TOP
Detox Update
Personal

Dejlig Diary: de Detox Update

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Vroeger’ plaatste ik hier elke week een dagboekje, dat heb ik ooit veranderd in een maandoverzicht. Omdat veel mensen vroegen hoe het nu met de detox ging en ik toch wel leuk vind om vaker een persoonlijk artikel te plaatsen, heb ik besloten dat een keer in de twee weken te gaan doen. Niets veranderlijker dan de vrouw hè? En gelukkig ben ik hier de baas, dus dat kan allemaal. Hoe makkelijk! Dus voortaan om de week een column van Sophie, en om de week een Diary van mij op de maandag. Vandaag trap ik af met vééééééél food foto’s en onderaan een detox update! Daar gaan we, kijk maar mee…

Boswandeling: klein laagje sneeuwGeen diary zonder foto van een boswandeling. Dit keer met een klein laagje sneeuw. Mooi hoe het licht dan weerkaatst.

detox update: detox literatuurIk heb me goed ingelezen in het detox avontuur. Al gebiedt de eerlijkheid me te vertellen dat ik het boek op links nog moet lezen, maar het grappige is dat in het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ (dat boek gebruik ik voor het detoxen) verwezen wordt naar het boek op links.

thaise viscurry van papaZondagavond voordat we begonnen met de detox (we, want mijn man doet mee), aten we bij mijn ouders alles dat de detox verbiedt; witte rijst, ijstaart, wijn etc. etc. Mijn vader maakte deze heerlijke Thaise viscurry met zalm. Als ik klaar ben met mijn ontgiftings programma zal ik het recept hier eens plaatsen.

detox update glass of freshEn daar gaan we! Maandagochtend dag 1. Je begint elke ochtend met een glas warm water met citroen. Voordat je daarna onder de douche stapt, borstel je zelf met een lichaamsborstel voor je doorbloeding. Dan ga je douchen en je eindigt je douchebeurt met koud afspoelen. Brrrr. Daarna drink je een glas water en dan is het tijd voor je groene sapje. Dit sapje heet een Glass of Fresh en je drinkt het de eerste week van het programma.

detox update: salade met sardientjesNa het Glass of Fresh ga je ontbijten. Als je daar nog zin in hebt, want zo’n glas is al best wel vullend. ’s Middags lunch je bijvoorbeeld met salade. Ik ben dol op salades dus dat komt goed uit. Dit is er een met sardientjes.

Plien en Bianca schouwburg haarlemMaandagavond ging ik met een vriendin naar Plien en Bianca in de Haarlemse Schouwburg. Shame on me, maar ik was daar nog niet geweest. Wat een prachtig gebouw is dat van buiten! En de zaal is ook nog eens heel mooi. Plien en Bianca waren hilarisch. Man, wat hebben die twee dames veel talent zeg. Ik heb zo’n bewondering voor dat duo.

detox update ingredienten glass of freshMaar wat zit er nou allemaal in zo’n glass of fresh? Nou dit dus, spinazie, appels, gember, citroen, limoen, bleekselderij en komkommer. Dat doe je in de slow juicer en dan komt er een heerlijk gifgroen sapje uit. Gelukkig vind ik het heerlijk! Alleen vanaf morgen zit er broccoli en biet in het sapje, dus dat is nog maar even afwachten. Hopelijk valt het ook mee, maar het fijne aan het programma is dat je anders gewoon een sapje ‘uit de andere weken’ mag drinken.

detox update: spaghetti van bruine rijstEn dit eet je dan bijvoorbeeld ’s avonds nadat je eerst een bouillon hebt gehad. Dit is spaghetti van bruine rijst met verse ansjovis tomatensaus en kappertjes. Alle ingrediënten zijn biologisch en dat proef je dus echt wel. Tomaten zijn zo veel lekkerder bijvoorbeeld.

de eerste sneeuwklokjes in de tuinJaaaa! De eerste Sneeuwklokjes groeien in onze tuin. De lente is in aantocht! Al baal ik eigenlijk best dat ik niet nog even een lekker schaatstochtje heb kunnen maken, ik kijk ook wel echt uit naar de lente en metzonderjassenweer.

detox update rijstwafels met geitenkaasRijstwafels kun je eten bij het ontbijt, of bij de lunch, maar ook voor de lekkere trek. Deze rijstwafels met geitenkaas, rucola, honing en walnoten zijn echt zo lekker. Als ik de foto bekijk, krijg ik er al weer zin in.

op weg naar huisDonderdagavond ging ik na meditatiecursus naar huis. Ik heb de handdoek toch maar weer uit de ring gevist. Helemaal zen reed ik naar huis over een lege snelweg. Auto op cruise control, muziekje op, ik vind het heerlijk om ’s avonds te rijden. En ja, ik weet dat ik geen foto’s mag maken achter het stuur, maar dit was een uitzondering. Heus.

detox update salade met geitenkaas en olijvenIk gooi allemaal verschillende ingrediënten in de salades die ik maak voor de lunch. In deze zaten geitenkaas, avocado, olijven, bleekselderij, peterselie, bieslook, gemengde salade, champignons, zonnebloempitten en een beetje citroen met olijfolie. Het kost wat meer tijd dan een bammetje, maar het is wel echt 100x lekkerder. Vind ik dan.

verrassing van de manDe man verraste me met een Valentijns boeket. Rode rozen zijn natuurlijk een groot cliché, maar het blijft leuk om ze te krijgen. Op de achtergrond zie je trouwens het schilderij dat wij hebben gekregen van ons bruidspersoneel en dat tijdens ons huwelijksfeest geschilderd is.

detox update risottoAls Valentijnsdiner maakte ik risotto van volkoren rijst met een ronde korrel, champignons, uitjes, knoflook en heel veel pecorino. Je mag eigenlijk best veel wel eten en koolhydraten zijn dus ook geen probleem.

detox update Schapenyoghurt met granatappelpitjes, zaden en notenEn hier ontbeet ik zondag mee: schapenyoghurt met granaatappelpitjes, zaden en noten. Je mag geen koemelk tijdens de detox, maar wel producten van geit en schaap omdat die makkelijker te verteren zijn en je toch melkproducten nodig hebt. Ik ben dol op gewone yoghurt, maar vind de schapenyoghurt nog veel lekkerder. Het is een hele zachte yoghurt met een vleugje zoet. Heerlijk! Echt een fijne ontdekking.

detox update wandelen in de duinenNa het ontbijt fietsten de man, Cookie en ik naar de duinen waar we gingen wandelen. Het is goed om naast het detoxen een beetje te bewegen, maar je hoeft niet persé te sporten. Yoga, pilates en wandelen is ook prima, wat je zelf lekker vindt. Het was echt een prachtige dag met heel veel zon en er hing een speciaal soort licht boven de duinen. Heel mooi. Dit is bij een groot duinmeer.

detox update fietsen door de duinenEn we fietsten ook weer terug door de duinen. Het klinkt heel mutserig, maar ik kan daar zo van genieten. Het was echt van dat koude wintersportweer met heel veel zon. We maakten een enorme fietstocht en waren wel 3 uur onderweg. Was het maar elke dag dit weer in de winter.

detox update spicy rode linzensoepEn thuisgekomen warmde ik de soep op die we nog over hadden. Dit is rode linzensoep met rode peper, tomaat en wortel. Na het fietsen en het buiten zijn, is zo’n soepje echt heerlijk en we hadden nog niet geluncht. De rest van de dag schreef ik artikelen, met een lekker jazz muziekje op de achtergrond en het houtkacheltje aan. Mijn huid gloeit nog na van de zon en de beweging. A Sunday well spent brings a week of content!

De Detox Update:

Hoe gaat het na precies een week detoxen? Hartstikke goed! Ik heb niet echt last van ontwenningsverschijnselen gehad zoals hoofdpijn of mood swings. Eigenlijk vind ik het helemaal niet moeilijk om geen zuivel, zout, vlees en suiker te eten. Je mag dus wel producten van de geit en het schaap, je mag wel zeezout, keltisch zout of himalayazout, je mag wel vis en je mag wel honing, fruit en gedroogde vruchten.

Ik heb de zoetigheid echt helemaal niet gemist, maar ik ben ook meer van de hartige hap en dan neem ik dus gewoon een olijfje of stukje pecorino. Maar eigenlijk heb ik helemaal geen behoefte om te snacken tussendoor en ik heb echt 0 keer honger gehad. Zoals ik al vertelde, mag je dus wel gewoon koolhydraten zoals volkoren rijst, of aardappels in de schil, als je maar geen gluten eet. In totaal ben ik in een week tijd al 1,7 kilo afgevallen, door gewoon gezond te eten en geen troep.

Op vrijdagmiddag had ik heel even een dipje. Ik merkte dat mijn energie iets minder was en ik zag op Twitter een foto van twee heerlijke kroketten voorbij komen en daar kreeg ik toch opeens zo’n zin in. Maar een minuut of 5 later was het dipje al weer voorbij. God zij geprezen. En na dit weekend kan ik eigenlijk concluderen dat ik veel meer energie heb en mijn huid ziet er echt héél goed uit.

Wat ik wel lastig vind, is dat het toch allemaal wel veel voorbereidingstijd kost en ik zit stiekem ook op een soort sociale detox omdat ik geen zin heb om bijvoorbeeld naar de kroeg te gaan en daar toch geen wijntje te kunnen drinken. Bovendien is ergens lunchen ook even niet zo’n goed plan, moet je best veel ingrediënten in huis halen, maar zijn je maaltijden ook wel echt veel lekkerder. Oh ja, en je mag niet drinken en eten tegelijkertijd en daar kan ik ook niet echt aan wennen. Aan het koud afspoelen onder de douche kan ik overigens ook niet echt wennen. Maar verder is het me al met al echt voor 97% mee gevallen en ik zit al op een kwart. Hoera!

Vind je het leuk om bijvoorbeeld een keer een hele dag te zien? Dus alle maaltijden, supplementen en andere toestanden? Heb je verder nog vragen? Stel ze gerust!

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.