TOP
en toen moest ik heel hard janken
Column

‘En toen moest ik heel hard janken…’ (over die dag waarop alles fout ging)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is donderdag en Robin is op het KDV. Donderdagen zijn mijn werkdagen, dan kan ik echt even dingen afmaken. Deze donderdag loopt anders. Als mijn telefoon gaat en ik zie dat het Robin’s KDV is, weet ik al dat er iets mis is.

Gelukkig valt het mee. Hij heeft een klein beetje verhoging, maar is erg hangerig en de hele dag al wat verdrietig, en dat willen ze me toch even melden zodat ik zelf kan beslissen wat ik doe. Daar twijfel ik natuurlijk niet over. Ik ga hem ophalen. Eigenlijk moet ik die middag nog een voorstel versturen en een blog afmaken, maar ja… mijn kind gaat voor.

Als ik op het KDV kom, is hij erg blij om me te zien.

Zo blij dat hij opeens niet meer zo hangerig lijkt. Het lijkt hem eigenlijk vooral leuk om daar met mij te spelen. Ja, lekker dan. Maar goed.. ik ben er nu toch en na een kleine worsteling om zijn schoenen aan te krijgen, neem ik hem mee.

Op het dagverblijf wilde hij geen snack eten ’s middags, dus ik probeer of hij dat thuis wel wil. En ja, dat wil hij. Hij eet snel zijn rijstwafel op. Maar de kleine man blijkt toch daadwerkelijk niet zo lekker te zijn, want 5 minuten later geeft hij over en komt de rijstwafel en zijn lunch er weer uit. Over zijn kleren en over mijn kleren. Ach ja..

Dan kleden we ons toch gewoon even om?

Robin en ik vertrekken naar boven waar ik hem verschoon en een nieuwe outfit aantrek. Vervolgens trek ik zelf ook een nieuwe trui aan. Weer beneden gekomen, ruik ik een poepgeur. Ik ruik nog even aan Robin… het zal toch niet dat hij al weer gepoept heeft, terwijl we naar beneden liepen. Maar nee.. de poep ruikt sowieso ook anders dan zijn poep.

Als ik de zitkamer binnenga, zie ik het. Cookie de hond, die die dag ook loops is geworden, heeft op het kleed en op de bank gepoept. Door haar loopsheid broekje heen. Gadverdamme! Heb je de een net verschoond, begint de ander. Maar ja.. er zit niets anders op. Ik moet dit schoonmaken.

‘Laat ik maar beginnen met de hond’, denk ik.

En ik til haar op om buiten haar broekje uit te doen en haar schoon te maken. Robin heb ik voor het gemak even buiten de zitkamer gezet en ik heb de kamer en suite deuren dichtgedaan. Dacht ik. Want als ik terugkom om de rest van de poep op te ruimen, is het de kleine man blijkbaar gelukt om die deuren open te schuiven en is hij de hele zitkamer door gekropen.

Dat zie ik aan het poep spoor.

Hij is namelijk eerst door de poep gekropen en toen door de rest van de kamer.

Het kleed zit onder, de witte vloer zit onder en de kleine dreumes zit onder. Hij vindt het zelf erg grappig. Met een tevreden glimlach kijkt hij me aan. De afgelopen maand was hij enorm verkouden, dus wellicht dat hij het verder niet rook of zo, maar ik vind het niet zo grappig.

Sterker nog… ik vind het verre van grappig. Eigenlijk wil ik het liefste heel hard gillen, onder een dekentje gaan liggen en wachten tot de man thuis komt zodat hij het kan opruimen. De man was namelijk die week in het buitenland voor werk. Dus ik liep al een soort op mijn tandvlees.

Maar ja…dat kan niet.

Bovendien zou het niet zo aardig zijn, want mijn man heeft zelf ook hard genoeg gewerkt. En dus til ik de kirrende dreumes op, loop weer naar boven, trek ‘m zijn kleren uit, prop die in de was en zet ik de kleine kotsende door de poep kruipende man in bad. Vervolgens trek ik zelf ook maar weer een nieuwe trui aan.

Nou dacht je natuurlijk dat het verhaal klaar was hè? Maar nee… ik moest de poep beneden nog opruimen. De man zou ’s avonds thuiskomen en nam een vriend mee die zou komen eten. En dat was nou net die vriend die niet zo dol is op onze hond. Net die vriend die onze hond vies vindt. (En terecht eigenlijk).

Ik keek naar het crème kleurige kleed dat nu lichtbruin was geworden en het kleed keek terug.

Spoelen, deppen, tapijtreiniger, handwasmiddel.

Het hielp niet. Ja, we waren van lichtbruin naar geelachtig crème gegaan, maar ik rook de poep nog steeds.

En toen moest ik heel hard janken en na vijf minuten zwelgen in zelfmedelijden, bedacht ik wat ik zou doen. Ik zette het kleed bij het vuilnis, bracht de hond naar het asiel en maakte de rest van het huis schoon.

Ik kookte voor de kleine man en de grote mannen en tijdens het koken, kon ik er eigenlijk al weer een beetje om lachen.

Dat van de hond die ik naar het asiel bracht, was trouwens een grapje. De rest van de gebeurtenissen niet.

*****

Herken je dat? Van die dagen dat alles fout gaat? Ik hoor graag jouw anekdote! Gedeelde smart is halve smart :). Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © file404 via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • Annika
  2 jaar ago

  Knuffel voor jou!

  Die keer dat ik ’s avonds naar boven ging om te slapen en een poepgeur rook. Bleek dat peuterlief een poepluier had en daarmee was gaan verven. Alles zat onder, de vloer, zijn bed, de lakens en hijzelf. Gelukkig was mijn man ook thuis, dus we konden het samen opruimen.

  Zelfde peuter vindt het nog steeds nodig om me op de hoogte te brengen van een poepluier door eerst zijn handje erin te steken en dan rond te zwaaien “Mama kijk! Poep!” Tja… En de oudste heeft dit dus nooit gedaan. Het leven met de jongste is nooit saai, laten we maar zeggen…

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ik heb dit zelf als peuter gedaan. In een chique hotel. Ik moet dat alle feestdagen weer horen 😉

 • Marijke
  2 jaar ago

  Zo sorry dat ik even moest lachen. Dit blog sla ik oo om op minder leuke dagen even te weren dat het altijd nog erger kan!
  Ik ben overigens heel goed in het blokken van dit soort herinneringen, want zo erg als dit Kan ik me even niet herinneren

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dat mag. Daar ben ik voor 😉

 • Annette
  2 jaar ago

  Oh ja lekkage bij de badkamer en dat er zich een grote vochtplek openbaart in je huiskamer grrrr en dat de monteur niet kan vinden waar het lek zit (douche of bad?) gelukkig bleek het douche te zijn die niet goed was afgekit anders had de hele badkamer open gebroken moeten worden. Ik kijk nog wel eens met angst naar het plafond of er zich niet een nieuwe plek aandient….

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Oh no vreselijk! Hopelijk geen nieuwe plekken 🙁

 • Jacqueline
  2 jaar ago

  O wat een kakdag zeg!
  Ik had pas wel een rotdag toen we ontdekten dat er vocht in de muur zat, vlak voordat de nieuwe bank zou komen. Maar om eerlijk te zijn, vind ik al die poep erger. ?

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hoor veel mensen met vochtplekken! Te irritant!

 • Hennie
  2 jaar ago

  Ach meis toch, dit is echt een klassiek gevalletje Murphy’s Law. Wat een kakdag. Diep ademhalen en verder gaan, dat is het enige dat je kunt doen. En inderdaad; na een paar dagen – meestal al wel eerder – lach je erom.

  Mijn man was laatst ook een aantal dagen weg voor zijn werk en in het weekend zou ik hem opzoeken. We zaten in een luxe resort, waar de huisjes ook allemaal een sauna hadden. Afijn, wij in de sauna (die in de tuin stond). Om 00.30 uur. Eenmaal terug bij het huisje – 5 stappen – met enkel een handdoekje om, kwamen we tot de conclusie dat de openslaande deuren van het huisje in het slot waren gevallen met de sleutels aan de binnenkant. Ergo, we hadden ons zelf buitengesloten. Yay. Ik zal een lang verhaal kort maken, maar het kwam er op neer dat mijn naakte man een aantal tuintafels opstapelde en met handdoekje en al in een openstaand dakraam is geklommen en met de nodige schrammen en schaafwonden binnenkwam. Na tien minuten en de nodige wijntjes zagen we de lol er wel van in, maar we zagen het beeld dat we half naakt de beveiliging moesten benaderen ook al iets te vers opdoemen.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   En hier moet ik dan weer heel hard om lachen. Thanks for sharing!

 • O jee wat een verhaal. Dit is echt inderdaad een dag waarop alles mis ging. Hopelijk kon je er achteraf wel heel hard om lachen (volgens mij wel zoals ik op instastories zag). Ik heb ook wel eens van die dagen dat alles mis gaat, maar in deze context nog niet. Zal vast wel komen met een baby in aantocht haha

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Bereid je er maar op voor 😉 Nu kan het nog.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.