TOP
detox kuur van sapje
Food Health

Mijn ervaring met een 5-daagse detox kuur van Sapje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Af en toe vind ik het fijn om mijn lichaam weer even helemaal te resetten door middel van een detox. De afvalstoffen eruit, afvallen, een gezonde boost en het gevoel dat het geeft tijdens de kuur en erna. Dus toen Sap.je mij een tijdje geleden benaderde of ik wilde samenwerken, werd ik meteen enthousiast. Een gezonde stok achter de deur! In dit artikel vertel ik je mijn ervaring met een 5-daagse detox kuur van Sapje en ik mag er ook nog eens eentje weggeven. Kan jouw lichaam wel een gezonde reset gebruiken? Dan zou ik zeker verder lezen!

LEES OOK: ‘10 redenen waarom detoxen goed voor je is‘ 

Mijn ervaring met een 5-daagse detox kuur van Sapje

detox kuur van sapje kick

Begin dit jaar begon ik enthousiast met intermittent fasting. Daar had ik zeker baat bij, toch merkte ik dat ik weer even een manier nodig had om echt goed af te vallen en mijn lichaam te reinigen. Sinds een paar maanden ben ik weer gaan sporten en de afgelopen maand sportte ik zelfs minimaal 3 keer per week. Natuurlijk krijg je daar meer energie van en slapen doe ik over het algemeen wel goed, maar ik bleef toch wat opgezet.

Toen ik begon met de 5-daagse detox kuur van Sapje was ik dan ook vooral benieuwd of ik me echt beter zou gaan voelen, of ik wat kilo’s kwijt zou raken en of ik die opgezette opgeblazen buik samen met mijn gifstoffen zou verdwijnen. Ik vertel je alvast dat dat gebeurde. En ik vertel je ook wat zo’n kuur nou precies inhoudt.

Detoxen met Sapje

detox kuur van sapje sapjes

Als je een detox kuur van Sapje gaat doen, dan ontvang je wanneer jij dat graag wilt (je kan dat zelf aangeven) een paar grote dozen met diverse sapjes. Bij ons stond de (vers)bezorger bijna precies op het aangegeven tijdstip op de stoep, dus dat begon al goed.

De sapkuur bestaat uit diverse (locale en biologische) seizoensgebonden groentesapjes, speciale groentesoepen en zuiverende shotjes. De sapjes kun je gewoon in de vriezer bewaren en ook in de ijskast blijven ze een paar dagen goed. Per dag haal je ’s avonds de sappen uit de vriezer en laat je ze ontdooien. De volgende dag doe je ze in de ijskast en zo heb je altijd verse sappen bij de hand.

Wat ik ontzettend prettig vind, is dat je er heel veel informatie bij krijgt. Informatie over hoe het werkt, waarom het goed voor je is en precies per dag wat je kunt eten en wat niet. Je ontvangt een uitgebreid menu met recepten voor voor de detox, tijdens en erna. Ja, tijdens… je leest het goed. Want je mag tijdens je kuur ’s middags groenten eten en overdag ook gewoon rauwe groenten. Ik was eigenlijk nog verbaasd hoeveel je erbij kunt eten. De hele kuur lang heb ik dan ook geen honger gehad.

Tijdens de detox kuur kun je ook contact opnemen met Sapje als je vragen hebt. Tussendoor mailen ze ook uit zichzelf hoe het met je gaat.

Opbouwen en afbouwen

Drie dagen voordat je met de kuur start, begin je met pretoxen. Je verbant per dag alvast een aantal voedingsmiddelen. Je stopt met alcohol, koffie en eventueel sigaretten. Dag 1 van de pretox eet je geen rood vlees meer, geen melkproducten en bewerkte voeding.
Dag 2 stop je ook met vis, vlees en eieren en koolhydraten van brood, witte rijst en suiker. Op de dag 3 eet je alleen nog salades, groentesoep, (rauwe) groente, knollen, peulvruchten, fruit en noten. En vervolgens begin je dag erna aan de detox. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de detox 1, 3 of 7 dagen te doen.

Als je klaar bent met de sap kuur detox, wordt geadviseerd ook rustig weer je voeding op te bouwen tijdens de after tox. De dag na de detox eet je alleen rauwe groentes, fruit, knollen, salades, peulvruchten, nootjes en eventueel wat verse groentesoep. Op dag 2 erna mag je wat glutenvrije koolhydraten toevoegen zoals boekweit, quinoa, bonen en bruine rijst. Dag 3 mag je ook weer dierlijke eiwitten en zuivel.

LEES OOK: ‘Op de juiste manier plassen. Hoe doe je dat?

Tijdens de detox kuur

detox kuur van sapje labels

Tijdens de ontgiftingskuur wordt aangeraden stressvolle en te veel belastende situaties te vermijden. Dus niet te veel stress, geen moeilijke gesprekken of te veel sporten. Lichaamsbeweging is wel belangrijk, maar dan op een rustige manier. Dus bijvoorbeeld wandelen, yoga, rustig fietsen.

De geest heeft ook rust nodig, het advies is lekker veel te relaxen, mediteren, boeken lezen, muziek luisteren en dutjes doen. Ook in bad of de sauna werkt goed om het ontgiften te versnellen.

Je moet voldoende water drinken en geen toxische stoffen zoals nagellak, bepaalde crèmes, parfum e.d. op je lichaam smeren. Deodorant wordt afgeraden om je klieren optimaal te kunnen laten zweten.

Voor elke dag zijn er een aantal sappen die je moet drinken. Het eerste sapje drink je tussen 7 en 9, het tweede tussen 10 en 11 en zo gaat het door. Op elk sapje staat duidelijk aangegeven wat erin zit en wat het voor je doet. Tussen de middag mag je dus ook een salade of soep maken. En ’s avonds eet je een soepje. Daarna drink je (kamille)thee. Tussendoor mag je rauwe groenten eten.

Mijn ervaring 

detox kuur van sapje mijn ervaring

Om heel eerlijk te zijn, zag ik er toch een beetje tegenop om te beginnen. Vol frisse moed begon ik. Ik ben altijd het braafste meisje van de klas, dus kocht ik de hele boodschappenlijst suggestie in en begon ik aan de pretox. De eerste twee dagen daarvan had ik wat hoofdpijn, maar dat kwam denk ik doordat ik geen koffie meer dronk. Tijdens de pretox viel ik al ruim een kilo af.

Op de eerste dag van de detox was ik aan het eind van de middag wat futloos, maar niet op een vervelende manier. Meteen op de eerste dag al was ik van mijn opgeblazen buik af. Sterker nog: Die was verdwenen.

Dag 2 voelde ik me de hele dag goed. ’s Avonds ging ik in de sauna om de afvalstoffen even extra uit te zweten. Wat wel bijzonder was: Tijdens de lunch at ik een recept met rauwe rode ui. Gedurende de kuur merkte ik dat ik veel sterker ging waarnemen en proeven. Die rauwe ui viel opeens helemaal niet goed. Sindsdien ben ik erachter dat ik dus niet goed tegen rauwe rode ui kan.

Op dag 3 begon ik met een yogales. Die was toch een stuk pittiger dan ik verwacht had. Hoewel ik me gewoon prima voelde, merkte ik toch dat mijn spieren wat meer moeite hadden met een pose vasthouden. Dat zal ook wel een soort van gewenning zijn. Ook bijzonder: Ik heb nooit puistjes, maar opeens had ik ze. Een goed teken dat de afvalstoffen lekker bezig waren met hun koffers pakken!

Dag 4 merkte ik dat ik een steeds beter humeur had. Ik begon me echt een soort onoverwinnelijk te voelen. Ik had ontzettend veel energie en bleek al tweeëneenhalve kilo afgevallen te zijn. Dus opeens paste ik weer broeken die ik al tijden niet meer paste, maar toch in de kast waren blijven hangen voor ‘je weet maar nooit’.

Op dag 5 zat de detox al helemaal in mijn systeem en vond ik het bijna jammer dat het al weer de laatste dag was.

Na 11 dagen pretox, detox en after tox had ik veel meer energie, was ik vrolijk, voelde ik me gefocust, had ik aan veel minder eten genoeg en was ik 3,1 kilo afgevallen.

Eigenlijk had ik me voorgenomen de gezonde trend volledig door te zetten, maar dat bleek ik toch wel moeilijk te vinden. Ik ben nog steeds ruim 2 kilo kwijt en die wil ik ook kwijt blijven, dus dat is mijn missie voor de komende maanden. Uiteindelijk ben ik wel gezonder gaan eten, eet ik minder koolhydraten en suiker. Maar af en toe een wijntje in het weekend, dat moet toch ook kunnen?

Nadelen of moeilijkheden?

detox kuur van sapje labels voorkant

Maar waren er dan geen nadelen of moeilijkheden? Jawel hoor. Er zijn een paar dingen die ik toch wel moeilijk vond. Geen deo bijvoorbeeld. Dat heb ik dan ook niet gedaan. Ik heb wel een hele natuurlijke deo gebruikt en ik heb het maar gecompenseerd met twee keer sauna.

De voorbeeldrecepten die bij de kuur zitten, zijn heerlijk en ook erg inspirerend, maar je moet er wel veel ingrediënten voor in huis halen en dat vind ik toch zonde. Omdat je uiteindelijk dan weer veel weggooit. Mijn advies is dan ook om aan de recepten je eigen draai te geven. Zo moeilijk is het niet om te bedenken wat je kan eten.

Wat ik toch ook wel lastig vond, was als ik onderweg was. Op de een of andere manier had ik dus nooit honger tijdens de kuur en moest ik mezelf ook helpen te herinneren weer een sapje te drinken. Onderweg nam ik de sapjes mee, maar vergat ik ze gewoon. En dan liep ik opeens weer een paar uur achter. Maar ook dat is geen onoverkomelijk probleem…

En nu?

Hoe het nu gaat? Heel goed! Ik voel me nog steeds veel gezonder. Mijn huid ziet er beter uit en ik zit lekkerder in mijn vel. Je kunt bij Sapje ook losse sappen bestellen en aangezien je die dus lang goed kunt bewaren in de vriezer, wil ik dat ook gaan doen. Er bestaat ook een detox kuur van een dag en daar wil ik er ook een paar van bestellen, zodat ik af en toe eens een dagje kan detoxen. Al denk ik dat een langere kuur natuurlijk wel veel effectiever is, en zo kom je er ook beter in.

Maar die gezonde flow met lekker sporten, veel yoga, sauna, lezen en gezond eten, die heb ik na de kuur wel goed te pakken. En die wil ik niet meer kwijt ook!

[GESLOTEN] Winactie 5-daagse detox kuur van Sapje

Ben jij ook toe aan zo’n cadeau voor jezelf? Je lichaam en geest even lekker resetten en alle afvalstoffen eruit? Dan word je wellicht enthousiast over deze winactie. Ik mag namelijk een 5-daagse detox kuur ter waarde van €175,- weggeven aan een trouwe lezer.

Meedoen is heel erg simpel.

1. Laat onder dit artikel een reactie achter dat je meedoet en gebruik een geldig e-mailadres, anders kan ik je niet mailen als je gewonnen hebt.
2. Volg de Karenz. Facebookpagina & de Sapje Facebookpagina
3. Laat op de Facebookpagina onder het bericht over deze winactie een reactie achter, like en/of deel de post.
4. Extra winkans: Je volgt me ook op Instagram en deelt het bericht in je stories met een verwijzing naar Karenz. (#karenzdetox).

Meedoen met deze winactie kan tot en met donderdag 29 augustus 2019, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop een persoonlijk bericht.

Deze winactie is georganiseerd in samenwerking met Sapje. Wil je meer informatie en bijvoorbeeld lezen over het achtergrondverhaal? Dan verwijs ik je door naar de Sap.je website!

Interessant? Hier lees je nog meer artikelen over gezondheid die ik publiceerde.

Wil jij graag detoxen? Doe je mee met de winactie? Succes!
Als je verder nog vragen hebt, dan hoor ik ze graag!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.