TOP
Lifestyle

Dit is mijn geheim. 3 vrouwen vertellen…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op zoek naar een ‘luchtig’ onderwerp stelde een vriendin voor dat ik voor de Saturdays Stories mensen zou interviewen over hun geheimen. ‘Maar een geheim dat willen mensen toch niet delen’, sputterde ik nog. ‘Plaats de oproep nou maar’, antwoordde zij. Dus dat deed ik en wat was ik blij dat er meteen drie leuke vrouwen mailden dat zij een geheim hadden dat ze wel anoniem wilde delen. Totaal verschillende geheimen, waar ik me van kan voorstellen dat ze het geheim houden, maar waar ik me ook wel weer in kan inleven. Vandaag in de Saturdays Stories: Dit is mijn geheim. 3 vrouwen vertellen… Totaal verschillende verhalen over wraak, vreemdgaan, schaamte en nog veel meer…

Anouk nam wraak op haar ex en zijn slippertje

Anouk (42) is getrouwd en heeft 3 kinderen. Ze had jarenlang een relatie met Pieter. Toen ze uit elkaar gingen, biechtte hij aan haar op dat hij een aantal keren was vreemd gegaan. Anouk was zo boos dat te horen, vooral omdat ze de vrouw waarmee hij dat deed goed kende. Ze besloot wraak te nemen…

‘Inmiddels is het al 17 jaar geleden. Maar ik schaam me er nog steeds voor. Waarom? Omdat ik me zo heb laten gaan. De relatie met Pieter liep al op zijn einde. Eigenlijk wist ik al lang dat we uit elkaar zouden gaan. Ook wist ik dat er iets tussen hem en die vrouw speelde. Noem het vrouwelijke intuïtie. Zoiets hebben wij vrouwen toch bijna altijd door?

Toen het hoge woord eruit was en we het ‘uitmaakten’ was ik niet eens verdrietig. Ja, een beetje teleurgesteld, we waren namelijk al sinds mijn 19e bij elkaar, dan ben je zo met elkaar verweven. Ik kende zijn ouders heel goed en was kind aan huis bij zijn broer en zijn vrouw. Dus dat was dat, maar toen besloot hij toch maar eerlijk op te biechten dat hij een paar keer met die slet naar bed was geweest. Ik had dat vermoeden dus al en had hem daar ook al een keer naar gevraagd en toen was er volgens hem nooit wat gebeurd. Zij was de ex vriendin van een voetbalmaatje van hem en zodoende had ik haar vaak gezien. We waren zelfs met elkaar op vakantie geweest en ik had haar nog geholpen met verhuizen.

De volgende dag verzon ik een list. Ik vertelde Pieter dat ik naar de dokter moest omdat ik rare vrouwelijke klachten had. Hij verhuisde tijdelijk terug naar zijn ouders totdat ik een ander huis had gevonden. Een week later heb ik hem gebeld dat ik allerlei testen had gedaan en dat ik een geslachtsziekte bleek te hebben. Ik vertelde hem dat ik nooit was vreemd gegaan en dat het van hem moest zijn. Ik hoorde aan zijn stem dat hij in paniek raakte. Hij riep dat hij geen klachten had, maar ik antwoordde dat dat kon. Dat had ik natuurlijk al uitgezocht, dat zoiets bestond. Ik heb heel hard gelachen toen ik de telefoon ophing. Het gaf veel voldoening om wraak te nemen.

Een paar weken later kwam Pieter me helpen verhuizen naar een kamer. Hij vertelde dat hij zich ook had laten testen en dat hij niks had. Zijn slippertje had dat ook gedaan, maar ook zij had niets. Ik hield voet bij stuk en antwoordde dat ze dan misschien allebei alleen drager waren. Toevallig hadden ze hem bij het GGD verteld dat dat kon.

Ik heb hem nooit de waarheid verteld en ik ben ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Ik vind het nu eigenlijk best kinderachtig van mij, maar ik heb geen zin om het te gaan opbiechten. Het is al weer zo veel jaren terug. Ik heb haar nooit meer gezien, want ze verhuisde naar een andere stad. Inmiddels ben ik al heel lang getrouwd en heb ik 3 kinderen. Pieter zie ik nog wel eens, want we wonen vlakbij elkaar. Hij is ook getrouwd en zijn oudste dochter zit bij mijn jongste in de klas. Op een vriendin na weet niemand van mijn geheim. Ze moesten eens weten…’

dit is mijn geheim hamster

Christa gaf het huisdier van haar kinderen weg

Christa (31) is alleenstaande moeder van 2 kinderen. Ze heeft co-ouderschap met haar ex. Na de scheiding kregen de kinderen van haar ex een hamster. Omdat hij zelf allergisch was, kwam de hamster bij Christa thuis. Christa had zo’n hekel aan het beest dat ze ‘m weggaf. Haar kinderen vertelde ze dat de hamster was dood gegaan.

‘Het is nu twee jaar geleden. Mijn vriend en ik gingen uit elkaar en omdat de kinderen zo verdrietig waren, kregen ze van hem een hamster. Dan konden ze er als hij er niet was aan hem denken. Hij had het wel met mij overlegd, maar ik had nog nooit huisdieren gehad en dus er ook niet goed over nagedacht.

De kinderen vonden het beest helemaal leuk. Ik vond die hamster helemaal niet leuk. Misschien had ik van te voren moeten bedenken dat ik helemaal niet van dat soort kleine beestjes houd. Ik heb ook een hekel aan muizen en ratten en ik wist ook niet dat ze ’s nachts zo druk zijn.

Dat beest stond in de zitkamer en ’s nachts lag ik wakker van het lawaai dat hij maakte. Op een keer waren mijn kinderen bij hun vader en toen heb ik in een opwelling het beest met kooi en al op Marktplaats gezet. Binnen een kwartier kreeg ik al een reactie van iemand in de buurt die hem wilde hebben voor haar zoontje. Zij zat in de bijstand of zo. Ik heb hem meteen laten ophalen.

Toen de hamster was opgehaald, heb ik mijn ex gebeld om te vertellen dat er wat vervelends was gebeurd en dat de hamster dood in zijn kooitje lag. Hij heeft het dus aan mijn kinderen verteld. Die waren helemaal van streek, dus toen hebben we overlegd en besloten ook geen nieuw dier te kopen omdat dan hetzelfde zou kunnen gebeuren.

Of ik er spijt van heb? Ja, behoorlijk. Ouders horen niet tegen hun kinderen te liegen, maar ik zag niet hoe ik anders van dat beest afkwam. Ik heb het wel aan mijn zus verteld en zij zei dat ze hetzelfde gedaan zou hebben. Ik denk niet dat ik het mijn kinderen of mijn ex ooit vertel. Of ik laat ze dit lezen, haha’.

Monique zorgde ervoor dat haar collega werd ontslagen

Monique (37) woont samen en heeft 1 kind. Daarnaast heeft ze een fulltime baan. Op haar werk had ze een collega waar ze het goed mee kon vinden, maar die de kantjes ervan afliep. Dat zorgde voor veel werkdruk bij Monique. De werkgever van Monique wilde de bewuste collega ontslaan en Monique werkte daar achter de rug van de collega aan mee.

‘Dit is echt al meer dan 10 jaar terug, maar ik voel me er nog steeds schuldig over, al had ze het wel verdiend. Op mijn werk werken we samen in teams van twee en toen mijn andere collega ergens anders ging werken, kwam Josanne in mijn team. We konden het goed vinden samen en hadden veel lol. Eerst deed zij haar werk ook heel goed, maar na een half jaar of zo kreeg ze relatieproblemen en meldde ze zich steeds ziek. Dat vond ik eigenlijk heel vervelend voor haar en ik had er ook nog wel begrip voor. Totdat ik haar op mijn vrije dag een keer in het winkelcentrum zag lopen.

Van anderen hoorde ik dat ze op de dagen dat ze ziek was, gezien was in de sportschool en in de stad. Ik moest al haar werk opvangen, dus ik had het extra druk. Haar relatie ging ook nog uit en toen werd het nog erger. Ze ging heel vaak uit en meldde zich dan de volgende dag ziek. Of ze was wel op het werk, maar dan zat ze haar nagels te lakken. Toen wij een nieuwe baas kregen, begon haar gedrag op te vallen. Na twee slechte functioneringsgesprekken met Josanne zette mijn baas haar ontslag in gang, maar er moest een dossier worden opgebouwd. Achter Josanne’s rug hield ik al haar fouten bij en noteerde ik wanneer ze weer ergens gezien was terwijl ze ziek was. Een half jaar later werd ze ontslagen.

Eerst was ik heel erg opgelucht, maar later voelde ik me wel schuldig. Josanne had het financieel ook al moeilijk toen zij en haar vriend uit elkaar gingen. Daarnaast had ik achter haar rug mee gewerkt aan haar ontslag. Zij probeerde nog wel contact met mij te houden door me te bellen, maar dan nam ik nooit op en ik belde en mailde haar ook niet terug. Ik denk dat ik dat uit schuldgevoel niet deed. Destijds was ik al met mijn vriend en hij weet ook dat ik heb meegewerkt aan haar ontslag. Hij vindt dat ik me er niet schuldig om hoef te voelen, maar dat doe ik toch. Al had ze het natuurlijk ook wel een beetje verdiend’.

Lieve dames, dank dat jullie hebben willen meewerken aan dit interview. Fijn dat jullie je verhalen hebben willen delen. Eigenlijk zijn het allemaal anekdotes waarin ik me wel kan inleven. Dat schuldgevoel is wat mij betreft nergens voor nodig! 😉 Nogmaals bedankt voor jullie bijdrages!

Wat vind jij van deze geheimen? Kun je je net als ik verplaatsen in deze verhalen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Alle namen in dit artikel zijn veranderd.

** Fotocredits uitgelichte foto © PublicDomainPicturen, foto hamster © Unsplash, beiden via Pixabay.

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.