TOP
dingen die ik altijd kwijt ben
Lifestyle Personal

20 dingen die ik altijd kwijt ben (waar, waar, waar ligt het ook al weer?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

20 dingen die ik altijd kwijt ben. Ik heb ze de laatste tijd voor de grap eens bij gehouden. Bij 20 ben ik maar gestopt met tellen, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog wel even door had kunnen gaan. Het wachten is op degene die nu gaat reageren met: ‘Maar dat moet je dingen ook op een vaste plek neer leggen’. JAAAA, dat weet ik wel. En ik doe het ook, maar dan vergeet ik weer waar die plek ook al weer is. Echt hoor… #truestory. Gelukkig blijken meer van jullie zo vergeetachtig te zijn. Hier kom ik zo nog even op terug. Maar voordat ik vergeet waar deze blog ook al weer over ging… laat ik maar beginnen met opsommen…

20 dingen die ik altijd kwijt ben

1. Sleutels

Zie je dat gigantische konijn dat aan mijn sleutelbos hangt? Dat hangt daar met een reden. Ik ben namelijk al-tijd mijn sleutels kwijt. Fietssleutels, autosleutels, huissleutels, sleutel van de postbus.. Gelukkig ben ik mijn sleutelbeen nog nooit kwijtgeraakt, maar het zou zo maar een keer kunnen gebeuren. Sinds ik het konijn heb, zie ik mijn ‘gewone’ sleutels niet meer zo snel over het hoofd. Voor de rest van mijn sleutelcollectie moet ik nog een trucje verzinnen.

2. Random reader / e.dentifier / ING cart reader

Kwijt… allemaal kwijt. Altijd als ik ze nodig heb omdat ik een belangrijke betaling moet doen. Lang leve Paypal! Slecht voor het gat in mijn hand qua gebruiksgemak, maar het scheelt me best veel uren per week, zoeken naar mijn internetbankier ding.

3. De helft van een sokkenpaar

Bij het sorteren van de was, blijkt toch elke keer weer een sok de sokken genomen te hebben. Geen idee waar naar toe. Ooit had ik daar een handig systeem voor, maar dat wasnetje en de clipjes ben ik ook kwijt.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

11. Wachtwoorden

Maar hé… grote kans dat jij die ook vaak kwijt bent (zie de tweet hierboven), want hoeveel reacties ik daar wel niet op kreeg…

12. Statief camera

Dat is dus echt een gigantisch ding hè? Maar as we speak heb ik geen idee waar ik ‘m gelaten heb. Volgens mij had ik er zelfs twee. Dus inmiddels ben ik er twee kwijt.

Ik stop er voor de zekerheid vaak een paar in mijn tas voor ‘je weet maar nooit’ situaties.

13. Tampons

Nee, ze zijn niet altijd op en ik stop er voor de zekerheid vaak een paar in mijn tas voor ‘je weet maar nooit’ situaties. Maar die ik in mijn tas stop, die laat ik denk ik weer uit mijn tas vallen, want als ik ze nodig heb, zitten ze er niet meer in. Als je met me op pad bent en me kwijt bent, kun je denk ik gewoon het spoor van tampons volgen.

LEES OOK >>> 5 persoonlijke fun facts (dit wist je waarschijnlijk nog niet)

14. Robin’s spenen

Daar heb ik er ook zo ongeveer zes van, maar waar die zijn? Meneertje heeft nog wel eens de neiging om ze achter de bank te gooien en meestal duiken ze ook wel weer op als ik net weer een hele lading nieuwe heb aangeschaft.

15. Handschoenen

Nu is het nog niet zo ver, maar over een paar maanden heb ik ze vast wel weer nodig. Maar dan weet ik dus echt niet meer waar ze lagen. Vaak vind ik er maar een terug. Die andere heeft zeker verkering met de sok en zijn samen op een spannend liefdesavontuur.

16. Markers

Dat is een belangrijke afspraak, laat ik die even roze/geel/groen/blauw arceren. Maar dat kan dus niet, want mijn marker is foetsie. De volgende dag komt ‘ie op wonderbaarlijke wijze weer tevoorschijn, maar dan blijkt ‘ie uitgedroogd te zijn. Ook zo handig.

17. Muntje voor het boodschappenkarretje

Reuze handig die muntjes van de Albert Heijn om in een boodschappenkarretje te doen. Jammer dat ik ‘m altijd in mijn portemonnee stop, maar dat ‘ie er nooit in zit als ik ‘m nodig heb. En je raadt het al, dan heb ik ook geen 50 cent muntjes. Moet ik weer gaan wisselen. Reuze oncomfortabel.

18. Batterijen

‘Neem je batterijen voor de afstandsbediening mee?’
‘Ja, is goed. Ik neem er wel extra mee voor de volgend keer.’
‘De ab is op. We hadden toch nog batterijen extra?’
‘Uh ja… maar waar???’

Ergens in ons huis liggen zo’n 97 Koning Willem Alexanders verstopt.

19. Postzegels

Ergens in ons huis liggen zo’n 97 Koning Willem Alexanders verstopt. En als ik goed zoek, vind ik ook nog wel wat Koningin Beatrixen.

20. Pincet

‘Weet je wat, ik koop een knalroze, dan raak ik ‘m niet zo snel kwijt’, denk ik dan.
Verkeerd gedacht.

Tja… en toen ben ik maar opgehouden met opsommen.

Zijn sommige dingen herkenbaar voor jou? Wat raak jij vaak kwijt? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

20 COMMENTS
 • Yvonne
  2 jaar ago

  Haha! Ooit was ik ook zo. Ik probeer wel om dingen een eigen plek te geven, maar met sommige spullen werkt dat gewoon niet zo goed. Mijn oplossing: ik heb daar dan ook weer verzamelplekken voor. Het komt erop neer dat ik op elke verdieping in huis wel ergens een verzamelbakje heb staan voor random dingen die niet op hun plek liggen. Als ik dan iets zoek, dan is de kans in elk geval redelijk groot dat ik het daar ergens vind. Sinds ik minder vaak dingen echt kwijt raak, ben ik overigens wel echt gelijk ubersuperdupergefrustreerd als ik iets écht niet kan vinden, dus ook niet op die plaatsen. Dan ben ik gelijk helemaal radeloos, hahahaha.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Nee precies, bij sommige producten werkt dan niet.

 • Rory
  2 jaar ago

  Ik ben ooit eens mijn zonnebril kwijtgeraakt. Hele huis overhoop gehaald en waar vond ik ‘m uiteindelijk (duurde best lang) … je raadt het al. Op mijn hoofd. Het allerergste? Was toen ik erg (te) druk was een paar weken terug. Ik was aan het bellen met iemand en ineens moest ik iets in mijn telefoon checken. Grote paniek omdat ik die kwijt dacht te zijn (serieus!), terwijl ik er natuurlijk mee aan het bellen was. Dat was wel een van de momenten overigens dat ik voelde dat ik een tandje lager moest gaan.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, ik zie het helemaal voor me. En inderdaad… goed signaal dat je even rustiger aan moet doen.

 • Annette
  2 jaar ago

  Sokken en passwords pfffff voor de rest ben ik goed georganiseerd en raak ik eigenlijk nooit iets kwijt *klopt af*

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, dat is fijn!

 • Henrieke Hommersom
  2 jaar ago

  Mijn telefoon. Overal sleep ik hem mee naartoe en dan weet ik niet meer waar hij gebleven is. Meestal vind ik hem wel voor ik mezelf hoef te bellen.

  Wachtwoorden staan bij mij in een programmaatje, voor die tijd moest ik ook bijna elk wachtwoord opnieuw aanvragen. Zo werkt het op zich prima en kan ik lastige, veilige wachtwoorden met gemak gebruiken. Klein nadeel is dan wel als ik een wachtwoord op mijn mobiel nodig heb, dan moet dat lange wachtwoord daarop ingetikt worden.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hoor dat vaker, dat mensen een wachtwoorden programmaatje hebben. Ik heb nu geprobeerd een systeem te bedenken, ik hoop dat dat gaat werken.

 • Natasja
  2 jaar ago

  Nu je het zegt: géén idee waar mijn roze pincet is… en die andere twee ben ik ook al even kwijt :’)

  Heel herkenbaar dus, ik heb ook een vast rijtje aan spullen dat ik steevast kwijt ben!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik overweeg mijn pincet aan een ketting te gaan vastketenen aan de wastafel.

   • Natasja
    2 jaar ago

    Haha, puik idee! Hier misschien hetzelfde doen voor mijn nagelvijlen… ook steevast kwijt, en ze dan ineens allemaal terugvinden in het zijvak van m’n bank ‘want daar kon ik ze vast makkelijk vinden’.

 • Michrlla
  2 jaar ago

  Nagelknippers! Altijd kwijt!

  Hoewel het inmiddels wel goed gaat nu er eentje in elk nachtkastje, in de badkamer, in mijn toilettas, in een bakje naast de bank én bij m’n make-up ligt. Maar dat we er zoveel hebben, komt dus ook omdat ze altijd kwijt zijn en we weer nieuwe kochten…

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Die gaan aan de wandel met de pincetten, denk ik.

 • Anne-Marie
  2 jaar ago

  Leuk artikel! Ik raak juist altijd die dingen kwijt die ik niet vaak gebruik, zoals laatst de inentingspaspoorten of kentekenenbewijs deel 1 van de auto.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Mijn kentekenbewijs ben ik ook ooit kwijt geraakt. Toen gingen we de auto verkopen en moesten we een nieuwe bestellen. Dat kan dus blijkbaar, maar kost geld. De auto was verkocht en ik vond het oude. Story of my life.

 • Romy
  2 jaar ago

  Haha, wat een leuk en herkenbaar artikel! Heel veel dingen hiervan raak ik dus ook standaard kwijt. Die achterkantjes van oorbellen zijn altijd een drama en dan die e-reader inderdaad… Ik raak zelf ook nog eens altijd op het verkeerde moment (lees: als ik bijvoorbeeld op het punt sta om naar de bushalte te fietsen) mijn portemonnee en ov-chipkaart kwijt. Niet echt een ideaal begin voor een rustige ochtend 😉

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Mijn ov-chipkaart ben ik inderdaad ook kwijt. Altijd.

 • Mijn boodschappen! Ik ben altijd mijn boodschappen kwijt. Geen lijstje nodig, het zijn maar een paar dingen, dat onthoud ik wel. Niet dus! Loop ik weer wezenloos langs alle paden in de supermarkt in de hoop dat ik me wat herinner…

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Daar heb ik een handige app voor van de Albert Heijn! Daar zet ik altijd al mijn boodschappen in. Tip!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.