TOP
5 dingen waar ik niet meer intrap
Lifestyle

5 dingen waar ik niet meer intrap (nee echt niet)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Door schade en schande wordt men wijs. Een van de voordelen van ouder worden, vind ik toch wel dat je sommige dingen wat beter doorziet. Of er gewoon niet meer voor valt. Van die dingen waar je vroeger (daar ga ik weer, je favoriete blog bejaarde) wel in was gestonken. Laat ik vandaag 5 dingen waar ik niet meer intrap eens met je delen. Ik benieuwd of jij dingen herkent en/of wat je zelf kunt toevoegen aan dit lijstje…

5 dingen waar ik niet meer intrap

1. Diëten of oefeningen die je van alles beloven

‘In een week 5 kilo kwijt zonder jojo effect erna?’

‘Met deze oefening heb je binnen een maand gegarandeerd een platte buik.’

‘Wil je er na twee weken ook zo uitzien??’ (Met een foto van Kayla Itsines als illustratie..)

Been there. Done that. En dan bedoel ik niet dat ik er ooit uit heb gezien als Kayla Itsines, maar ik ben ooit wel eens in de overtuigingskracht van zo’n tekst getrapt. Maar dat zou ik nu dus niet meer doen. Als ik wil afvallen, dan doe ik dat wel met een verantwoord dieet waar je niet al te snel achter elkaar mee afvalt. Dat is veel verstandiger en effectiever.

2. Instagram accounts met duizenden volgers maar geen interactie

20.000 volgers en 30 likes per foto. Blame it to the algoritme. Ja, dikke vette doei. Als je zo veel volgers hebt, dan moet je echt wel meer dan 30 likes kunnen verzamelen. Geen idee waarom ik me hier zo over opwind, maar ik vind het best wel onterecht dat mensen overduidelijk volgers inkopen en daar ook nog succes mee boeken bij adverteerders en pr bureaus. Vroeger had ik die mensen dus nog wel geloofd, maar tegenwoordig ben ik daar te doorgewinterd voor.

3. Roken

Dat heb ik dus gedaan. Vrij lang ook nog. Eerst was ik gewoon een roker en rookte ik elke dag. Later werd ik een feesten en partijen rookster, maar omdat ik nog al vaak ergens een feest of partij inzag, wilde het wel eens voorkomen dat ik op een doodgewone dinsdag met een biertje en een peuk in het zonnetje voor ons huis feest zat te vieren dat de zon was gaan schijnen die dag.

Inmiddels ben ik ruim een jaar gestopt, nadat ik na een avond met wijn en maar iets van 4/5 sigaretten ’s nachts doodziek werd. Dat heeft me wel het zetje gegeven nooit meer een sigaret aan te raken. Ik trap er niet meer in! Als je rookt, is het wel lekker, maar de volgende dag voel je je slecht. Ik wel tenminste.

LEES OOK >>> 10 dingen die mij een voldaan gevoel geven

via GIPHY

4. Opportunisten

Mensen die poeslief tegen je zijn, maar eigenlijk iets van je willen. Helaas ben ik er net wat te veel tegengekomen dat ik ze nowadays wat sneller doorzie. Ik heb ontzettend leuke blog collega’s die ik enorm hoog heb zitten, maar ik heb me toch ook wat opportunisten voorbij zien komen… Overigens kom je die mensen overal tegen. Ook toen ik vroeger voor een baas werkte, heb ik er zo veel ontmoet. Ik kan er niets mee. Zelf vind ik of iemand aardig of niet, maar ik ga niet lief zitten doen omdat ik diegene nodig heb om iets te bereiken. Maar misschien ben ik daar zelf wel te zwart wit in en zou ik wat opportunistischer moeten zijn.

5. Jokkende verkoopmedewerkers

‘Ooooh die jurk staat je beeldig. Ik meen het. Je moet ‘m in alle kleuren nemen. Of ‘ie niet wat te groot is? Nee joh! Ben je mal. Staat je fantastisch. Niets meer aan doen’.

Ooooh wat was ik hier ooit gevoelig voor. Maar nu niet meer. Nu weet ik precies wat me staat en wat niet. En ik weet ook dat als ik me niet helemaal jofel voel in een outfit dat dat een mijlengroot teken aan de wand is, dat ik het niet moet kopen.

Door schade en schande wordt men wijs, zei ik toch…

Zijn sommige punten herkenbaar voor jou? Waar zou jij zelf niet meer intrappen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeelding © file404 via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

20 COMMENTS
 • Josine
  2 jaar ago

  Zeker herkenbaar! Helaas ook gebruikt door blogger collega die nog steeds poeslief doet en ondertussen zie/zag ik alles voor me neus gebeuren. En dan ook nog andere bloggers in je blog bedanken 😉 Hilarisch bijna, kan zo in een script.
  Maar weet je, keep your friends close but your enemies even closer. Ogen en oren open en jezelf in de spiegel kunnen kijken staan bij mij hoog in het vaandel. Verkoopsters zijn idd heel slecht in liegen haha, zie je al helemaal staan in die paskamer. Ehhhh… “ik heb toch ogen?”

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Wat je zegt klopt helemaal. Maar ik heb toch liever geen enemies in de buurt. Ik probeer wat dat betreft toch in mezelf en mijn mensenkennis te geloven. Sommige bloggers vind ik super leuk (waaronder jij natuurlijk 😉 ), anderen kunnen me gestolen worden met hun geslijm! 🙂

 • Sonja
  2 jaar ago

  Ik rook nu 5 jaar niet meer. Wat een opluchting!
  Laatst een vrouw in de winkel… staat je goed, bla bla bla. Ik zei, nou ik wil me er niet mee bemoeien, doe het toch. Ik zou een maatje groter nemen, dat maakt juist slanker dan het net aan zitten van je kleding. De klant was mij dankbaar.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Fijn is dat hè? Niet meer roken. Ik had veel eerder moeten stoppen. Zo zonde.

 • Annika
  2 jaar ago

  Ja, die instagrammers inderdaad. Zit je met je goede gedrag moeite te doen, kopen ze gewoon hun volgers. Dat de bedrijven en bureaus daarin trappen, vind ik misschien nog wel een stuk erger. Je zou verwachten dat ze beter weten.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Er zijn steeds meer trucjes dat bedrijven dat kunnen zien, maar inmiddels kun je ook likes en interactie inkopen, dus tja… dan houdt het ook op.

 • Annette
  2 jaar ago

  Ik volg inderdaad veel meer mijn Eigen pad dan ‘mee te lopen’ zeg maar. Dat is wel iets wat ik heb geleerd in de loop der jaren, onzekerheid is er nog wel maar ik zet vaak toch door en daardoor verleg ik mijn Eigen grenzen. Die verkopers pfffff daar vind ik ook wat van en dan vooral die aan de deur komen. Heb inmiddels sinds een paar weken een heuse sticker dat verkopers niet meer welkom zijn aan de deur 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb geen verkopers aan de deur! Gelukkig.. Maar de folder bezorgers kunnen de nee nee sticker bij mij blijkbaar niet lezen. Ook irritant.

 • Nathalie
  2 jaar ago

  Best herkenbaar!

  Afvallen werkt alleen als je beweegt en op je eten let… iets anders is tijdelijk of werkt niet, maar ja ook ik ben in het verleden wel eens in zulke verhalen getrapt!

  Instagram, tja…. ik zie ook accounts die likers kopen en echt onzin reacties plaatsen om vervolgens volgers te vergaren. Maar eerlijk is eerlijk, ik verbaas me over hoe weinig mensen foto’s liken in verhouding met het aantal volgers op best wel redelijk goedlopende accounts.

  Roken heb ik geen ervaring mee… wil ik ook niet krijgen ook 😉

  Opportunisten, kan ik helemaal niets mee. Ik vind iemand leuk en aardig of niet, nou ja mensen kunnen ook nog wel in het ‘grijze’ vak zitten maar dat duurt meestal niet zo lang. De ‘hielenlikkers’ haal ik er vrij snel uit en met (extreem) aardig, lief of behulpzaam zijn kom je niet zover.

  Verkopers? Die laat ik me niet adviseren, dat wordt toch nooit iets. Gewoon mijn gevoel volgen!

  Leuk artikel!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Nathalie! Leuke uitgebreide reactie 🙂

 • Hennie
  2 jaar ago

  Je hebt ook Instagrammers die echt de hele dag bezig zijn met dingen liken in de hoop op terugkomend verkeer. Echt. Get a job, denk ik dan. Waar men de tijd vandaan haalt. Beetje triest.

  • Josine
   2 jaar ago

   Hier spreekt de werkeloze. Zelfs ik heb daar geen tijd voor haha! Maar daar kun je tegenwoordig gewoon pubers voor in dienst nemen heb ik nu gehoord. Nieuwe trend OMG!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Een tijdje geleden vertelde een blogger in een of andere mama groep dat ze 3 uur per dag aan Instagram besteedde. 3 uur. Inmiddels heeft ze 10.000 volgers omdat ze de godganse dag mensen volgt en ontvolgt (ik weet het, ik heb haar na 5 keer geblockt), maar ze heeft per foto zo’n 20 likes. Ja ja ja. Dan heb je zo veel volgers, maar geen echt leven omdat je je echte leven weggooit op een social medium. Ik vind daar wat van. En ik vind nu ik dit typ ook zo maar inspiratie voor een blog 😉

   • Nathalie
    2 jaar ago

    Huh… drie uur??? Ben ik toch best gelukkig met het aantal volgers op Veusteveul en het feit dat ik er misschien een kwartier per dag mee bezig ben.

 • Heel herkenbaar. Wij (mijn dochter en ik) wonen dus half in het buitenland omdat mijn vriend en haar vader daar werkzaam (in het toerisme) is. We krijgen veel mensen die met ons vrienden willen worden omdat ze denken gratis op vakantie / excursies te mogen.. nou think again..

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Nou ja zeg. Wat een brutale mensen.

 • Anne-Marie
  2 jaar ago

  Dit vind ik echt wel één van de betere dingen van ouder worden. Wijsheid komt dus echt met de jaren. Opportunisten, bah. Toch trap ik er nog net iets te vaak in. Iets met een beetje naief enzo.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Het lijkt ook wel of dat een blogger trekje is… Vrouwenwereld hè? 😉

 • Marije
  2 jaar ago

  Zo’n herkenbaar lijstje .. op roken na dan. Vooral die instagrammers met heel veel volgers en weinig interactie vind ik fascinerend. Vooral als ze volledig van zichzelf overtuigd zijn.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, ik vind dat ook zo bizar. Maar ja… als je niet in jezelf gelooft, doet niemand het 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.