TOP
Personal

Dejlig Diary Week 22 – een verkapte natuurdocu

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En ja hoor, het is weer maandag. Je knippert even met je ogen en de week is weer voorbij. Tijd voor een fotoverslag van afgelopen week dus in deze Dejlig Diary Week 22. Bereid je voor op veel natuurfoto’s want sinds ik uit Amsterdam verhuisd ben, verwonder ik me dagelijks over al het groen om me heen. Deze diary is dus ook verkapte natuurdocu, kijk maar mee…

Dejlig Diary WK 22

Er groeien perziken in de tuin! En kersen, vijgen, druiven, appels, peren, walnoten en aardbeien. Hoe leuk is dat? Ik kan niet wachten tot ik daadwerkelijk fruit kan plukken en ga elke dag even spieken hoe ver het fruit nu weer is. Overigens hebben de vogels de eerst rijpe kersen al ingepikt.

Dejlig Diary WK 22-2

Zo’n dag dat alles niet loopt zoals je wilt dat het loopt, je to do lijst met het uur langer lijkt te worden in plaats van korter en je uiteindelijk niet meer weet waar je mee moet beginnen en er dus maar helemaal mee stopt. Ken je dat? Nou, zo’n dag had ik vorige week dus. Bleeehk.

Dejlig Diary WK 22-3

Nieuwe gezonde recepten uitproberen met veel groenten. Ik hou ervan. Jullie hopelijk ook, want ze staan binnenkort hier op de blog.

Dejlig Diary WK 22-4

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een redelijke shopaholic en toch denk ik niet dat ik aan de 310 strandjurken kom. Soms vraag ik me echt af hoe ze bij de Linda aan al die cijfertjes komen? Al is het natuurlijk best vermakelijk.

Dejlig Diary WK 22-5

Het kleine Cookiemonster sprong tijdens een wandelingĀ opeens in een meertje. Of ze dacht dat ze over het kroos kon wandelen, maar aangezien ze een enorme aanloop nam, denk ik toch het eerste. Echt leuk vond ze het niet en al helemaal niet dat ze thuisgekomen in bad moest.

Dejlig Diary WK 22-6

Daniel keek met teamviewer even mee op mijn laptop en paste nog een aantal dingen op mijn blog aan. Zo gek als je opeens je muis heen en weer ziet bewegen en er allerlei pagina’s open en dicht gaan. Soort spooklaptop! Gelukkig is Dejlig nu bijna helemaal af en is de lay-out nu helemaal hoe het moet zijn. Hoe vinden jullie het?

Dejlig Diary WK 22-7

Het circus is in het dorp! Het ziet er zo gezellig uit. Hopelijk is het geen circus met dieren als leeuwen, tijgers en olifanten, want dat vind ik eigenlijk stiekem zielig.

Dejlig Diary WK 22-8

Een paar jaar geleden was ik met een van mijn beste vriendinnen op Bali en gingen we naar Ketut. Hij is de ‘waarzegger’ uit Eat, Pray, Love. Hij vertelde mij dat ik qua bloem een poppy ben, oftewel een klaproos. En dat is best grappig want klaprozen zijn mijn lievelingsbloemen. Ik vind de kleur zo mooi. Er is geen kleur die ik mooier vind!

Dejlig Diary WK 22-9

Al vind ik de waterlelies uit de vijver ook wel sprookjesachtig. Ik moet altijd een beetje aan de Efteling denken bij waterlelies. Ook zo bijzonder dat ze ’s avonds als de zon weg is, dicht gaan. Heel mysterieus vind ik dat. Had ik trouwens al gezegd dat dit een soort van verkapte natuurdocu is? šŸ˜‰

Dejlig Diary WK 22-10

Timehop (de app) vertelde me dat Cookie precies een jaar bij ons was. Hier hadden we haar net opgehaald. Kijk dan hoe cute! Ā Het grappige is dat toen we haar ophaalden, ze het helemaal niet gek, raar of eng vond om mee te gaan. Ze voelde zich meteen thuis en wist na 2 dagen onze voordeur al te vinden. Alsof ze altijd al bij ons gewoond had. Het is zo gezellig om beestjes in huis te hebben! Ze maakt me elke dag weer blij.

Dejlig Diary WK 22-11

En dan loop je in het bos en kom je opeens een paar Schotse Hooglanders tegen met een kalfje. Echt supercool om te zien. De Hooglanders hebben enorme hoorns maar zijn totaal gewend aan mensen en doen niets. Het was dat Cookie zo bang was, dat ik toch maar een ander paadje heb genomen. Vanaf de overkant maakte ik deze foto in het water. Mooi toch? Misschien moet ik ook maar natuurblogger worden ;).

Dejlig Diary WK 22-12

Nog meer natuur; kikkervisjes in de vijver. Al is dit kikkervisje al bijna een kikkertje. Ik vind het zo leuk om te zien. Ik kan echt gebiologeerd minuten lang naar de bloemen, vissen, salamandertjes en kikkervisjes in de vijver kijken.

Dejlig Diary WK 22-13

Het huis dat wij gehuurd hebben, heeft een tuin op het zuiden, dus als de zon schijnt kun je tot ’s avonds laat nog in de zon in de tuin zitten. Zondag was onverwacht een prachtigeĀ dag en de man en ik besloten te gaan barbecuen. Wat een heerlijke afsluiter van de week!

Dat was mijn afgelopen week. Aankomende week wordt het gelukkig weer wat rustiger qua werk, maar heb ik wel veel afspraken. En deze week wordt ook nog een soort van 4 weddings and a funeral, want ik heb een begrafenis, een huwelijk (van mijn vroegere vriendje), een tienjarig huwelijk en zondag ga ik met de familie naar War Horse! Een week met ups & downs dus, zoals het leven altijd is. Zonder dalen geen pieken.

Wat staat er op jouw agenda? Een reactie is altijd welkom!

handtekening Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.