TOP
Personal

Dejlig Diary #34

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ja, hallo maandag. De maandag staat voor de Dejlig Diary en vandaag is dat Dejlig Diary #34. Een voor mij nog al bewogen week, met een verdrietige gebeurtenis, diverse pers events, fijne wandelingen en een gezellig etentje. Een propvolle diary dit keer, dus laat ik geen tijd verspillen en maar meteen beginnen met je alles te laten zien. Kijk en lees je mee?

dejlig diary 34 arab horse

Maandagochtend begon heel verdrietig. Mijn moeders paardje Mamzel overleed. We wisten dat het er aan zat te komen, maar als het moment daar dan is, dan is het toch heel verdrietig. Ze is hartstikke oud geworden, want ze werd 29 jaar oud. En hoewel het dus echt haar tijd wel was, maakt dat het tegelijkertijd heel naar. We hadden haar bijna een kwart eeuw en ze is er al meer dan de helft van mijn leven.

Mamzel was een Arabisch paard dat mijn ouders kochten op een veiling van de Russische staatsfokkerijen. Die hadden destijds geen geld meer om alle paarden te houden (na de val van het communisme) en veilden een aantal renpaarden. Daar was Mamzel er een van. Het was echt een prachtig paard, heel sierlijk en heel elegant, maar ook ontzettend lief. Als een soort hondje liep ze altijd met je mee en ze kwam altijd aanrennen als je haar uit de wei kwam halen.

dejlig diary 34 veulen mamzel

Toen ze naar Nederland kwam, was ze drachtig van een lief klein hengstje. Hier zie je een foto van vlak na de bevalling. Ik kwam bij haar kijken en mocht haar veulen meteen aaien. Zie je hoe liefdevol ze kijkt? Te lief toch? De hengst is nu een enorme grote jongen en gaat ook al bijna met pensioen. Mijn ouders hebben hem gelukkig nog wel.

dejlig diary 34 fotocursusNiet zo’n spectaculaire foto, maar maandagavond had ik fotocursus en het onderwerp was ‘witbalans’. Dus daar zat ik hier een beetje mee te spelen.

dejlig diary 34 selfie in de duinen

Dinsdag werkte ik voornamelijk. ’s Middags ging ik lekker wandelen in de duinen en maakte ik deze selfie in de zon terwijl mijn haar alle kanten op woei. Aan het eind van de middag ging ik naar de osteopaat die mij in tegenstelling tot de fysiotherapeut wel goed hielp met mijn rugpijn.

dejlig diary 34 cookie strand

Ben je ooit bij een osteopaat geweest of weet je wat die doet? Hij kijkt o.a. echt naar hoe je aan een klacht komt. Niet alleen naar de klacht zelf. Vaak ligt de oorzaak al in je organen. Na de behandeling van de osteopaat had ik gigantische hoofdpijn, maar mijn rugpijn was wel min of meer weg. Woensdag deed ik dus maar rustig aan, al ging ik wel even met Cookie op een leeg strand wandelen. In de verte zie je trouwens wel een eenzame kitesurfer.

dejlig diary 34 vooruit werken

Omdat ik donderdag en vrijdag events had, probeerde ik woensdag wel vooruit te werken. Soms zit ik zo te werken; lekker op de bank met de tv aan. Multi tasken noemen ze dat. Ik ben er overigens niet heel goed in. Wat dat betreft ben ik net een man. Ik kan niet goed twee dingen tegelijkertijd doen en hier heb ik dan ook nog eens 100 schermpjes open, haha.

dejlig diary 34 persevent swarovski

Donderdag had ik eerst een event bij MooiPR. Het pr bureau van onder andere Swarovski. Hier zie je de nieuwe collectie van dat merk. Ik vind die pendant hangers (rechts van het midden) zo mooi. Net zoals die dubbele ringen linksonder.

dejlig diary 34 collectie swarovski

Maar ook deze swirl armbanden met steentjes erin zijn weer terug en er zijn nu ook kettingen en oorbellen. Zo leuk voor de feestdagen! En die oorbellen rechts wil ik ook graag allemaal. Hebben, hebben, hebben :).

dejlig diary 34 collectie sea swarovski

Een van de voorjaarscollecties van Swarovski heeft het thema ‘sea of sparkle’. Hoe mooi zijn deze sieraden geëtaleerd?

dejlig diary swarovski duurdere segment

En dit zijn de net wat luxere sieraden van Swarovski. Het zijn samenwerking met designers. Ik vind ze wonderschoon.

dejlig diary mi moneda rock armbanden

Het brillenmerk Silhouette liet ook haar collectie zien en Om0da, maar ik had blijkbaar meer interesse voor de sieraden, want daar heb ik de meeste foto’s van gemaakt. Dit zijn de nieuwe rock armbanden van Mi Moneda. De stenen zijn verwisselbaar en daarmee kun je dus variëren. Er zit een soort heel handig magneetje in en het werkt supersimpel. Mi Moneda staat natuurlijk bekend om haar verwisselbare sieraden.

Deze rock armbanden vind ik persoonlijk ook weer schitterend. Stoer en vrouwelijk tegelijk.

dejlig diary mi moneda bar kettingen

Maar was ik echt enorm benieuwd naar was, waren deze armbanden. Tijdens de Mi Moneda Gold Label lunch had ik er al een gezien. Het zijn kettingen in het rosé goud, witgoud of geelgoud, waarvan je de bar kunt verwisselen. Daar staat een tekst op, dus je kunt bij wijzen van spreken elke dag een nieuwe tekst bij je dragen, maar je kunt die teksten ook zelf laten graveren. Zelfs met je eigen handschrift.

dejlig diary 34 mi moneda bars

Het is niet echt mijn beste foto, maar zo zien die bars er dan uit. Die linksonder is geschreven door het kindje van Michelle. Te schattig toch? Ik vind deze Take What You Need collectie van Mi Moneda echt een schot in de roos!

dejlig diary 34 goodies mi moneda

En in de winkel zitten de bars in die schattige flesjes met de veren. Michelle wilde graag het mystieke van flessenpost meegeven aan de verpakking. Wat voor boodschap zit er in het flesje?

De ringen die je rechts ziet hangen zijn ook nieuw in de collectie. De ring is een woord als ‘happy’ of ‘love’ en de ringen zijn helemaal niet duur. Je hebt er al een voor 45 euro. Leuk cadeautje toch?

dejlig diary etos event

Na de Happy Day bij MooiPR op kantoor, mocht ik door naar een ander event van MooiPR, namelijk het Etos event. Dat was in de Hortus Botanicus, een prachtige locatie waar ik al vaker events heb gehad, maar dit event kon echt nergens anders plaatsvinden. Ik ga hier nog een los artikel van maken, dus ik ga je er niet al te veel van laten zien nu.

dejlig diary 34 etos botanical boost

Een klein tipje van de sluier? Etos heeft een nieuwe welness lijn met allemaal mooie producten. Ze komen voort uit een samenwerking met de Hortus. De ingrediënten van de producten zijn namelijk allemaal botanische plant-extracten.

dejlig diary 34 hortus botanicus

We kregen de nieuwe producten te zien tijdens een rondleiding door de kassen van de Hortus Botanicus. Zo leerden we nog meer over de planten en bloemen die gebruikt zijn voor de producten. Reuze interessant en leuk om te weten.

dejlig diary 34 lunch danny jansen

En van een event in de botanische tuin, hoppa naar een event in een boekhandel. Vrijdagmiddag mocht ik aanschuiven tijdens een werkelijk heerlijke lunch ter ere van de lancering van het nieuwe kookboek van 24Kitchen’s Danny Jansen ‘Zoals alleen oma dat kan’. Zoals je ziet, had Danny drie van de oma’s meegenomen en ze hadden allevier voor ons gekookt. Ook hier ga ik nog een los artikel over plaatsen, dus ik laat je nu niet alle foto’s zien.

dejlig diary 34 indisch eten

Maar deze foto wil ik je niet onthouden en als ik er nu weer naar kijk, dan denk ik: ‘Wat ben ik toch een lucky bastaard’. Uitgenodigd worden voor leuke events, nieuwe leuke inspirerende mensen ontmoeten, lekker genieten en over allemaal leuke dingen kunnen schrijven. Ik ben zo dankbaar voor al die leuke dingen.

Dit was trouwens echt een van de leukste events waar ik geweest ben. Ik heb ontzettend gezellig zitten kletsen met Judith, HeidiTara en Dewi en Danny zelf. Ik ging ontzettend voldaan naar huis (letterlijk en figuurlijk) en ’s avonds gingen we ook nog voor mijn ouders’ trouwdag uit eten, dus ik vrees wel dat de Personal Trainer vandaag niet zo blij is met het weegmoment…

dejlig diary 34 Amsterdamse waterleidingduinen

Zaterdagochtend had ik met Manon afgesproken in Amsterdamse Bos. We hebben veel gemaild, maar elkaar nooit ontmoet. Het voelde alsof we elkaar al heel lang kenden en ik vind Manon niet alleen mooi, maar ook heel inspirerend. Ik kan nog zo veel van haar leren. We hebben twee uur gewandeld en dat was heel fijn.

Het was zaterdag een heerlijke dag en dus besloten de man en ik ’s middags ook te gaan wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dat is tegenover ons nieuwe huis, maar we waren nog nooit echt diep het gebied ingelopen.

dejlig diary 34 damhert

Dat was echt absoluut de moeite waard. Je kunt er uren wandelen en fietsen en wij hebben er maar twee uur rondgelopen, maar wat een mooi gebied is dat zeg. Ik hou van de natuur en ik weet zeker dat ik er nog ontzettend vaak ga komen, vooral als we er straks tegenover wonen.

En deze mooie meneer kwamen we ook nog tegen, net zoals vele andere soortgenoten van hem. Ik heb hier al verteld dat ze een groot aantal van deze prachtige beesten gaan afschieten, dus elke keer dat ik zo’n damhert zie, moet ik daar aan denken. En dan hoop ik dat deze niet wordt afgeschoten.

dejlig diary 34 pittige linzensoep

Overdag had ik dus minimaal 4 uur gewandeld en ’s avonds was ik helemaal rozig. Ik maakte deze heerlijke soep. Zo lijkt het tomatensoep, maar het is rode linzensoep. Echt een heerlijk recept.

Zondagochtend ging ik voor het eerst weer naar yoga en de rest van de dag werkte ik aan de adoptiedocumenten en aan mijn blog. Eigenlijk zouden er vrienden komen, maar die hadden een begrafenis dus konden ze niet komen.

En nu is het zondagavond en tik ik deze diary. Deze week wordt wat minder druk dan afgelopen week, maar ik heb wel weer twee persevents. Verder ga ik wederom proberen vooruit te werken, want volgend weekend ga ik met 5 vriendinnen een weekend weg. En daar heb ik natuurlijk gigantisch veel zin in, dat begrijp je.

Heb jij een leuke week gehad? Is er een foto waar je nog wat over wilt zeggen? Had jij wel eens van een osteopaat gehoord? En ben jij een goede multi tasker? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.