TOP
DIY customize je sleutels
DIY

DIY Customize Je Sleutels (Super Easy)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Surprise! Op Dejlig lees je vandaag de allereerste blog van onze nieuwe aanwinst Loes. Loes blogt zelf ook op GewoonietsmetLoes.nl en ik ben reuze trots dat zij ons team is komen versterken. Welkom Loes! Binnenkort meer over deze leuke vrouw, maar nu haar eerste bijdrage: DIY Customize je sleutels. Enjoy en stay tuned… 

Vandaag heb ik een super easy DIY-project dat ik al heel lang op mijn verlanglijstje had staan. Wij hebben namelijk thuis allebei best een flinke sleutelbos. Voordeursleutel, achterdeursleutel, sleutel van mijn ouders, van mijn schoonouders, enzovoorts. Ik kan de sleutels zelf best aardig uit elkaar halen, maar als manlief met mijn sleutelbos op pad is, komt hij er nooit uit. Daarom vond ik dat er iets aan moest gebeuren. Ik laat je zien hoe je op een makkelijke manier je sleutels kunt customizen. Enne, hier hoef je niet creatief voor te zijn! Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

DIY customize je sleutels 1

  • Sleutels
  • Plakband (hoeft niet per se doorzichtig te zijn, schildersplakband is ook prima)
  • Nagellak
  • Eventueel een helpend handje 🙂

En zo customize je sleutels:

DIY customize je sleutels 2

Je begint met het afplakken van je sleutels. Dat kan je op verschillende manieren doen: zo kun je bijvoorbeeld alleen het lange gedeelde van je sleutel afplakken, maar je kunt er ook voor kiezen om dwars over het ronde deel van de sleutel af te plakken. Hier zijn eigenlijk geen regels voor: laat je creativiteit op zijn beloop!

DIY customize je sleutels 3

Kies een kleur nagellak uit die je voor een sleutel wilt gebruiken. Zoals je ziet gebruik ik verschillende merken, het maakt niet uit welke nagellak je hier voor gebruikt.

DIY customize je sleutels 4

Ik schud nagellak nooit, maar om te zorgen dat het 1 vloeibaar geheel blijft, wrijf ik het potje altijd tussen mijn handen. (Zoals dochterlief hier uiterst serieus demonstreert).

DIY customize je sleutels 5

Breng dan 1 laagje nagellak aan op de afgeplakte sleutel. Je ziet dat ik deze sleutel op 2 plekken heb afgeplakt: schuin over het vierkante bovendeel, en het sleutelgedeelte zelf.

DIY customize je sleutels 6

Lak ook de andere sleutels met 1 laagje nagellak en laat het vervolgens ongeveer een kwartiertje drogen. Als je met je vinger op de lak drukt en er blijft geen vingerafdruk achter, kun je de volgende laag lakken.

DIY customize je sleutels 7

Voorzie iedere sleutel van een 2e laagje nagellak, zo komt de kleur iets beter uit. Laat ook dit weer even drogen en haal dan voorzichtig de plakbandjes er af.

DIY customize je sleutels 8

Dan is dit je uiteindelijke resultaat! Ik heb de sleutels de rest van de dag laten drogen en pas ’s avonds weer aan mijn sleutelbos gedaan, omdat ik zeker wilde weten dat de lak goed droog zou zijn. Inmiddels heb ik de sleutels een tijdje in gebruik, en de lak blijft verrassend goed zitten!

DIY customize je sleutels 9

En zo heb je dan je eigen gekleurde sleutels. Dus de volgende keer als we weer voor de deur staan en manlief heeft mijn sleutelbos, dan kan ik roepen: ‘je moet de groene hebben!’.

Makkelijk he? Is dit een DIY-project dat jij zou doen?

xx
Loes

Save

Save

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Loes Hofstede

Redactrice Karenz.nl / Creatieve lifestyleblogger Gewoon iets met Loes / nuchtere Tukker / getrouwd en mama van een kleuter (meisje) en bijna-peuter (jongen) / houdt van creatieve uitdagingen / deelt graag DIY-projecten, recepten, beautyreviews, mama-dilemma's en leuke dagjes uit

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.