TOP
dit is mijn moeder
Lifestyle

Dit is mijn moeder. 3 vrouwen vertellen…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

“I will look after you and I will look after anybody you say needs to be looked after, any way you say. I am here. I brought my whole self to you. I am your mother.”

– Maya Angelou

Voor de meeste mensen is hun moeder een van de belangrijkste personen in het leven. Zelf ben ik waanzinnig trots op mijn moeder. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd en door haar ben ik wie ik ben met al mijn goede en slechte kanten. Omdat zij zo’n goede moeder is, weet ik dat ik zelf ook een goede moeder ga zijn. Ik ben haar enorm dankbaar voor alles. Morgen is het Moederdag. De dag bij uitstek om eens stil te staan bij wat voor je moeder voor je betekent, waar je haar voor wilt bedanken en wat je haar wilt zeggen. Voor deze Saturdays Stories vroeg ik 3 leuke vrouwen van verschillende leeftijden om over hun moeder te vertellen. Dit is mijn moeder. 3 vrouwen vertellen… Aan het woord Soumia (19), Bianca (27) en Fatima Michelle (41)…

Soumia is 19 jaar en woont in Zwijndrecht. Ze volgt de studie management assistent te Rotterdam, ik zit in haar laatste jaar.

‘Mijn moeder is een zorgzaam persoon, heel perfectionistisch en iemand waar je echt mee kan lachen. Ze steunt haar kinderen door dik en dun.

De leuke eigenschappen aan mijn moeder vindt ik toch wel haar gevoel voor humor, haar (positieve) kijk op het leven en haar manier van omgang met anderen (aardig, geduldig en meelevend).

Wat ik van mijn moeder heb geleerd is dat je geduldig moet zijn in het leven en niet alles gehaast moet willen doen. Dit is zeker iets wat ik later aan mijn eigen kinderen wil meegeven. Ook dat je bepaalde signalen in het leven niet moet negeren, zodra je ergens geen goed gevoel bij hebt, actie ondernemen en jezelf er niet onder laten leiden.

Qua uiterlijk lijk ik niet echt veel op mijn moeder en qua innerlijk heb ik enkele eigenschappen van haar zoals, perfectionistische, bepaalde trekjes en ik heb echt haar lach.

Ik ben mijn moeder zeer dankbaar voor waar ik nu gekomen ben, zonder haar en de adviezen die zij mij meegeeft was ik nooit de sterke persoon wie ik nu ben. Ik ben haar dankbaar voor alle zorg die zij de afgelopen 19 jaar voor mij gedragen heeft en dat zij er voor mij was door dik en dun. Ik ben mijn moeder dankbaar voor het feit dat zij zichzelf op de tweede rang plaatste omdat haar kinderen de eerste verdienen (volgens mijn moeder). En ik ben haar dankbaar dat zij na negen maanden dragen mij op de wereld heeft mogen zetten. En dit geldt uiteraard voor alle mama’s.

Wat ik tegen mijn moeder zou willen zeggen is dat ze een top vrouw is al ziet zij dat niet altijd even goed in en dat ik haar beloof niet teleur ga stellen in hetgeen wat de toekomst gaat brengen.’

dit is mijn moeder bianca

Bianca is 27 jaar en heeft een dochtertje genaamd Sterre (7 jaar). Ze woont samen met Roy (haar vriend, niet de vader van Sterre) in Hengelo Overijssel. Ze is fulltime blogger op www.pinkit.nl .

‘Mijn moeder is heel zorgzaam, lief, is heel behulpzaam en heeft hele droge humor.

Wat ik aan haar waardeer is dat ze altijd voor iedereen klaar staat, het maakt niet uit wie, iedereen is welkom en ze probeert mensen altijd zo goed mogelijk te helpen. Al is het maar met een luisterend oor, bordje warm eten of een logeerplek.

Zij heeft mij vanaf kleins af aan geleerd om respect te hebben voor ouderen, en ook met u te praten. Dit probeer ik mijn dochter ook zo goed mogelijk mee te geven.

Of ik vind dat ik op mijn moeder lijk? Ik hoor wel eens dat ik qua het lieve karakter op mijn moeder lijkt, verder lijk ik erg op mijn vader.

Ik ben mijn moeder dankbaar dat ze altijd voor mij/ons klaar staat. Toen mijn dochtertje was geboren, was ik 19. Ik wist niet hoe ik alles moest doen (achteraf gezien had ik toen ook last van een depressie). Mijn moeder is elke dag langs gekomen om mij te helpen met de verzorging van Sterre, zodat alles goed ging. En daar ben ik haar 7 jaar later nog onwijs dankbaar voor.

Tegen mijn moeder wil ik zeggen dat ze een lieverd is en ik onwijs van haar hou, en dat ze soms ook best wel eens even aan haar zelf mag denken in plaats van steeds aan anderen.’

dit is mijn moeder fatima

Fatima Michelle is 41 jaar en woont in Antwerpen. Ze is bijna 11 jaar getrouwd met Fouad en heeft 4 kinderen. De oudste 2 zijn 18 en 17, Amber en Gregory en de jongste 2, Soraya en Nu’aim zijn 7 en 2. Ze is thuisblijfmoeder en blogt op www.fatimama.be.

‘Mijn moeder is lief, open, zorgzaam en creatief.

Ik vond het vroeger altijd heel erg leuk dat mijn vriendinnen een goede band hadden met mijn moeder. Ze kwamen graag bij ons thuis. Ook vond en vind ik het erg stoer dat ze dus op haar 60ste is begonnen met mozaïek workshoppen te geven. Ze vond het leuk en dus deed ze het gewoon. Dat doet niet iedereen haar na want de meeste mensen zijn op hun 60ste bijna aan hun pensioen toe. Zij begint gewoon aan iets nieuws. Cool toch?

Wat ik van haar heb geleerd dat ik door wil geven aan mijn kinderen? Dat dus, ik probeer ook altijd gezellig te babbelen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook heb ik van haar geleerd dat het nooit te laat is om iets te doen wat je graag wilt doen. Dat is ook mede de reden dat ik weer ben begonnen met bloggen en dat ik me niet schaam dat ik niet wil dingen kan doen maar dat ik wel kan schrijven, al ben ik nog niet waar ik wil zijn.

Ik lijk wel op mijn moeder. Uiterlijk en ik heb ook vaak dingen die ik hetzelfde doe als haar.

Mijn moeder ben ik dankbaar voor het feit dat ze me accepteert zoals ik ben, soms was het wel lastig toen ik me bekeerde tot de islam maar ze heeft het altijd voor me opgenomen.

Dit wil ik haar vertellen: Mam, ik ben echt heel trots op je dat je meedoet met de WAAH wedstrijd en dat je gewoon op je 60ste bent begonnen met Ateljee Tiaprima. Verder ben ik ook heel dankbaar dat jij en papa voor A. en G. hebben gezorgd en ze in huis hebben genomen toen het nodig was. Dankjewel!!! Enne heel veel succes met de wedstrijd, je gaat zeker hoge ogen gooien!’

Soumia, Bianca, Fatima Michelle, dank voor jullie mooie bijdrages en foto’s! Het is heel mooi om te lezen wie jullie moeders zijn en wat ze voor jullie betekend hebben. Stuk voor stuk moeders om trots op te zijn. Fijne Moederdag morgen!

Wat heb jij zelf geleerd van je moeder? Waar ben je trots op en wat zou je haar willen zeggen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto boven het artikel © Vania Raposa via Pixabay, het overige © ligt bij de dames zelf.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.