TOP
dingen die stom zijn aan afvallen
Health Lifestyle

10 dingen die stom zijn aan afvallen (of te wel mijn dieet struggles)

Dat je een blog gaat typen en al een minuut of tien nadenkt over de titel. Daar begint het al mee. Want tja.. ik wil niet echt op dieet zijn. Ik wil gezonder leven.. Maar ik wil ook afvallen. En dat gaat dus echt niet altijd over rozen. Ik besloot eens een lijstje te maken met 10 dingen die stom zijn aan afvallen. Toe aan wat leedvermaak en/of herkenning. Ik vertel je een aantal van mijn dieet struggles naast het feit dat afvallen überhaupt al stom is..

10 dingen die stom zijn aan afvallen

1. Bewust van eten

En ja.. dat is meteen ook goed, maar het is ook vermoeiend. Dat je continu maar bewust met eten bezig bent. Hoeveel calorieën of punten is dit? Kan ik dit nog eten? Heb ik dan vandaag wel genoeg bewogen? Alsof het nog niet druk genoeg is in mijn hoofd met me dingen afvragen.

2. Geen resultaat

Je bent ontzettend goed bezig geweest. Fantastisch gezond gegeten en genoeg gesport of gewandeld. Na een week ga je hoopvol op de weegschaal staan en je bent gewoon helemaal niets afgevallen. Ja, misschien 0,02 kg of zo. Frustrerend! Aaaaargh!

3. Bedorven voeding

Gezond eten is ook gevarieerd eten. En dus haal je allerlei verschillende ingrediënten in huis zodat je lekker kunt variëren. Om vervolgens lang niet alles te kunnen opeten en dat die voeding dan gaat bederven. Zo zonde.

4. Zin in zoet

Normaliter ben ik helemaal niet zo’n zoetekauw, behalve als ik op dieet ben. Of eigenlijk VOORAL als ik op dieet ben. Dan heb ik opeens zin in dingen waar ik normaal helemaal niet zo dol op ben zoals donuts of roomsoesjes. En die roepen dan ook continu mijn naam.

5. Uit eten

Van mezelf mag ik best wel eens een (mid)dagje cheaten. Ik hoef echt niet de godganse dag gezond te eten en al helemaal niet elke dag. Maar soms moet ik weer echt even ‘normaal’ doen en dan zal je zien, dan ga ik net uit eten. Laten we eerlijk tegen elkaar zijn: Uit eten is ontzettend ongezellig als je op dieet bent. Hoeveel dieet tips je ook leest over wat je wel nog kan eten in een restaurant, het is dodelijk saai. Zo’n lekker broodje vooraf met wat heerlijke gezouten boter, olijfolie en/of andere smeersels. Die twee (of drie) glazen wijn. Die heerlijke pastasaus en de beurre blanc voor op je visje. Die krokante frietjes met die goddelijke mayo. Zit je daar met je gestoomde groenten en gegrillde vis. Niets aan toch?

LEES OOK >>> Fit by Fie: Afvallen doe je zo

6. Meer aankomen dan afvallen

Aanvullend op punt 5…. want dan ga je eens lekker uit eten en neem je het er van omdat je een paar kilo bent afgevallen en dan vliegen die kilo’s er weer net zo hard aan. En ja.. die kilo’s vliegen er sneller aan dan dat het geduurd heeft om ze eraf te krijgen. Hoe onterecht is dat?

7. Irrealistische verwachtingen

Maar af en toe moet je ook realistisch zijn en je eigen verwachtingen bijstellen. Ik tenminste wel. Want ik ben dus zo iemand die na een keer sporten in de kleedkamer al aan d’r buikspieren gaat voelen. Voelen ze al wat harder? Of die kipfilet armpjes? Wordt dat al minder. Nee dus. Daar heb je nog wel een jaar of 2 trainen voor nodig Karen. Als het meezit. En na een gezonde week ben je ook niet meteen 4 kilo afgevallen. Jammer, maar helaas.

8. Dunne mensen die zichzelf dik vinden

Nog zoiets, van die hele dunnen mensen die gewoon gezond zijn en zichzelf dik vinden en dat ook continu roepen. “Ooooh ik heb echt een buik”. Of: “Ik moet ook echt op dieet. Heb je die zadeltassen van mij gezien?”. Hoe goed je ook kijkt.. je zou er zelfs een vergrootglas bij kunnen pakken, maar jij ziet die buik niet. En die zadeltassen al helemaal niet.

Terwijl jij toch ECHT een buik hebt. En zadeltassen. Kipfilet armen. Een onderkin. En ja.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik niet aan de lijn doe, vind ik het al irritant, maar als ik op dieet ben, kan ik hier helemaal niet tegen. Dat dramaqueen gedrag.

9. Het plateau

En dan gaat het eindelijk lekker. Je valt elke week wel wat af. Die lekkere flow, jij zit er in! En dan… en dan.. beland je opeens op een plateau! Ja, een plateau. Hoe goed je ook je best doet. Je staat stil. Er komt niets bij, maar er gaat ook niets af. Dat plateau dar donder je vanzelf wel weer vanaf, maar je moet even door die fase heen. En die fase is echt vrij matig en demotiverend.

10. Nieuwe kleding

Laten we deze klaagzang afsluiten met een positief negatief punt. Namelijk als je afvalt, heb je een nieuwe garderobe nodig. En dat is fantastisch, want ja.. resultaat en zo. Maar tegelijkertijd ook best vervelend, want hoeveel ga je nog afvallen? Het kan best een dure hobby zijn, dat afvallen. Hoe leuk het ook is om een broek van twee maten kleiner uit het rek te trekken.

Herken jij bovenstaande punten? Wat vind jij irritant aan afvallen? Wat is jouw ultieme struggle? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
 • Sonja
  3 weken ago

  Oooooooh zo herkenbaar. Vooral het keihard werken en slechts 1 ons afvallen! Dat was mijn kersje op de taart vanmorgen! Ik kan dan zo balen! Gelukkig zegt mijn trainer dat er spiermassa is bijgekomen, maar toch dat getalletje… dat hakt erin!

  • Karen
   3 weken ago
   AUTHOR

   Spieren wegen meer dan vet. Maar dat hoef ik jou vast niet te vertellen!

 • Anne-Marie
  3 weken ago

  Toen ik zo veel ben afgevallen vond ik dat het leukste én het lastigste: nieuwe kleren kopen. Soms kocht ik een leuk jurje dat ik dan een maand of twee later al niet meer aan kon. Maar ik klaag niet hoor :). Succes, je weet dat je het kan!

  • Karen
   3 weken ago
   AUTHOR

   Luxeproblemen 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • About last night... 🍸🍾🍹🥂
.
.
.
#friends #love #instafriends #party #girlsnightout #funfunfun #nikkiemoments #friendshipgoals
 • Deze kleine wijsneus zette vandaag zijn eerste stappen. Ik had geen idee dat ik ZO trots kon zijn. En hij, denk ik, ook niet ♥️🙌🏻🐴
.
.
.
#robinjameson #firststeps #dreumes #toddlerlife #instatoddler #proudmom #minirodini
 • L♥️VE
Fijne Valentijnsdag! Ik doe even een #throwback naar onze honeymoon in 2012 toen we nog jong waren en konden uitslapen... maar hé... wat is het ontzettend prachtig en machtig om onze liefde nu te kunnen delen met meneertje knuffelbeertje.... 👪 want liefde is toch nóg mooier als je het kan delen?
Op de blog vertel ik vandaag waarom wij een goede match zijn in de liefde!
.
.
.
#love #liefde #valentinesday #valentijnsdag #throwback #honeymoon #couplegoals #instalove
 • 5 maanden slik ik een aantal beauty supplementen van Oenobiol. Vandaag vertel ik je hoe me dat bevallen is! 🙍🏻‍♀️👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#beauty #beautysupplement #revealyourinnerbeauty #instabeauty #naturalbeauty #selfportrait #organic #oenobiol #karenzpartner
 • Wij wilden naar buiten, maar het is hier aan het sneeuwen. En dus spelen we maar een beetje binnen, nemen we bewogen ussies terwijl we lekker aan het twinnen zijn 👯‍♀️👯‍♂️
Goed weekend alvast peeps!
#liefde #anecdote #motherandson #motherhood #momlife #toddlerlife #moederenzoon #robinjameson
 • 🔆 is shining! Het belooft weer zo’n mooie wintersport dag te worden. En er staat een nieuwe Personal Peaks online met dreumes dingen, het huisvrouwen examen en overstekend wild 🦌🦌🦌Fijne dag! En 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #motherandson #toddler #toddlerlife #momlife #motherhood #robinjameson
 • ‘MAY YOUR COFFEE BE STRONGER THAN YOUR TODDLER’
Als je tenminste tijd hebt om je koffie te drinken... 🤦🏻‍♀️☕️ Vandaag was zo’n dag. Zo’n dag waar ik overmorgen heel hard om kan lachen. Maar als je dan die glimlach ziet, dan is het het toch allemaal wel driedubbel en dwars waard. Al kon ik ‘m vandaag wel even achter het behang plakken 🙄😣 #toddlerlife #dreumes #robinjameson #liefde #minirodini
 • Stoer is ‘ie hè? Mijn nieuwe horloge. Ik was al tijden op zoek naar een sportief én chique horloge. Op Karenz. vertel ik je over de zoektocht en keuzestress 😊 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#watch #selfportrait #karenznl #victorinox #swisswatch #anecdote #lifestyleblogger #karenzpartner