TOP
10 dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben
Mama

10 dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben (of niet meer aan kan)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Anderhalf jaar geleden was ik nog geen moeder. Het is helemaal niet zo lang geleden, maar tegelijkertijd lijkt die tijd mijlenver weg te liggen. Als ik er aan denk, is het bijna alsof ik terugkijk naar mijn middelbare schooltijd. En geloof me… dat is al eventjes geleden. Wat is er veel veranderd?! Wat ben ik veel veranderd! Er zijn zelfs 8 dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben. En daar zitten dus heus wel dingen tussen waar ik vroeger echt geen problemen mee had…

10 dingen die ik niet meer aankan sinds ik moeder ben

1. Alcohol

‘Vroeger’ hield ik echt wel van een drankje en eigenlijk houd ik er nog steeds wel van. Maar… mijn lichaam niet. Na twee wijntjes voel ik ‘m echt wel hangen en het is eigenlijk beter als ik het maar bij een consumptie houd. Voor mezelf en de rest van de wereld.

2. Binge watchen

Netflix had een goede aan mij. Ik kon rustig in een paar dagen tijd een heel seizoen (of twee) van een bepaalde serie er doorheen jassen. Lukt niet meer. Na 1 of 2 afleveringen word ik moe en/of onrustig. Hoe graag ik ook zou willen, het lukt me gewoon weg niet meer.

3. Een boek lezen

Een boek lezen lukt trouwens ook niet. Ja, ik slaag er wel in om een kort hoofdstuk te lezen, maar het woord page turner ken ik niet meer. Als ik ’s avonds lees, voel ik na een aantal bladzijdes mijn ogen dicht vallen. En die sporadische momenten dat ik overdag tijd heb om te lezen (die zijn geloof ik op een halve hand te tellen), merk ik dat ik er de rust niet meer voor heb. Hopelijk komt dat nog wel terug.

4. Nietsdoen

Geen idee wat dat is. Ooit heb ik het wel gekend, maar als ik mezelf de tijd gun om niets te doen, word ik onrustig, omdat er toch van alles moet.

LEES OOK >>> 12 struggles als moeder van een baby

5. Lezen of horen over kindermishandeling

Nou is dit niet iets dat ik prettig vond toen ik nog geen moeder was. Nee, toen trok ik het ook al niet. Maar nu kan ik er echt niet meer tegen, omdat ik dan aan mijn eigen kind denk. Mijn maag draait om als ik me dat zo voorstel. En als je dan bijvoorbeeld leest dat ik een kind van 15 maanden door zijn ouders mishandeld is, dan kijk ik naar Robin en denk ik: “Hoe dan? Hoe kan je dat zo’n klein kindje aandoen?” Ik word er echt nog verdrietiger van dan ooit.

6. Spontaan afspreken

Over 10 minuten daar en daar? I wish! Soms voelt het alsof pad gaan een militaire operatie is. Genoeg luiers mee? Hapjes? Doekjes? Extra romper? Zonnebrand? Op zich heb ik maar een luiertas, maar toch lukt het om daar dingen in kwijt te raken. En dan nog iets… dan wil ik net weg en dan heeft mijn kind gepoept. Of wordt ‘ie niet wakker.

7. Plannen

Hetzelfde geldt voor plannen. Ik kan het niet meer aan, want het loopt toch allemaal altijd anders. Dan heb ik op maandag een afspraak omdat zoon dan op het KDV zit, moet ik met ‘m naar de huisarts omdat hij al tijden last heeft van een hoest die maar niet weggaat. En door de babyfoon lijkt het alsof er een klein zeehondje in bed ligt, in plaats van een dreumes, dus ja, ik moet er echt naar laten kijken.

LEES OOK >>> 10 dingen waar ik achter gekomen ben sinds ik moeder ben

8. Kleding langer dan een dag

Ja precies zoals het er staat. Ik kan kleding niet meer langer dan een dag aan. Nou was ik nooit het type dat de hele week in dezelfde trui liep, maar af en toe twee dagen een mooi wollen truitje aan, dat wilde nog wel eens gebeuren. Kan niet meer. Eerst waren het slijm, kots en poep- en plasvlekken. Nu zijn voedingsspetters de boosdoener. Onze kleine man is beland in de fase dat hij zijn eten bij voorkeur door de kamer heen smijt in plaats van in zijn mond en ik wil daar nog wel eens in zitten. In de kamer. Grappig joh… zo’n moeder met pastasaus op haar mooie jurkje.

9. Laat naar bed

Ken je die avondmensen die altijd laat gaan slapen? Ja? Nou ik kende er ook één en dat was ik zelf. Tegenwoordig begint mijn bed om een uur of half tien al te lonken en late night shows op tv kijk ik nooit meer. Best jammer want ik vond dat programma van Pauw en Witteman en Barend en van Dorp altijd heel leuk.

10. Vast slapen

De tijden dat ik ging slapen en vast sliep totdat de wekker ging… ik verlang er nog wel eens naar terug. Maar ik slaap dus totaal niet meer vast. Ik heb altijd een oor open. ‘Hoorde ik Robin kuchen? Of huilt hij omdat zijn luier verschoond moet worden?’ Ik hoor het. Gelukkig. Soms moet het nieuws wel nog even landen dat ik eruit moet, maar af en toe por ik dan gewoon mijn man wakker en zeg ik: ‘Hoor jij dat ook?’

AANVULLEND LEESVOER: Mijn collega Pauline schreef een superleuke blog Moeders hebben ook plezier nodig! Weet je nog plezier?

Tot zo ver de tien punten met dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben. Zijn er dingen herkenbaar voor jou? Wat kan jij niet meer sinds je moeder bent? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.