TOP
diy porselein versieren fruitschaal
DIY Home Kids

DIY porselein versieren (supersimpel)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Laat ik maar beginnen met een bekentenis: Als je op de kleuterschool een examen had moeten afleggen voor knutselen dan was ik gezakt (insert zielig peutergezichtje). Ik ben er heel slecht in. En ik kan ook niet echt tekenen. Qua knutselen en tekenen ben ik op kleuterniveau blijven hangen. Maar…. ja er is een maar; ik vind het dus wel heel leuk om te knutselen. Ook al kan ik het voor geen meter. Zeker op zo’n regenachtige dag, dan vind ik het leuk om de creatieve Karen los te laten. Pinterest is mijn beste vriend en ik zocht dan ook naar een supersimpele DIY. En voilà, gevonden: DIY porselein versieren. De ideale bezigheid voor een regenachtige zondag en ook nog eens heel leuk om met de kinderen te doen. Mijn resultaat is niet helemaal naar wens, maar ach je moet toch doelen hebben in je leven en door veel te oefenen word ik vast beter. Wil jij weten hoe je zelf zo’n leuke mok of kommetje maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Wat heb je nodig voor DIY porselein versieren?

diy porselein versieren wat heb je nodig

 • Een blanco item van porselein. Dat kan een kommetje zijn, een schaaltje of een bordje. Wat je maar wilt. Hoe goedkoper hoe beter. Ik kocht mijn mokken en schaal bij de HEMA voor 0,75 cent per stuk (de mokken) en 1 euro voor het schaaltje. De IKEA, de Blokker, de Xenos en veel andere winkels hebben ook cheap ass porselein in hun assortiment.
 • Een markeerstift op basis van alcohol. Bij de HEMA betaal je €2,95 voor 4 markers.
 • Een oven.

En hoe doe je het?

1. Was het porselein goed af met afwasmiddel en laat het drogen. Het moet goed ontvet zijn.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

3. En nu is het heel simpel. Bedenk een leuk design voor jouw item en teken dat op het porselein met de markeerstift. Probeer wel zo min mogelijk je porselein aan te raken, want je handen zijn vaak vettig en het oppervlakte moet vetvrij blijven. Als je een foutje hebt gemaakt, kun je dat nog corrigeren met een wattenstaafje dat je in de alcohol hebt gedoopt.

4. Als je klaar bent, zet je je aardewerk in het midden van de oven en zet je de wekker op 30 minuten.

5. Als het alarm is afgegaan, zet je de oven uit, maar je laat je spulletjes er nog in staan totdat de oven en je porselein is afgekoeld.

En klaar ben je! Je eigen gepersonaliseerde porselein!

diy porselein versieren schaaltje

Nog wat opmerkingen:

– Hoe goedkoper je porselein is, hoe beter. Het glazuur is dan namelijk minder goed waardoor het beter ‘smelt’ en je kunstwerkje mooier wordt.

– Ik had natuurlijk niet goed gekeken en kocht items die officieel niet in de oven mochten, maar ze zijn niet stuk gegaan, dus mij hoor je niet klagen. Maar je loopt dan dus het risico dat je kommetje of beker barst.

– Je servies kan nu gewoon in de afwasmachine of met de handafwas mee. Als het goed is, blijft de markeerstift gewoon op haar plek.

– Je hebt ook speciale porselein stiften. Het voordeel daarvan is dat ze in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Met edding stiften ben je beperkt tot zwart, rood, groen en blauw.

diy poselein versieren mok

Zoals ik al zei, ik ben niet zo tevreden met mijn resultaat, maar dat ligt meer aan mijn tekenkunsten. Ik heb zelfs een mok maar weg gegooid, die zag er uit alsof ‘ie door een tweejarige was gemaakt. Oefening baart kunst en ik ben maar simpel begonnen. Mocht je inspiratie nodig hebben voor je design, kijk dan zeker even hier daar zitten de leukste ideeën tussen: * klik *.

Maar al met al, vind ik het resultaat wel grappig en hoe leuk is het om zo’n persoonlijk kadootje te geven aan iemand. En hoe leuk is het om met je kids deze DIY te doen op een regenachtige vakantiedag? Te leuk toch?

Wat vind je van deze DIY? Zou je zelf DIY porselein versieren? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je deze DIY leuk? Dan vind je deze artikelen wellicht ook interessant:

Meer Dejlig zien?

Je kunt me ook volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’ en/of Pinterest.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

11 COMMENTS
 • Lina
  4 jaar ago

  Sjongejonge, kan m’n eigen naam niet eens goed schrijven… ’t is Linda, geen Lina! ?

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   BTW, ik kan bij jou (en alle andere blogspots) niet reageren. Dan weet je dat.

 • Lina
  4 jaar ago

  Als ik dit soort posts lees, vind ik het altijd zo jammer dat het creatieve gen bij mij totaal ontbreekt… Als ik op IG al die gave zelfgetekende teksten en kunstwerken voorbij zie komen, wil ik dat ook, leuk voor op bijvoorbeeld porselein!! Maar ben bang dat ook een cursusje handletteren zonde van de tijd en geld is… gelukkig kan ik wel lekker koken!! 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ik ben wel creatief, maar niet met mijn handen (wel in de keuken trouwens). Maar ach, het bord voor mijn hoofd en ik proberen het gewoon.

 • Godelieve
  4 jaar ago

  Dit vind ik een heel leuk idee!
  Op deze manier een persoonlijk cadeautje maken voor iemand lijkt me heerlijk om te doen. En nog leuker om te geven natuurlijk 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies! Geven is leuker dan krijgen. En het is extra leuk omdat je er je best voor hebt gedaan.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Dat kopje ziet er best leuk uit toch? Ik ben helaas ook geen diy wonder, terwijl ik toch twee gigantisch creatieve en handige ouders heb. Het zal wel een generatie overslaan 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, nou dank voor het compliment dan maar. Ik ben nog al een perfectionist met dit soort dingen. Gelukkig zijn mijn ouders ook totaal niet handig, dus ik weet van wie ik het heb ;).

 • Ellen
  4 jaar ago

  Super leuk dat je via deze manier je ‘saaie’ kopjes kan omtoveren tot iets leuks!

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Zo makkelijk is dat dus! Leuk 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja heel makkelijk! Nu nog een beetje oefenen met tekenen 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.