TOP
10 dingen die mij een voldaan gevoel geven
Lifestyle Personal

10 dingen die mij een voldaan gevoel geven

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sinds ik blog, en dat doe ik dus best al een tijdje, ben ik ontzettend vaak bezig met onderwerpen te bedenken om over te schrijven. Soms schrijf ik onderweg in de auto hele columns en stuur ik mezelf geluidsfragmenten met ideeën en zinnen zodat ik ze niet vergeet. Notitieboekjes heb ik altijd binnen handbereik. Afgelopen week bedacht ik dit onderwerp toen ik checkte wat we nog in de ijskast hadden liggen. Wat er nog lag, gaf mij namelijk een voldaan gevoel. Maar wat geeft me nog meer voldoening. Nou… stay tuned, want ik vertel je 10 dingen die mij een voldaan gevoel geven. Ik ben benieuwd of jij ze herkent..

10 dingen die mij een voldaan gevoel geven

 1. Geen eten weggooien

  We beginnen maar meteen met de anekdote uit de inleiding. Ik bestel mijn boodschappen (vaak) online. Vervolgens maak ik een weekschema met wat we gaan eten en wat we dus gaan koken. Maar.. soms ben ik gewoon echt te moe om daadwerkelijk te gaan koken. Of de man is weer laat thuis of moet plots naar het buitenland. Het komt dus wel eens voor dat aan het eind van de week niet al het eten op is en ik dingen weg moet gooien. Fruit en groente geef ik vaak nog aan de beesten buiten, maar dat kan niet met alles. Als ik alles heb kunnen opmaken, dan ben ik heel tevreden.

 2. Zelf babyvoeding maken

  Robin krijgt 9 van de 10 keer ’s avonds eten dat ik zelf bereid heb. Op zich ben ik met hem wel redelijk consequent. En ik vind het ook leuk. Ik maak een paar keer per week potjes en die vries ik in. Als ik die potjes dan zo zie staan op het aanrecht, maakt me dat blij. Ook omdat hij het heel lekker vindt. Al vindt hij kant-en-klaar ook heel lekker hoor. Hij is gelukkig een makkelijke eter.

 3. Op tijd naar bed

  Ik vind het echt heerlijk als ik op tijd in bed lig en nog een beetje kan lezen. Vooral als er dan ook nog vers beddengoed op mijn bed zit <3. Helaas ga ik echt te vaak te laat naar bed. Dat komt omdat we vaak laat eten, omdat Mark laat thuis is, en omdat ik meestal ’s avonds werk. Dan moet ik nog wat afmaken en als ik dan klaar ben, ga ik ook niet meteen slapen. Stom is dat. Het is zo lekker!

 4. To Do list wegwerken

  Mijn To Do list lijkt een soort wc rol. Er komt maar geen einde aan. Meestal probeer ik per dag 3-5 taken te doen die op de lijst staan. Ik vind het heerlijk om een streep door een taak te kunnen zetten. Nog heerlijker vind ik het als mijn To Do list van de afgelopen week bijna is weggewerkt. Tot mijn grote teleurstelling komt dat alleen echt veel te weinig voor.

 5. Bewegen

  Wij hebben een hond en die moet uitgelaten worden. Daarnaast vind ik het lekker om met Robin te wandelen. Maar als het regent, schiet dat er wel eens bij in. Dan lig ik in bed en dan bedenk ik me dat ik nauwelijks bewogen heb. Daar kan ik best narrig van worden. Sowieso moet ik echt weer gaan sporten. Ik mis bewegen. Lekker sporten en lekker bewegen geeft toch zo’n heerlijk gevoel!

 6. Gezond eten

  Punt 1. zelf koken, niet snaaien, gezond eten. Ik voel me echt beter als ik gezond heb gegeten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En ja.. ik kan ook echt wel genieten van een stuk chocola, een brok kaas, of een halve bak ijs. Als de balans er maar is.

 7. Foto’s maken

  Ik ben geen natural natuurtalent fotograaf. Bij mij gaat er best veel tijd en energie in foto’s zitten. En dan nog… zijn ze vaak niet naar tevredenheid. Dan lijkt op het scherm de achtergrond bijvoorbeeld heel wit, maar als ik ze dan publiceer… bummer. Toch geeft zelf foto’s maken me echt een voldaan gevoel. Vooral als ze dan ook nog eens goed gelukt zijn.

 8. Vooruit werken

  Dit zal toch hopelijk iedere blogger herkennen en mensen die op wat voor manier vooruit kunnen werken, ook. Dat je je dashboard opent en al 5 blogposts ingepland ziet staan. HEERLIJK vind ik dat!

 9. Rekeningen betaald

  Rekeningen betalen, ik doe het liever niet natuurlijk, maar wat moet dat moet en ik voel me altijd fijn als ik al mijn rekeningen heb betaald en weg gewerkt. Administratie is niet mijn middle name, maar uiteindelijk valt het altijd mee hoe lang je er mee bezig bent. Overigens vind ik het nog veel prettiger als al mijn uitstaande facturen ook betaald zijn.

 10. Wandelen in de natuur

  Och, ik kan toch zo gelukkig worden van een lange strandwandeling, een heerlijke boswandeling, of een wandeling door de heuvels en bergen. Ik hartje de natuur. De natuur geeft mij een voldaan gevoel. Vooral als je de zon nog een beetje voelt nagloeien op je wangen, je huid gescrubt lijkt door de wind en het zand en je benen natintelen van het doorstappen. Ik hou ervan.

Nou.. dat waren 10 dingen die mij een voldaan gevoel geven. Natuurlijk kon ik wel even doorgaan, maar ja.. de To Do list moet ook nog af 😉

Herken jij dingen van mijn lijstje? Wat geeft jou een voldaan gevoel? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © MrYotsaran via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.