TOP
dingen waar ik achter ben gekomen sinds ik moeder ben
Kids Mama Personal

10 dingen waar ik achter ben gekomen sinds ik moeder ben

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘En… zijn er dingen die je verrast hebben van het moederschap’, vroeg een vriendin van mij vorige week. ‘Verrast niet echt’, antwoordde ik. Toch zijn er wel wat dingen die ik me niet helemaal juist gerealiseerd had, om het zo maar te zeggen. Laat ik die eens delen! Want ik ben reuze benieuwd of jij ze herkent? Of voor de niet mama’s, hoe jij dat bedacht had? 10 dingen waar ik achter ben gekomen sinds ik moeder ben. Benieuwd? Ik ga met de billen bloot (maar ik drink geen melk uit een kokosnoot, want daar heb ik geen tijd meer voor ūüėČ ). Stay tuned

10 dingen waar ik achter ben gekomen sinds ik moeder ben

1. Een baby is funest voor je nagels

Waren mijn nagels ooit mijn trots en had ik een nagellak collectie waar je u tegen kon zeggen. Nu ben ik blij als er nog een bescheiden nude of zachtroze lakje op zit (daarvan zie je het minder als het afbladdert) en ben ik tevreden als mijn stompjes enigszins netjes voor de dag komen. ‘Vroeger’ was ik uren bezig met handmaskertjes en nagelriem olietjes, nu is handcr√®me nog altijd mijn beste vriend, maar ik heb het dan ook ECHT nodig. Door al het flesjes wassen, badderen en luiers verschonen verschrompelen mijn handen en nagels. Bovendien lijken mijn nagels niet meer te groeien. Dit in tegenstelling tot de nagels van de baby die als kool groeien en ik minstens twee keer per week moet kortwieken. Dat krijg je van al die melk. Al vind ik het dan wel weer bijzonder dat de teennagels niet net zo hard meegroeien. Hoe kan dat?

2. Waar is de tijd gebleven? 

Ik had het er net al over, maar vroeger had ik eindeloos de tijd voor nutteloze dingen als mijn nagelriemen vet houden. Ik kon tijdschriften en boeken lezen, alle tv programma’s zien, minstens drie keer per week naar yoga en dan ook nog eens hardlopen, elke ochtend een smoothie of bananen pannenkoek maken en ’s avonds zette nog allerlei exotische gerechten op tafel. Het lukt me gewoonweg niet meer. Waar is die tijd?

3. Wat had ik √ľberhaupt veel tijd!¬†

Om te werken, om te lezen, om te bellen en te appen met vrienden, om vriendschappen te onderhouden, om spontaan ergens op bezoek te gaan zonder urenlange voorbereidingen en checklists of ik alles wel bij me heb. Ik merk dat ik sowieso wat selectiever ben geworden in vriendschappen. Ik vind het leuker om minder mensen vaak te zien, dan veel mensen minder.

4. Wat een verantwoordelijkheid

Ja, ik wist dat een kindje een verantwoordelijkheid is, ik ben ook niet op m’n achterhoofd gevallen. Maar wat voor een verantwoordelijkheid dat had ik denk ik, nog niet helemaal begrepen. Vroeger riep ik heel makkelijk dat baby’s van vrienden konden komen of dat ik wel wilde oppassen. Nu denk ik: ‘Hoe heb ik dat zo makkelijk kunnen voorstellen?’ Want dat is me nog al een verantwoordelijkheid. Achteraf begrijp ik ook heel goed, dat alleen echt hele goede vrienden op dat aanbod ingingen. Ik zou mijn kind ook echt niet bij iedereen achterlaten.

5. Kleine wasjes, grote wasjes 

Je stopt ze in de wasmachine… En dan vooral VEEL kleine en grote wasjes. Want man oh man, wat kan zo’n klein mensje veel was produceren. En dat door de hele dag maar gewoon een beetje te zitten en te liggen. Ik ben nu al panisch voor de tijd dat ‘ie daadwerkelijk gaat bewegen en zich ook nog vies kan maken op andere manieren.

6. Opeens hoor je erbij

Ja, dat klinkt een beetje gek, maar opeens ben je deel van de moeders. En dan merk je toch dat je als niet-moeder bij sommige dingen nooit betrokken bent. Aan de ene kant begrijp ik dat wel, en aan de andere kant ook niet. Want ook sommige vrouwen zonder kinderen of wannabe moeders willen echt wel betrokken worden bij mama en kinderdingen. En ja, dat sprak ik uit ervaring.

7. Eindeloos over kinderen en baby’s praten

Daar hebben andere vrouwen trouwens echt niet altijd zin in. Ook dat sprak ik uit ervaring. Maar daar heb ik het bij punt 6 ook niet over. Daar had ik het meer over partijtjes en dergelijken. Eindeloos over je baby praten dat doe je het liefst met die andere moeder, die dat ook daadwerkelijk leuk vindt om te horen en die dan ook uitgebreid over haar kind terugpraat. Het fijnst is het met moeders die een kindje hebben dat maximaal een half jaar met de jouwe scheelt. Waarom? Omdat dat herkenbaar is!

8. Geboortekaartjes

Leuk om te krijgen, maar ook zeker om te versturen. Volgende week deel ik de onze hier. Maar ik moet met de kennis van nu wel even mijn excuses aanbieden aan de vrienden die ik geen kaartje heb gestuurd om te feliciteren. Omdat ik dacht dat niet altijd hoefde, omdat ik ze toch wel zou zien of zo. Want felicitatie kaartjes zijn dus nog veel leuker om te krijgen. Ze hangen hier heel welkom te wezen in de kamer, en ik ga ze straks allemaal voor Robin inplakken. Wat fijn voor hem om straks te zien hoe welkom hij was en is.

9. Babyspullen kopen

Want ja, hij heeft echt nog een nieuw broekje nodig en dat truitje kan er ook nog wel bij. Zei iemand dat dat badje beter is? Hoppa, in mijn digitale winkelmandje. Ik kan me niet herinneren dat ik voor mezelf nutteloos geshopt heb, maar dat deed ik een paar maanden geleden nog best vaak. Al mijn nutteloze shopping sprees zijn nu voor de kroonprins. Voor mezelf koop ik alleen nog het broodnodige.

10. Grote liefde

Maar het is het allemaal zo waard, want echt die liefde is zo groot. En ja, ook daar had ik me ongeveer een voorstelling van gemaakt, maar nu hij er is, is het nog zo veel groter dan ik ooit had kunnen bedenken.

Dan loop ik maar in oude kleren, verlies ik maar wat vrienden omdat ik het alleen nog maar over de baby heb, lopen mijn nagels er maar wat minder bij en hebben mijn haren al maanden geen maskertje meer gezien. Het interesseert me niet. Want ik ben moeder van een fantastische zoon en daar geniet ik intens van.

Mede-moeders, is dit herkenbaar voor jullie? Waar ben jij achter gekomen toen je moeder werd? En niet-moeders, toekomstige of wannabe moeders, hoe hebben jullie dat bedacht? Wat denk je dat je gaat onder- of overschatten? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.