TOP
dingen die ik heerlijk vind aan de zomer
Editorial Lifestyle

17 dingen die ik heerlijk vind aan de zomer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Volgende week begint officieel de zomer! Op 21 juni is het de langste dag van het jaar en daarna worden de dagen alleen maar korter, maar voor het echt weer sneller donker wordt, hebben we eerst nog een heerlijke zomer voor de boeg. Wedden!? Het worden waanzinnig lekkere maanden met alleen maar mooi weer, zon en gezelligheid. Of ben ik nu te optimistisch? Of gewoon realistisch. We zullen het weten over een paar maanden. Ik hoop in ieder geval op een echte zomer, want ik hartje zomer. In dit artikel lees je waarom!

17 dingen die ik heerlijk vind aan de zomer

1. Getjilp

Dat je ’s ochtends vroeg wakker wordt en de vogeltjes hoort tjilpen. Zo gezellig vind ik dat. En dat gaat dan lekker de hele dag door. Op vakantie in zuidelijke landen hoor je ’s avonds ook altijd krekels. Dat vind ik ook zo’n fijn geluid.

2. Zon

Tja, het ligt natuurlijk voor de hand, maar in de zomer heb je gewoon meer zon. En dat vind ik fijn. Ik hou van zon. In de winter ook trouwens, maar dat zomerse gevoel van de zon op je huid is toch net een beetje anders.

3. Minder make-up

Omdat mijn huid in de zomer net wat bruiner is, draag ik veel minder make-up. In de herfst en winter grijp ik nog al eens naar foundation, in de zomer voldoet CC cream of gewoon een dagcrème met een kleurtje. Sowieso draag ik in de zomermaanden minder make-up. Door de bruine snoet, zie ik toch al iets beter uit 😉

4. was buiten drogen

Nog zo fijn. Dat de temperatuur buiten zo lekker warm is, dat je was ook daadwerkelijk droog wordt binnen niet al te lange tijd als je het buiten hangt. De was buiten laten drogen heeft zo veel voordelen!

LEES OOK >>> 7 voordelen van buiten de was drogen

 5. Blote tenen

Als het even kan, laat ik mijn dichte schoenen in de kast staan. Ik vind het namelijk veel lekkerder om slippers en sandalen te dragen. Lekker met je tenen bloot. En met gelakte teennagels ziet het er ook zo vrolijk uit.

6. Sproeten

Door de zon krijg ik sproeten. Sommige mensen haten sproeten. Ik vind ze heel leuk. Het staat lekker jong of zo. Ik ben dol op er jonger uitzien.

7. Bloemen

Bloemen zijn in de zomer net wat goedkoper en daarom zijn je bossen in de zomer vaak groter. Bovendien vind ik de felle kleuren van de zomerboeketten vaak leuker. Ik hou van die felle kleuren in huis.

8. Zomerfruit

Aardbeien, frambozen, abrikozen, kersen en oh zo veel meer. Zomerfruit is toch het lekkerste fruit? Daar moet je het toch wel mee eens zijn?

LEES OOK >>> Waarom het goed is om fruit en groente uit het seizoen te eten?

dingen die ik heerlijk vind aan de zomer zomerfruit

9. Naar buiten

Doordat het in de zomer vaak mooier weer is, ben ik veel vaker buiten. Lekker in de frisse lucht. Het is zo fijn om buiten te kunnen zijn. En in plaats van de auto neem ik veel vaker de fiets.

10. Lichaamsbeweging

Om nog even op het vorige punt aan te sluiten… daardoor krijg ik ook meer lichaamsbeweging. Ik maak toch langere wandelingen, fiets veel meer en doordat het langer licht is, loop ik soms ’s avonds ook nog even hard.

11. Langer licht

Want… duh… langer licht is natuurlijk ook een van de heerlijkheden van de zomer. Die heerlijke lange zomeravonden in de tuin. En voor de bloggers niet geheel onbelangrijk… gewoon nog ’s avonds foto’s kunnen maken. Hartjes voor dat! Omdat het langer licht is, heb je zo veel meer aan je dag?

12. Meer energie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb dus beduidend meer energie in de zomer. Misschien wel door het licht en de zon?

LEES OOK >>>  5 gezondheidsvoordelen van de zon

13. Strand

Ja, ik woon natuurlijk vlakbij het strand. En je kunt gewoon het hele jaar naar het strand, maar er op liggen doe ik liever in de zomer. En dan zijn de strandtenten ook nog eens open. Allemaal! Hoera!

14. Socialer

Misschien wel omdat de dagen langer zijn, maar ik vind de zomer altijd zo gezellig en sociaal met alle barbecues, picnics, boottochtjes, avonden op het strand en ga zo maar door. Op de een of andere manier spreek ik in de zomer toch altijd sneller met vrienden af. Ook doordeweeks. Vooral als het mooi weer is.

15. Vakantiegevoel

En als het dan zo’n mooie zomer is, dan krijg ik ook automatisch zo’n vakantiegevoel. En daar hoef je dan helemaal niet voor op vakantie. Dat kan gewoon thuis.

16. Zomerkleren

Het is niet alleen fijn om slippers en sandalen te dragen, ik hou ook van de rest van mijn zomergarderobe. Fladderende jurkjes, tuniekjes, off shoulder tops, fijne shorts, luchtige bloesjes en t-shirts. Ik vind mijn winterkleren ook fijn hoor, maar mijn hart maakt toch altijd een vreugdesprongetje als mijn zomerkleren weer te voorschijn komen.

17. Minder druk

Geen idee waar dat aan ligt, maar ik heb minder druk in de zomer. Ik ben wat liever voor mezelf. Is het een keer mooi weer, dan komt dat werk maar niet af, want ik wil er van genieten. Dat zou eigenlijk het hele jaar zo moeten zijn, maar in de zomer geef ik er veel meer aan toe.

Zijn deze dingen herkenbaar voor je? Heb je er nog wat aan toe te voegen? Wat is jouw favoriete seizoen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.