TOP
dingen die heel logisch zijn
Lifestyle

15 dingen die heel logisch zijn, maar die ik niet wist (mind is blown)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een paar dagen geleden stuitte ik op een superleuk draadje op Twitter. Pascal de Gier stelde deze vraag:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Hier voor de goede orde nog de originele tweet. Als je er op klikt, kun je zelf ook de antwoorden zien.

1. Prei

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Ik ben een van die kneuzen die altijd loopt te stoeien met prei. Dan denk ik dat ik ‘m grondig gewast heb, maar dan zit er toch nog zand in. Met dank aan Jacqueline ga ik de prei in de lengte er een snee aan geven en ‘m openbuigen en vervolgens onder de kraan wassen. Bedankt Jacqueline, dat gaat me veel tijd en irritatie schelen.

2. Club Sandwich

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


In mijn hoofd had ik ergens bedacht dat een Club Sandwich bedacht was in een of andere chique Country Club of zo, en dat daar dus de naam vandaan kwam. Maar dat dé naam van de club er na al die jaren vanaf was gevallen en het nu gewoon een Club Sandwich heette. Maar niet dus. Bedankt Mira! Het blijkt dus een Chicken and Lettuce Under Bacon sandwich te zijn. Ik eet ‘m zelf trouwens altijd zonder bacon, maar met avocado, kaas of ei. Een Clua, cluc of clue sandwich dus.

3. Perron 1

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hoewel dit natuurlijk heel logisch is, aangezien huisnummers ook beginnen aan de kant van de straat die het dichtst bij het centrum ligt, wist ik het niet. Nooit meer vergeten hoor, dat perron 1 ook de kant van het centrum is.

4. Eerste klas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Stap je, net als ik, in alle haast vaak in het verkeerde treinstel? Ik heb echt nooit geweten dat je aan de streep onder de ramen kon zien dat een treinstel eerste of tweede klas is. Vanaf nu doe ik dat dus nooit meer verkeerd.

5. Formaat wijnfles

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Ook best gek. De meeste flessen met drank bevatten 1 liter, maar wijn zit doorgaans nog steeds in 0,7 liter flessen. Pascal geeft zelf het antwoord. Dat is namelijk het maximum dat de glasblazers vroeger in 1 teug konden blazen en dat is altijd zo gehouden. Interessant weetje toch?

6. Pastalepels

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Dit wist-u-datje wist ik eigenlijk zelf wel al, maar ik vind ‘m zo nuttig dat ik ‘m meeneem in dit overzicht. In pastalepels zit vaak een gat in het midden, waarmee je precies de juiste hoeveelheid spaghetti voor 1 persoon kan meten. Handig toch?

7. Gaatje in de steel van een pan

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


We blijven nog even bij handige keuken features. Wist jij dit? Ik heb echt nooit geweten dat je in dat gaatje in de steel je pollepel of spatel kunt zetten?

8. Aluminium folie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Nog zo’n hack waarvan ik denk: ‘Goh.. dat ik dat nooit eerder heb geweten?’ De hoekjes aan de zijkant van de aluminiumfolierol, die je kunt induwen en dan kunt rollen afscheuren. Ik loop altijd zo te hannesen met die rollen..

9. Krokodillen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Op zich niet heel logisch à la Aha moment, maar wel een interessant feitje om te weten. Krokodillen lopen over de bodem in plaats van te zwemmen. Behalve als ze heel snel moeten wezen, dan zwemmen ze. En dat ziet er dus best schattig uit, als je ze zo ziet lopen.

10. Medicijndoosje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Deze had ik dus echt veel eerder willen weten, want ik open die krengen AL-TIJd aan de verkeerde kant waardoor ik eerst met de bijsluiter loop te stoeien voordat ik bij mijn pil kan. Je moet het dus aan de kant openen waar de datum NIET op staat. Waarom weet ik dit nu pas? Heel blij met die tip Yvette!

11. Flapjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Echt.. ik dacht dat ze gewoon voor de sier waren, die flapjes op de schouders van sommige jassen. Maar ze hebben dus een functie. Ze houden je tas op z’n plek. Best handig.

12. Mayday

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Ik had dus echt geen idee waar het dan vandaan zou moeten komen. Dat mayday dus in eerste instantie van het Franse m’aidez (help mij) komt en dat het door de Engelstaligen verbasterd is, klinkt nu inderdaad heel logisch.

13. OK

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


In het rijtje met mayday past ook ok. Het woord dat we gebruiken om te zeggen dat het goed gaat. Het is dus een oorlogsterm en staat voor zero (O) kills (K). Of te wel 0 doden. Grote kans dat je dat nooit meer vergeet. Minder leuk woord nu ook, nu ik dit weet.

14. Rayban

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Het klonk altijd zo chique en stoer tegelijkertijd. Zo Top Gun meets Madonna. En ik dacht eigenlijk dat het gewoon een achternaam van degene was, die het merk had opgericht. Maar nee… Rayban komt van ban sunrays. Hoe logisch!?

15. Snertweer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.


Dat je naar buiten kijkt en denkt ‘wat een snertweer’. Dat komt dus van de tijd van het jaar dat we erwtensoep eten. Bedankt Karin, nog iets dat ik nooit meer vergeet.

Echt… ik ben dol op dit soort weetjes. En ik heb er nog echt wat aan gehad ook, aan sommige van deze ‘life savers‘.

Heb jij ook wel eens zo’n logisch iets ontdekt, waarvan je achteraf denkt: ‘Hè.. waarom weet ik dit nu pas?’ En geef eens toe..welke van de bovenstaande dingen wist jij niet tot nu? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto Tashatuvango via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.