TOP
dingen die je tegen een baby zegt
Baby Mama

Wat zeg ik allemaal tegen Robin op een dag? (15 grappige zinnen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Soms hoor ik mezelf dingen tegen Robin zeggen, waarvan ik ten eerste zo’n jaar geleden nooit had kunnen vermoeden het ooit uit te spreken tegen iemand en ten tweede denk: ‘Als iemand anders meeluistert zonder te zien wat er gebeurt, begrijpt diegene er geen snars van.’ En af en toe moet ik er zelf ook gewoon heel hard om grinniken. Want het is toch wel hilarisch, de dingen die je tegen een baby zegt omdat hij of zij bijvoorbeeld weer iets zegt. Ik ben benieuwd of jij deze zinnen herkent!

1. ‘Zit je nou al weer te poepen?’

Omdat je die dag al 4 poepluiers verschoond hebt en het nog niet eens middag is.

2. ‘Zeg eens mama…ma-ma’

En dat zo’n 300 keer per dag. Gewoon stug blijven proberen. Het zal me niet gebeuren dat zijn eerste woord papa is.

3. ‘Kijk jij maar even naar de Teletubbies, dan kan mama ongestoord een kwartiertje werken’

Want de Teletubbies werken hypnotiserend. De Teletubbies zijn de bomb! Het zijn niet alleen Robins helden, maar ook die van mij. Degene die de Teletubbies verzonnen heeft, verdient een standbeeld.

4.’Nee, je mag het snoer van de lamp niet in je mond doen’

Sinds hij de hele kamer doorrolt, steekt hij alles in zijn mond en moet ik continu op mijn hoede zijn.

5. ‘Nee, je mag ook niet op Cookie’s staart sabbelen’

En ja… zelfs de staart van Cookie moet er aan geloven (als ik en zij zelf even niet goed oplet.

6. ‘Stop! Geen blokjes tegen Cookie aan gooien’

Die arme, arme Cookie… 🙁 Geen idee of hij gericht blokjes tegen haar aangooit, maar het lijkt er soms wel een beetje op. Kleine sadist. Gelukkig weet Cookie inmiddels dat ze een beetje uit de buurt moet blijven.

7. ‘Heb je nou weer over me heen geplast?’

Iedereen die een jongetje heeft, weet dat dit kan gebeuren als je de luier verschoont. Ook ik weet dat dat kan gebeuren. Toch ben ik er nog steeds niet helemaal goed op voorbereid.

dingen die je tegen een baby zegt 2

8. ‘Niet op de grond, maar in je mond’

Eten is lekker, maar het is ook heel leuk om op de grond te gooien. Het liefst een heel bord of een heel kommetje. Dat is helemaal grappig.

9. ‘Oh wat knap! Je kan in je handjes klappen! Bravoooo!’

Zelf is hij er ook erg trots op, dat hij dat al kan. Inmiddels kan hij ook zijn handjes op z’n hoofd leggen en in de lucht houden (raad het liedje).

10. ‘Ja! Je krijgt haar’

Zonder haar is Robin natuurlijk ook knap, maar met haar lijkt hij me nog veel knapper. Overigens denk ik inmiddels dat hij krullen krijgt. Hij heeft er al een op het midden van zijn hoofd.

11. ‘Huh? Die broek heb je pas twee weken en die is nu al te klein!’

Het is maar goed dat baby’s niet continu zo doorgroeien anders kan Robin volgend jaar meedoen als de reus in Game of Thrones. Die moet toch vervangen worden, geloof ik.

12. ‘Kun je even wachten met poepen tot we thuis zijn?’

Ik denk niet dat ik dit verder hoef uit te leggen.

13. ‘Ah wat lief.. je geeft me een kusje… Oh nee… je bijt me. Au!’

Liefde is pijn lijden. Ik word heel regelmatig gebeten en gekrabd en het is niet heel verstandig om mijn haren los te dragen als ik niet naast wimper extensions ook nog hair extensions wil gaan uitproberen.

14. ‘Zei je nou mama?’

Als Robin me nodig heeft, of huilt, lijkt het alsof hij mama zegt. Maar het kan ook wishful thinking zijn.

15. ‘Oh wat hou ik toch immens veel van jou’

Want tjonge jonge wat ben ik trots op dat kleine draakje. Wat is het toch een heerlijk kind. Ondanks dat het nu echt wel aanpoten is en ik hem geen moment meer met rust kan laten, is het 24/7 een genot om zijn mama te mogen zijn. Zo’n klein mannetje. Zo veel liefde. Ik vind het een zegen dat ik het mag meemaken en dat hij ons kind is.

Herken jij deze dingen die je tegen een baby zegt? Misschien heb je er zelf nog iets aan toe te voegen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

14 COMMENTS
 • Sonja
  2 jaar ago

  Stef, de oudste zijn eerste woordje was ‘lamp’… ik noemde hem altijd koekenbakker!
  Ik zong als vast slaapliedje… kleine greetje uit de polder 😉
  Bij Yuri was het koosnaampje ‘kikker’ omdat hij altijd sprong. Zijn eerste woordje was dacht ik papa!
  Ik herken heel veel als moeder van een jongen… vooral dat plassen!
  Tegenwoordig roep ik… ‘zet die douche eens uit’, ‘ruim je schooltas op’, ‘wil je morgen ook weer om 8 uur melden op school’… etc etc etc.
  Helaas heb ik met de oudste weer geen contact. Doet wel pijn.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Vreselijk is dat Sonja, Hopelijk komt het weer goed… 🙁

 • Annette
  2 jaar ago

  hahaha ja ik wilde dat Timo ook mamma zou zeggen als eerste. Wat het werd? Bal…. van Isabelle was het wel mamma

 • Nathalie
  2 jaar ago

  Ik hou van dit soort artikelen, het tovert een glimlach op mijn gezicht… dank je!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ah wat een lieve reactie. Jij bedankt!

 • Mary-Lou
  2 jaar ago

  Haha. Heb je gepoept? zeg ik iets te vaak. Ik vind het vreselijk, maar ook de gekste koosnaampjes komen uit mn mond.

  De reus is trouwens erg lief, dat maakt veel goed. Toch maar eens opzoeken wanneer GoT weer begint. 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ja hè? Duurt lang! Maar volgens mij is de reus niet meer, toch?

 • Liset
  2 jaar ago

  Altijd leuk om dit soort artikelen te lezen. Gelukkig heb ik als moeder van een jongetje nog nooit gehad dat hij over me heen plaste, lucky me ;). En oh, ik weet ook nog wel dat ik niet zo bij werd als de kids inderdaad onderweg een grote boodschap deden. Gelukkig zijn ze nu zindelijk, haha, dat is echt heel fijn!

 • Haha, heerlijk is dat he. Ik merk vooral in winkels dat ik veel tegen de kids praat. Als het dan stil is en mensen zien mijn kids niet staan (omdat ze dan niet boven de schappen uit komen), kijken ze me heel vreemd aan alsof ik tegen mezelf sta te kletsen haha.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ik zie het helemaal voor me!

 • Merel
  2 jaar ago

  Haha wat leuk om te lezen, het klinkt allemaal zo lief! Ik heb heel lang in de kinderopvang gewerkt en inderdaad, je zegt eigenlijk best veel gekke dingen tegen kinderen elke dag. Juist leuk! 😉 Liefs, Merel

 • Nog maar een week moeder van een mannetje en de plas-ervaring al gehad, Hihi. Zeg nu vooral heel veel dat ik ‘m zo’n schatje vindt. En als ie flink huilt dan verzin ik de raarste liedjes en gaan we dansend door de kamer. Gelukkig iemand die mijn zag kunsten waardeert, want hij wordt dan toch rustig.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Altijd een washandje bij de hand houden 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.