TOP
DIY inspiratie met pallets
DIY Home

5 x DIY Inspiratie met pallets

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

In onze nieuwe tuin/terras wil ik graag een kastje waar ik de kruidenplantjes op kan zetten en misschien wat grappige items zoals een gietertje en wat plantjes in oude blikken. Al snel kwam ik op Pinterest een kastje tegen dat gemaakt is van pallets. Na wat geklik op mijn favoriete inspiratie site, wilde ik al bijna het hele huis met pallet meubels gaan inrichten. Nee, dat is niet waar, maar man/vrouw wat kun je leuke dingen met pallets maken. Ik verzamelde de leukste ideeën in dit artikel: 5 x DIY Inspiratie met pallets en ik ga je ze met je delen. Kijk je mee?

1. Kastje voor in de tuin

Diy inspiratie met pallets tuinkastje

Kijk, daar is ‘ie dan; mijn kastje voor in de tuin. Al is deze misschien nog wel mooier dan die ik in mijn hoofd had. Ik word heel vrolijk van dit kastje en ik vind de kleur ook heel erg leuk. Die lades zijn ook echt een goed idee, daar kun je mooi wat klein tuingereedschap in opbergen.

Bron + uitvoering.

2. Lounge Set

DIY Inspiratie met pallets lounge set

We blijven nog even in de tuin. Je kunt namelijk ook vrij eenvoudig van pallets een complete lounge set maken om lekker op te chillen. Zelfs het tafeltje zou je van pallets kunnen maken, het enige dat je nog even moet doen, is passende kussens kopen.

Bron + uitvoering.

3. Hondenmand

diy inspiratie met pallets hondenmand

Ook een leuk idee; van pallets kun je dus ook een hondenmand maken. Er hoeven niet eens per sé wieltjes onder. Een geschikt kussen en een net iets leuker hondje (hij zal wel een heel goed karakter hebben, maar ik vind hem niet zo mooi ;)) zijn dan natuurlijk wel een must.

Bron + uitvoering.

4. Van alles rekje

diy inspiratie met pallets van alles rekje

Ik wilde eigenlijk een foto van een kapstok laten zien, toen mijn oog op dit superhandige rekje viel. Ideaal voor in de gang, je hangt er wat haken aan en je hebt een kapstok, maar je kunt er dus ook plantjes, schoenen, post en andere frutsels in kwijt.

Bron + uitvoering.

5. Kast

diy inspiratie met pallets kast

Dit zijn eigenlijk meer kratjes, maar ik heb hem toch stiekem in dit inspiratie artikel gemoffeld, want met pallets kun je dit vast ook maken. Hoe leuk is deze kast? Je kunt met de groottes spelen door de ene ‘horizontaal’ en de ander ‘verticaal’ te zetten.

Bron + uitvoering.

Hoe je trouwens het beste pallets uit elkaar haalt, lees je in deze blog.

Zoals je merkt, ben ik zelf helemaal enthousiast. Wat ik ook zo leuk vind, is dat je er eventueel voor kunt kiezen de pallets te verven in welke kleur je zelf het mooist vindt; pastel, wit of juist een harde kleur. Maar je kunt ze ook gewoon zo laten of beitsen in een stoere kleur. Wat een multifunctionele dingen die pallets. En meteen ook lekker duurzaam, want in plaats van een duur nieuw item te kopen voor in je huis, recycle je nu iets ouds.

Heb jij wel iets met pallets gemaakt? Wat vind je het leukste idee?

Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits uitgelichte foto: Pixabay.com (zelf tekst toegevoegd).

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

18 COMMENTS
 • Eva
  5 jaar ago

  Leuke ideeën allemaal!

 • Michella
  5 jaar ago

  Onze salontafel is een pallet. Supersimpel, met hairpinlegs.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Heb je dan een egaal ‘blad’ ivm dingen die er anders doorheen vallen?

   • Michella
    5 jaar ago

    Nee, wij hebben er verder geen blad op liggen, er staat alleen een groot porseleinen bord met vaasjes/kaarsjes. De planken van de pallet zijn ruim genoeg voor dingen als telefoons, onderzetters, glazen en kopjes enzo.

    Er valt eigenlijk nooit wat tussen de planken door, behalve kruimels (en dat is niet zo erg :D)

 • Mirjam
  5 jaar ago

  Wij maakten een speelhuisje voor de kinderen van pallets.
  Hij is erg leuk geworden en ze spelen er al 3 jaar bijna dagelijks in.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk Mirjam! Ben heel benieuwd naar het huisje!

 • Es
  5 jaar ago

  Ik zie dat ook wel eens en dan zou ik dat dolgraag willen maken. Maar ja, zoals dat gaat bij mij…. Ik doe er vervolgens helemaal niks meer mee. Zou mijn leven niet kunnen redden met het stylen van iets….
  hahaha

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, dat is best wel herkenbaar voor mij hoor :).

 • diana
  5 jaar ago

  ik vind dat zo mooi hè, meubels van pallets. zo’n tuinset is prachtig.

  ik ga een loungebed maken voor in de tuin van pallets. alleen nog de tijd zien te vinden haha. en de kleur voor het matras vind ik ook nog moeilijk kiezen. eigenlijk wil ik wit/creme maar ben bang dat dat niet makkelijk schoon te houden is.

  Xdiana

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Je deelt vast wel een foto toch?

   • diana
    5 jaar ago

    uiteraard! op mijn blog als die af is. de pallets liggen er al. t matras ook. alleen nog de stof om een hoes te maken.

 • Vlijtig Liesje
  5 jaar ago

  Wat een geweldige ideeën. Vooral dat tuinkastje vind ik mooi. Wij hebben even een bed gehad van pallets, maar toen las ik allemaal enge dingen over schadelijke stoffen in pallets, en toen hebben we toch maar een bed op marktplaats gekocht.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja? Kun je daar iets meer over vertellen? Heb ik nog nooit gehoord!

 • Paul Oosten
  5 jaar ago

  En waar haal je die pallets vandaan?

 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  Waauw, wie had gedacht dat je zo’n mooie dingen komen maken met simpele palletten!

 • Kim
  5 jaar ago

  Nog nooit gedaan maar ik vind het wel waan-zin-nig leuk!

 • Eef
  5 jaar ago

  Helemaal leuk! In mijn vorige huis had ik een mini lounge bank voor op het balkon gemaakt, echt easy peasy om te maken. Leuke inspiratie!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.