TOP
dingen die stom zijn aan afvallen
Health Lifestyle

10 dingen die stom zijn aan afvallen (of te wel mijn dieet struggles)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dat je een blog gaat typen en al een minuut of tien nadenkt over de titel. Daar begint het al mee. Want tja.. ik wil niet echt op dieet zijn. Ik wil gezonder leven.. Maar ik wil ook afvallen. En dat gaat dus echt niet altijd over rozen. Ik besloot eens een lijstje te maken met 10 dingen die stom zijn aan afvallen. Toe aan wat leedvermaak en/of herkenning. Ik vertel je een aantal van mijn dieet struggles naast het feit dat afvallen überhaupt al stom is..

10 dingen die stom zijn aan afvallen

1. Bewust van eten

En ja.. dat is meteen ook goed, maar het is ook vermoeiend. Dat je continu maar bewust met eten bezig bent. Hoeveel calorieën of punten is dit? Kan ik dit nog eten? Heb ik dan vandaag wel genoeg bewogen? Alsof het nog niet druk genoeg is in mijn hoofd met me dingen afvragen.

2. Geen resultaat

Je bent ontzettend goed bezig geweest. Fantastisch gezond gegeten en genoeg gesport of gewandeld. Na een week ga je hoopvol op de weegschaal staan en je bent gewoon helemaal niets afgevallen. Ja, misschien 0,02 kg of zo. Frustrerend! Aaaaargh!

3. Bedorven voeding

Gezond eten is ook gevarieerd eten. En dus haal je allerlei verschillende ingrediënten in huis zodat je lekker kunt variëren. Om vervolgens lang niet alles te kunnen opeten en dat die voeding dan gaat bederven. Zo zonde.

4. Zin in zoet

Normaliter ben ik helemaal niet zo’n zoetekauw, behalve als ik op dieet ben. Of eigenlijk VOORAL als ik op dieet ben. Dan heb ik opeens zin in dingen waar ik normaal helemaal niet zo dol op ben zoals donuts of roomsoesjes. En die roepen dan ook continu mijn naam.

5. Uit eten

Van mezelf mag ik best wel eens een (mid)dagje cheaten. Ik hoef echt niet de godganse dag gezond te eten en al helemaal niet elke dag. Maar soms moet ik weer echt even ‘normaal’ doen en dan zal je zien, dan ga ik net uit eten. Laten we eerlijk tegen elkaar zijn: Uit eten is ontzettend ongezellig als je op dieet bent. Hoeveel dieet tips je ook leest over wat je wel nog kan eten in een restaurant, het is dodelijk saai. Zo’n lekker broodje vooraf met wat heerlijke gezouten boter, olijfolie en/of andere smeersels. Die twee (of drie) glazen wijn. Die heerlijke pastasaus en de beurre blanc voor op je visje. Die krokante frietjes met die goddelijke mayo. Zit je daar met je gestoomde groenten en gegrillde vis. Niets aan toch?

LEES OOK >>> Fit by Fie: Afvallen doe je zo

6. Meer aankomen dan afvallen

Aanvullend op punt 5…. want dan ga je eens lekker uit eten en neem je het er van omdat je een paar kilo bent afgevallen en dan vliegen die kilo’s er weer net zo hard aan. En ja.. die kilo’s vliegen er sneller aan dan dat het geduurd heeft om ze eraf te krijgen. Hoe onterecht is dat?

7. Irrealistische verwachtingen

Maar af en toe moet je ook realistisch zijn en je eigen verwachtingen bijstellen. Ik tenminste wel. Want ik ben dus zo iemand die na een keer sporten in de kleedkamer al aan d’r buikspieren gaat voelen. Voelen ze al wat harder? Of die kipfilet armpjes? Wordt dat al minder. Nee dus. Daar heb je nog wel een jaar of 2 trainen voor nodig Karen. Als het meezit. En na een gezonde week ben je ook niet meteen 4 kilo afgevallen. Jammer, maar helaas.

8. Dunne mensen die zichzelf dik vinden

Nog zoiets, van die hele dunnen mensen die gewoon gezond zijn en zichzelf dik vinden en dat ook continu roepen. “Ooooh ik heb echt een buik”. Of: “Ik moet ook echt op dieet. Heb je die zadeltassen van mij gezien?”. Hoe goed je ook kijkt.. je zou er zelfs een vergrootglas bij kunnen pakken, maar jij ziet die buik niet. En die zadeltassen al helemaal niet.

Terwijl jij toch ECHT een buik hebt. En zadeltassen. Kipfilet armen. Een onderkin. En ja.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik niet aan de lijn doe, vind ik het al irritant, maar als ik op dieet ben, kan ik hier helemaal niet tegen. Dat dramaqueen gedrag.

9. Het plateau

En dan gaat het eindelijk lekker. Je valt elke week wel wat af. Die lekkere flow, jij zit er in! En dan… en dan.. beland je opeens op een plateau! Ja, een plateau. Hoe goed je ook je best doet. Je staat stil. Er komt niets bij, maar er gaat ook niets af. Dat plateau dar donder je vanzelf wel weer vanaf, maar je moet even door die fase heen. En die fase is echt vrij matig en demotiverend.

10. Nieuwe kleding

Laten we deze klaagzang afsluiten met een positief negatief punt. Namelijk als je afvalt, heb je een nieuwe garderobe nodig. En dat is fantastisch, want ja.. resultaat en zo. Maar tegelijkertijd ook best vervelend, want hoeveel ga je nog afvallen? Het kan best een dure hobby zijn, dat afvallen. Hoe leuk het ook is om een broek van twee maten kleiner uit het rek te trekken.

Herken jij bovenstaande punten? Wat vind jij irritant aan afvallen? Wat is jouw ultieme struggle? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.