier, en legde het papier weer ‘tussen’ de trui. Dit overtrekken ging een stuk beter, nu ik wist hoe het moest (nog steeds stippelen).

teken je shirt 5

Het inkleuren van de panda ging een stuk makkelijker door de stift op de stof te zetten met de dikke kant, en dan de stift te draaien. Zo kreeg ik als het ware dikke stippen. En als je dit heel dicht naast elkaar doet, krijg je dus een mooie effen tekening.

teken je shirt 6

Het was best een werkje, maar ik kreeg het gelukkig wel precies zoals ik het hebben wilde.

teken je shirt 7

Dan laat je de inkt ongeveer een uur drogen. Vervolgens ga je met een heet strijkijzer en een dunne doek (bijvoorbeeld een hydrofiel die je niet meer gebruikt ;-)) 2 minuten over de tekening strijken, zodat hij goed gefixeerd wordt.

Het resultaat

teken je shirt 8

En klaar zijn je shirts! Ik ben uiteindelijk wel heel blij met de panda: die komt precies op de buik en maakt het witte t-shirt gewoon net wat minder saai. Het werken met textielstiften vond ik even wennen, maar als je de techniek eenmaal door hebt, prima te doen!

Mijn dochter heeft beide shirts al aan gehad, ze vindt ze helemaal geweldig. En daar deed ik het uiteindelijk natuurlijk voor!

Heb jij wel eens met textielstiften gewerkt?

xx
Loes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Loes Hofstede

Redactrice Karenz.nl / Creatieve lifestyleblogger Gewoon iets met Loes / nuchtere Tukker / getrouwd en mama van een kleuter (meisje) en bijna-peuter (jongen) / houdt van creatieve uitdagingen / deelt graag DIY-projecten, recepten, beautyreviews, mama-dilemma's en leuke dagjes uit

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.