TOP
Let's Talk about
Editorial

Let’s Talk: Dingen die opvallen als de zon schijnt

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Hallelujah! Het wordt morgen echt heerlijk weer en vandaag is het buiten ook al goed toeven. De sandaaltjes kunnen weer aan, de jas kan thuisblijven, er moet weer een (hogere) factor gesmeerd worden en ga zo maar door. Nou hebben we in Nederland (en België) minder zonnige dagen dan in bijvoorbeeld Italië of Spanje, dus als de zon schijnt, willen we daar goed gebruik van maken, de zon is notabene gratis. We zijn bang dat de zon de rest van de lente of zomer zich nauwelijks meer laat zien en nemen het zekere voor het onzekere: Hier gaan we van genieten met een aantal vreemde dingen tot gevolg. Vandaag in deze Let’s Talk: Dingen die opvallen als de zon schijnt. En eigenlijk moet daar het woordje ‘mij’ tussen, want deze dingen vallen mij persoonlijk op. Sommige dingen hebben echt met de zon te maken, andere iets minder, maar ik vond het leuk om ze vandaag eens op een rij te zetten en ik ben benieuwd wat jou opvalt. Lees en praat je mee…

Dingen die opvallen als de zon schijnt

1. Opeens lees je overal over rokjesdag. Is het al rokjesdag? Morgen is het rokjesdag! Rokjesdag aanbiedingen, rokjesdag korting, rokjesdag shoplisten etc. etc. Ik bepaal zelf wel wanneer ik een rokje aan trek als je dat niet erg vindt. Ik ben niet zo van de verplichte nummers. Bovendien geloof ik niet dat Martin Bril, die rokjesdag populair maakte, het zo bedoeld heeft.

2. Dit is echt een persoonlijk puntje, maar ik kan echt een beetje onpasselijk worden van slecht verzorgde voeten. Haren die uit tenen groeien, lelijke gele teennagels, plakkaten eelt en schilfers. Denk aan je medemens en trakteer je voeten op een pedicure voordat je de sandaaltjes of slippers aantrekt svp. Ja, ook de mannen. En voeten zien er sowieso gezelliger uit met gelakte teennagels (dit geldt niet per sé voor de mannen trouwens).

3. De zon schijnt en de terrassen zitten vol. Overvol. En dan heb je dus mensen die angstvallig een heel tafeltje bezet houden omdat ze geen zin hebben om te dicht naast vreemden te zitten. Ik vind daar wat van. Ik vind dat behoorlijk asociaal.

4. Als je in de stad woont, dan zijn strand en bos wellicht niet zo dichtbij. Ik heb jaren in Amsterdam gewoond, dus ik weet hoe het is. Soms heb je ook geen zin om in de file te gaan staan of ver te reizen naar een plek waar je optimaal van de zon kunt genieten. Het park is om de hoek en daar kun je ook heerlijk op een handdoekje zonnebaden. Toch vind ik het altijd een beetje gek als mensen topless in het park gaan liggen. Ik ben sowieso geen liefhebber van topless, maar als dames het fijn vinden om topless rond te lopen, prima. Maar in het park heb ik daar wel moeite mee. Een tijdje geleden zag ik zelfs twee dames topless beach ballen in het park. Weird!

5. Over het park gesproken: Zo ziet het Vondelpark er uit na een zonnige dag.

Misschien is het een idee dat mensen hun eigen troep opruimen?

6. Ik kaartte het net ook al aan, maar als het echt een warme dag wordt, gaan mensen massaal naar het strand. Gevolg: urenlange files. Er zijn weinig dingen zo frustrerend als lang in een overhitte auto te zitten op een warme dag. Ja, zelfs als de airco aanstaat. Brrr. Ook ik ben natuurlijk wel eens in de file terecht gekomen voor of na een stranddag, maar echt ‘what was I thinking’. Ga of eerder weg, of later, of pak de trein; de file is echt de hel.

7. Rokjesdag heb ik net al besproken, maar zijn dus legio mensen die bij de eerste zonnestraal meteen in korte broek/rokje/korte mouwen en zonder jas buiten lopen. Dat de zon schijnt wil natuurlijk niet zeggen dat het ook echt warm is buiten. Afgelopen week was het hier bijvoorbeeld zonnig, maar maar 11 graden. Ik zag een meisje bibberend op de fiets zitten en dacht: ‘och arme’. Check eerst even of het echt blote benen en armen weer is, denk ik dan. En of het dat weer blijft, want ik zie ook wel eens mensen de dag na een zonnige dag in veel te koude outfits buiten en het koud hebben is toch echt vervelend?

8. De weersverwachting voorspelt een zonnige dag en mensen nemen massaal vrij van werk. Ja natuurlijk begrijp ik dat. Ik heb de luxe dat ik zelf mijn tijd kan indelen, maar ik heb ook ooit een kantoorbaan gehad. En ook een kantoorbaan waar het niet mogelijk was, dat opeens de halve afdeling afwezig zou zijn, dus dat veroorzaakte nog wel eens fitties. Hier is natuurlijk niet echt wat tegen te doen, maar opvallend is het zeker. Toch?

9. De zon schijnt en ik zit hier te genieten. Dat moet de rest van de wereld weten en wel nu. Als het lekker weer is, staat mijn hele Facebook/Twitter/Instagram timeline vol met zonnige foto’s. En ja, ik maak me daar zelf ook soms schuldig aan. Maar ik ben dan ook een fanatieke fotomaker. Je hebt ook mensen die je dan de hele dag up to date willen houden over het weer. Een soort van Diana Woei’s in spé. ‘Het is echt lekker zonnig buiten’. Ja, dat weet ik. Ik heb ook een raam waardoor ik naar buiten kan kijken. Bedankt voor de update hè?

Zo, dat was weer een heel epistel met ‘dingen die opvallen als de zon schijnt’. Heb jij zelf ook nog punten? Herken je bepaalde dingen? Waar verwonder jij je over? Let’s Talk!

Liefs,
Karen

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.