TOP
5 dingen waar ik niet meer intrap
Lifestyle

5 dingen waar ik niet meer intrap (nee echt niet)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Door schade en schande wordt men wijs. Een van de voordelen van ouder worden, vind ik toch wel dat je sommige dingen wat beter doorziet. Of er gewoon niet meer voor valt. Van die dingen waar je vroeger (daar ga ik weer, je favoriete blog bejaarde) wel in was gestonken. Laat ik vandaag 5 dingen waar ik niet meer intrap eens met je delen. Ik benieuwd of jij dingen herkent en/of wat je zelf kunt toevoegen aan dit lijstje…

5 dingen waar ik niet meer intrap

1. Diëten of oefeningen die je van alles beloven

‘In een week 5 kilo kwijt zonder jojo effect erna?’

‘Met deze oefening heb je binnen een maand gegarandeerd een platte buik.’

‘Wil je er na twee weken ook zo uitzien??’ (Met een foto van Kayla Itsines als illustratie..)

Been there. Done that. En dan bedoel ik niet dat ik er ooit uit heb gezien als Kayla Itsines, maar ik ben ooit wel eens in de overtuigingskracht van zo’n tekst getrapt. Maar dat zou ik nu dus niet meer doen. Als ik wil afvallen, dan doe ik dat wel met een verantwoord dieet waar je niet al te snel achter elkaar mee afvalt. Dat is veel verstandiger en effectiever.

2. Instagram accounts met duizenden volgers maar geen interactie

20.000 volgers en 30 likes per foto. Blame it to the algoritme. Ja, dikke vette doei. Als je zo veel volgers hebt, dan moet je echt wel meer dan 30 likes kunnen verzamelen. Geen idee waarom ik me hier zo over opwind, maar ik vind het best wel onterecht dat mensen overduidelijk volgers inkopen en daar ook nog succes mee boeken bij adverteerders en pr bureaus. Vroeger had ik die mensen dus nog wel geloofd, maar tegenwoordig ben ik daar te doorgewinterd voor.

3. Roken

Dat heb ik dus gedaan. Vrij lang ook nog. Eerst was ik gewoon een roker en rookte ik elke dag. Later werd ik een feesten en partijen rookster, maar omdat ik nog al vaak ergens een feest of partij inzag, wilde het wel eens voorkomen dat ik op een doodgewone dinsdag met een biertje en een peuk in het zonnetje voor ons huis feest zat te vieren dat de zon was gaan schijnen die dag.

Inmiddels ben ik ruim een jaar gestopt, nadat ik na een avond met wijn en maar iets van 4/5 sigaretten ’s nachts doodziek werd. Dat heeft me wel het zetje gegeven nooit meer een sigaret aan te raken. Ik trap er niet meer in! Als je rookt, is het wel lekker, maar de volgende dag voel je je slecht. Ik wel tenminste.

LEES OOK >>> 10 dingen die mij een voldaan gevoel geven

via GIPHY

4. Opportunisten

Mensen die poeslief tegen je zijn, maar eigenlijk iets van je willen. Helaas ben ik er net wat te veel tegengekomen dat ik ze nowadays wat sneller doorzie. Ik heb ontzettend leuke blog collega’s die ik enorm hoog heb zitten, maar ik heb me toch ook wat opportunisten voorbij zien komen… Overigens kom je die mensen overal tegen. Ook toen ik vroeger voor een baas werkte, heb ik er zo veel ontmoet. Ik kan er niets mee. Zelf vind ik of iemand aardig of niet, maar ik ga niet lief zitten doen omdat ik diegene nodig heb om iets te bereiken. Maar misschien ben ik daar zelf wel te zwart wit in en zou ik wat opportunistischer moeten zijn.

5. Jokkende verkoopmedewerkers

‘Ooooh die jurk staat je beeldig. Ik meen het. Je moet ‘m in alle kleuren nemen. Of ‘ie niet wat te groot is? Nee joh! Ben je mal. Staat je fantastisch. Niets meer aan doen’.

Ooooh wat was ik hier ooit gevoelig voor. Maar nu niet meer. Nu weet ik precies wat me staat en wat niet. En ik weet ook dat als ik me niet helemaal jofel voel in een outfit dat dat een mijlengroot teken aan de wand is, dat ik het niet moet kopen.

Door schade en schande wordt men wijs, zei ik toch…

Zijn sommige punten herkenbaar voor jou? Waar zou jij zelf niet meer intrappen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeelding © file404 via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.