TOP
dejlig diary: detox, food, triples en uitjes
Personal

Dejlig Diary: detox, food, tripjes en uitjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is al weer maart! De meteorologische lente is begonnen, ik heb alle hoop op een nieuwe Elfstedentocht laten varen en kijk uit naar de lente. En vandaag kijk ik ook nog even terug met deze Dejlig Diary: detox, food, tripjes en uitjes. De afgelopen twee weken stonden nog in het teken van de detox en er stonden wat tripjes op de agenda. Ik ga je laten zien wat ik zoal deed, kijk maar mee…

wandelen met cookieVaste prik in de Dejlig Diary; een foto van een boswandeling. De zon scheen en er hing heel mysterieus licht in het bos. Ik vind het zo mooi dat natuur er met verschillend licht elke keer weer anders uit kan zien.

bliksembezoek DüsseldorfMijn man had een afspraak in Düsseldorf en ik besloot spontaan mee te gaan om hem gezelschap te houden onderweg. Ik spotte dit bijzondere spiegelgebouw en vond dat gebouw wel een foto waard.

linzensoepIk hartje soep. Ideaal eten als het koud is buiten en omdat het boordevol groenten zit, krijg je meteen alle belangrijke vitaminen binnen. Het recept van deze pittige rode linzensoep is al op Dejlig verschenen.

Cookie in de mandWe gingen een nachtje weg en Cookie ging mee. Ik zette haar spullen en wat tassen klaar bij de deur en werkte nog wat voordat we weg gingen. Cookie wil absoluut niet vergeten worden en gaat dan alvast in de mand klaar zitten.

Griekse saladeIk denk dat ik inmiddels een salade bar zou kunnen openen. Dit was een heerlijke Griekse salade met feta, zaden, kiemen, olijven en nog veel meer. Zal ik nog eens een recept voor zo’n fijne salade delen op vrijdag?

detox sapHet recept van dit lekker Glass of Strength is ook al op Dejlig verschenen. Als je naar de ingrediënten kijkt, dan lijkt het niet lekker te worden, maar dat is het wel. En je voelt je na zo’n sapje echt heerlijk want je krijgt een soort van vitamine rush.

haarlemse huisjesIk ben nog steeds een beetje verliefd op Haarlem. Deze huisjes staan tegenover het Frans Hals Museum en daar staan ze al eeuwen. Als ik door de smalle straatjes loop, kan ik me bijna voorstellen hoe het vroeger is geweest.

frans hals museumSamen met de echtgenoot en mijn ouders gingen we naar het museum. Het gebouw van het Frans Hals Museum was vroeger een wees- en oude mannenhuis. Dit is de binnentuin. Ik heb een zwak voor oude gebouwen en geschiedenis. In het museum krijg je gratis een koptelefoon zodat je uitleg bij de schilderijen kan opvragen, maar je kunt ook informatie over het gebouw krijgen.

pieter breughel spreekwoordenDit is een klein stukje van een schilderij van Pieter Breughel waar allerlei Nederlandse spreekwoorden en gezegdes op staan uitgebeeld. Hier zie je onder andere ‘als een tang op een varken’ en ‘op hete kolen zitten’. Kun jij er nog meer ontdekken?

miso soepIk maakte dit heerlijke miso soepje met champignons en bieslook. Als je graag een recept wil zien, dan laat je dat weten hè?

glass of strength ingredientenEn dit zijn de ingrediënten van zo’n Glass of Strength; appels, stronk broccoli, bieten, limoen etc. etc. Mooi hè, die kleuren?

haring etenOp zondag fietsten we heerlijk naar het strand en aten we een haring. Ja, ook een haring past in het detox dieet want je mag gewoon vis en uitjes. Als ik naar de foto kijk, krijg ik er weer zin in.

van onbespoten gedragIk moest lachen om de tekst op deze pot linzen van Ekoland.

linzensaladeEn ik maakte er deze goddelijke linzensalade mee. Daarnaast zie jeen groenteprutje van aubergine en courgette.

alle dieren op schootEn dan zit je lekker te werken en dan wil de kat op schoot. En als de kat op schoot zit, dan wil de hond ook schoot en zo groot is mijn schoot niet.

omeletEen hele tijd geleden stond het recept voor deze zoete aardappel tortilla op Dejlig. Nu maakte ik met bijna dezelfde ingrediënten een omelet.

En dat was al weer de laatste foto. Maar hoe gaat het nu met het detoxen? Nou hartstikke goed! Ik voel me hartstikke goed, ben ondanks dat dat niet de insteek was 3 kilo verloren en ik heb bijna geen zin meer in zoet.

Alleen dit weekend hadden we zo veel leuke sociale verplichtingen dat ik na 19 dagen de teugels iets heb laten varen. We hebben nu een nieuwe regel in huis dat we ons op doordeweekse dagen wel aan de detox proberen te houden, maar in het weekend redelijk normaal eten. Ik vind het namelijk heel fijn dat ik door het detoxen geen zin meer heb in ongezonde dingen, maar ik vind wel dat je af en toe ook een beetje moet kunnen zondigen. En bijna 3 weken detoxen vind op zich al best een prestatie, wat jij?

Dit waren mijn afgelopen twee weken. Wat heb jij allemaal gedaan de afgelopen tijd?

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.