TOP
dingen die ik graag anders wil doen
Editorial Personal

Dingen die ik graag anders wil doen, maar die me niet (altijd) lukken

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Over het algemeen ben ik best tevreden met wie en waar ik ben. Toch heb ik best een lijst met persoonlijke verbeterpunten, of dingen die ik graag anders wil doen, maar die me niet (altijd) lukken. Balans is nog al een ding voor mijzelf. Door een post die ik online las, werd ik geïnspireerd. Soms moet je dingen uitschrijven om het voor elkaar te krijgen, omdat het zo tastbaarder wordt. Bij deze… de eerste stap..

LEES OOK: ‘Tel je zegeningen (over het universum bedanken door goed te doen)’

Dingen die ik graag anders wil doen, maar die me niet altijd lukken

Vroeger naar bed, eerder opstaan.

Mijn wekker staat doordeweeks standaard om 6:45. Eigenlijk zou ik ‘m om 6:30 willen zetten om als ik wakker wordt een paar Zonnegroeten te doen en daarna te mediteren. Dat lukt me alleen 9 van de 10 keer niet. De laatste tijd word ik ’s nachts vaak wakker gemaakt door een klein mannetje (de peuter) die dan moet plassen en ’s ochtends ben ik vaak nog moe. Bovendien kruipt hij vaak naast me en als de wekker gaat, gaat hij ook aan, dus dan komt er van die yoga en meditatie weinig meer terecht.

Uitgebreid en eerder ontbijten

Ontbijt en ik hebben een wat een ambivalente relatie. Ik hou er namelijk niet van, tenzij ik in een hotel ben. ’s Ochtends krijg ik weinig door mijn keel behalve een paar koppen koffie. Om 11 uur maak ik dan een bak plantaardige kwark/yoghurt of havermoutpap. Intermittent fasting technisch was dat een goed idee geweest, behalve dan dat ik niet om 7 uur ’s avonds stop met eten. Het zou zo veel beter zijn als ik uitgebreid en eerder zou ontbijten of na 7 uur ’s avonds niet meer zou eten.

Stretchen en oefeningen

Al een jaar lang heb ik last van mijn schouder. Daarvoor loop ik bij een fysio en ga ik soms ook naar acupunctuur. Ik moet eigenlijk elke dag oefeningen doen, maar die vergeet ik nog wel eens. Superstom want die oefeningen zijn best wel belangrijk. En omdat ik zo’n last van mijn schouder heb, schieten mijn andere sporten er de laatste tijd ook bij in. Vicieuze cirkel toestanden hier.

Meer me-time 

Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat ik mezelf laatste tijd ook weer wat te weinig me-time geef. Ik heb MOMmag. weer een nieuw leven ingeblazen en dat is hartstikke leuk en ik krijg er ook veel positieve energie van, maar daardoor zit ik wel weer de avonden te werken. Terwijl ik eerst de avonden vaak ‘vrij’ had. Dus ik moet even kijken hoe ik dat ga aanpakken qua tijdsverdeling en balans.

Het liefst zou ik elke avond even willen yoga’en, dan de sauna induiken en uitgebreid te douchen en crèmepjes en maskertjes te smeren. Dat lijkt me zo heerlijk.

Balans

Het stond al in mijn intro. Balans is nog al een ding voor mij. Het is voor mezelf altijd alles of niets. Ik heb heel goed mijn modus gevonden in mijn tijd met Robin. Als in.. als hij thuis is, ben ik ook echt met hem. En het gaat ook niet om balans met hem, maar om de balans met mezelf en mijn eigen tijd die over is naast de peuter.

Dagboek

Ik heb een heel schattig dagboekje van HEMA (niet meer te koop) waar je drie regels per dag in kunt schrijven en die dan gaan over de afgelopen dag. Dat zou een niet al te grote opgave moeten zijn. Maar ook dat lukt me de laatste tijd niet. Ik weet zelfs niet waar het boekje momenteel is. Hoe fijn is het om je dag nog even te overdenken met leuke dingen, verbeterpunten, grappige opmerkingen etc. etc.. Overigens mediteer ik wel voor het slapengaan, dus dan maak ik mijn hoofd nog even leeg.

Meer water drinken

In de zomer lukt me dat wel, maar in de herfst en winter… Matig.

Opruimen & huishouden

Inmiddels ben ik wel begonnen met de opruimcoach. Mijn kantoor is al bijna helemaal opgeruimd en de volgende kamers staan al op de agenda. Toch kan het nog zo veel beter. Ik ben niet goed in weggooien en niet in opruimen. Eigenlijk zou ik elke dag een rondje moeten doen. Overigens geldt dit ook voor mijn administratie. Als je de mappen op mijn computer ziet…

Beter ademen

Ja, ik mediteer, maar ik zou beter kunnen ademen. Ik heb een hoge ademhaling en dat hoor ik steeds weer terug. Van de yoga lerares, van de fysiotherapeut en ga zo maar door. Ik zou eigenlijk vaker ademhalingsoefeningen moeten doen en beter moeten aarden. Hoge ademhaling heeft ook met stress te maken. Mensen die laag ademen hebben minder stress en zijn minder gestresst.

Moederschap

Volgens mij ben ik best een leuke moeder. Ik onderneem veel met mijn zoon. We lachen, dansen, zingen, knuffelen en wandelen wat af samen en ik lees hem elke avond uitgebreid voor en dan nemen we dag door. Ja, met hem doe ik dat wel.

Toch.. en gelukkig hoor ik dit van heel veel andere moeders.. verlies ik regelmatig mijn geduld en kan ik soms ook best boos op de peuter worden. Hij is natuurlijk ook alleen maar de wereld aan het ontdekken en aan het kijken waar zijn grenzen liggen. Ik zou best zo’n ontzettend geduldige kumbaya moeder willen zijn die nooit boos wordt, altijd zacht blijft en naar wie de kinderen altijd luisteren. Of is dat een sprookjesfiguur?

Vriendelijk 

Als ik ga wandelen, probeer ik vreemden altijd te begroeten. Ik las laatst dit via Emma Elsworthy:

Smile at strangers walking the other way and be surprised how many smile back. Bring your dog and observe the dog’s behavior. Realize you can learn from your dog.

Toch zou ik best nog vriendelijker willen zijn naar vreemden. Onbekenden willen helpen en echt naar mensen willen luisteren. Ik heb daar gewoon niet altijd het geduld voor. Eigenlijk zou ik gewoon wel wat meer geduld willen.

Minder social media

Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Het is namelijk al meer dan 10 jaar mijn werk. Ik werkte als social media consultant en was sales manager bij een social media bureau. Daarnaast blog ik al bijna 20 jaar. Maar ik merk dat ik er niet altijd gelukkig van word. Twitter ben ik al min om meer mee gestopt, omdat ik dat maar een raar medium vind geworden. Waar iedereen continu ruzie heeft of mensen het grappigst proberen te zijn ten koste van anderen.

Facebook heb ik nodig voor mijn werk, maar daar gebeurt al niet zo veel meer.. En Instagram.. soms vind ik het heerlijk scrollen door al die foto’s en captions lezen en af en toe ben ik er helemaal klaar mee. Ik vind sowieso dat het te veel van mijn tijd inneemt. Tijd die ik liever aan andere dingen zou besteden.

Positief

Nog zo eentje voor op het lijstje. Ik probeer positief in het leven te staan en dat ook uit te dragen naar anderen. Op Karenz. probeer ik geen kritische artikelen meer te plaatsen, al zit ik regelmatig op mijn handen met betrekking tot bepaalde onderwerpen. De onderwerpen ‘coach’ en ‘Instagram irritaties’ verdwijnen steeds meer uit mijn draft.

Maar soms is dat verdomde moeilijk. Want soms wil je gewoon wel eens zeiken op (bijna) alles en iedereen. Vooral op coaches die moeders gaan leren hoe ze meer balans in hun leven krijgen en zelf pas 4 maanden moeder zijn. Oh.. heb ik er nou toch over geschreven? My bad.

Opleiding

Er ligt hier een opleiding interieur styliste te versloffen. Ik was er enthousiast aan begonnen, maar ik loop nu hopeloos achter. Terwijl ik er dolgraag elke dag een uurtje aan zou willen besteden. Omdat ik ook daar veel positieve energie van krijg.

Geen oordeel vellen

Wat zou ik graag zonder oordeel willen zijn. Over anderen, maar ook over mezelf. Gewoon wat neutraler en in het midden, minder zwart of wit, maar zo’n mooie kleur grijs.

Date nights en weekenden

Afgelopen weekend waren wij in Berlijn. Na ruim drie jaar voor het eerst weer meer dan een nacht met zijn tweeën op pad. Dat zouden we veel vaker moeten doen. Punt.

Attent zijn

Met het oog op die balans, mijn gezin is momenteel het allerbelangrijkst. Met sommige vrienden onderhoud ik nog wel regelmatig contact, maar ik merk dat het met anderen steeds moeilijker wordt. Wij zijn verhuisd, iedereen is druk en prioriteiten verschuiven. Bij sommigen is dat niet erg, want wellicht kom je elkaar later weer tegen. Maar bij anderen vind ik het wel jammer dat ik ze minder spreek en ik besef dat ik daar zelf ook beter mijn best voor moet doen.

Meer lezen

Ik wil het wel, maar als ik ’s avonds een boek of mijn e-reader pak in bed, dan val ik na drie regels al inzzzzzz….

En nu ik meer dan 1700 woorden heb ik zitten uitzetten over wat ik graag allemaal anders zou willen doen, citeer ik ook graag nog even een quote die ik online vond en die ik erg passend vind (ook bij Emma Elsworthy). Dit is mijn ideaal:

Become the person you would ideally fall in love with. Let cars merge into your lane when driving. Pay double for parking tickets and leave a second one in the machine. Stick your tongue out at babies. Help an animal. Compliment people on their cute clothes. Challenge yourself to not ridicule anyone for a whole day-then two, then a week. Walk with a straight posture. Look people in the eye. Ask people about their story. Talk to acquaintances so they become friends.

Lie in the sunshine. Daydream about the life you would lead if failure wasn’t a thing. Open your eyes.

Take small steps to make it happen for you…

En nog een ding: Je zal het na deze blog misschien bijna niet geloven, maar – ik schreef het aan het begin van dit artikel ook al – over het algemeen ben ik dus best tevreden met mijn leven. Ik heb een leuk gezin, een fijne familie en binnen een half jaar al weer een leuke vriendenkring in mijn nieuwe dorp. Al is er genoeg waar ik nog aan zou kunnen werken. Als er niets te verbeteren valt, wordt het ook maar saai, toch?

Wat zijn voor jou persoonlijke verbeterpunten? Wat zou jij anders willen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.