TOP
dejlig diary 33
Personal

Dejlig Diary #33

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En we zijn weer begonnen! Een nieuwe (werk)week; een nieuwe diary. Vandaag is dat al weer Dejlig Diary #33. Een week waarin er iets minder gebeurde, want ik kreeg last van mijn rug en was daardoor wat minder mobiel. Ik werkte veel vanaf huis, maakte wandelingen, oefende met fotograferen en Cookie had een fotoshoot. Ben je ondanks dat het helemaal geen spectaculaire week was toch benieuwd naar de foto’s? Die ga ik je nu laten zien. Kijk je mee?

dejlig diary 33 zwanenmeertje

Maandagochtend begon zoals elke week met sporten in de sportschool. ’s Middags was ik eigenlijk uitgenodigd voor de boekpresentatie van het nieuwe kookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma, maar er werd gewerkt aan het spoor en de presentatie was in Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam, dus ik had geen zin om met de auto te gaan. Ik vind autorijden in Amsterdam namelijk een crime, laat staan midden in het centrum. En dus zei ik met pijn in mijn hart de presentatie af.

’s Middags maakte ik een lange wandeling in de duinen. Daar is een meertje dat het Zwanenmeer wordt genoemd, maar daar heb ik nog nooit een zwaan gezien. Tot afgelopen week. Opeens woont er een zwanenstel in het meertje. Ik vind dat toch zulke prachtige beesten. Zo elegant en ik vind het zo romantisch dat ze altijd met z’n tweeën blijven. Superleuk om nu echt zwanen in dat meertje te zien rondzwemmen.

dejlig diary 33 blauwe lucht

Nou, nu ga je het hebben hoor, kom ik met mijn natuurfoto’s. Dinsdag wandelde ik weer eens door de duinen (doe ik anders nooit ;)) en rechts van me (boven zee) zag ik deze prachtige blauwe lucht boven de skyline van Zandvoort.

dejlig diary 33 donkere wolken

Maar links zag je deze donkere wolken van land aan komen drijven. Bizar hoe zo’n lucht kan verschillen toch? En hartjes voor de mooie wolkenluchten. Had ik je al eens verteld dat ik van wolken hou? 😉

dejlig diary 33 daglichtlamp

En hoera! Want dinsdag werd mijn soft box slash daglichtlamp bezorgd. Nu het weer veel eerder donker wordt buiten, is dat wel zo handig. Anders kan ik ’s avonds geen foto’s meer maken en soms moet dat. Omdat ik overdag geen tijd heb, of als het overdag ook heel donker is. Wel zo handig. Ik maakte deze foto’s al met de daglichtlamp. Ziet er mooi uit toch?

dejlig diary 33 lovechock sweet nibs & sea salt

Woensdagochtend begon ik met yoga. Hartstikke lekker, maar ergens in het begin van de les van anderhalf uur schoot er iets in mijn rug. Braaf heb ik de les afgemaakt, maar ’s middags kreeg ik hartstikke pijn. Een goede reden om deze reep van Lovechock aan te breken die ik tijdens het pers event had gekregen. Dit chocolademerk heeft nu ook repen en hoewel ik dol ben op pure choco met zeezout, vond ik deze toch iets te veel cacaoerig. Een klein stukje is prima, maar ik heb wel eens lekkere repen met  86% cacao geproefd. Sorry Lovechock!

dejlig diary 33 siermeloenen

Als ik een ding heb geleerd van rugpijn, is dat je in beweging moet blijven. En dus ging ik donderdag weer lekker lang wandelen. In de duinen zijn er allemaal ‘boeren’ die dingen verbouwen. Daar kun je verschillende dingen kopen. Je laat in een potje geld achter, dus alles gaat op goed vertrouwen. Nu waren er deze leuke siermeloenen te koop. Drie voor 1 euro. Ik vond het alleen niet zo’n goed idee om daar met mijn rugpijn mee te gaan sjouwen, dus ik heb ze maar laten liggen.

dejlig diary 33 less is more sacha de boer en jacob-jan boerma

Op maandag kon ik dus niet naar de boeklancering van het nieuwe boek ‘Less is more’ van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma. Ontzettend aardig dat ik vrijdag dit boek kreeg toegestuurd van de uitgever. Het ziet er werkelijk prachtig uit, de foto’s zijn echt wonderschoon en ik ga er snel mee aan de slag. Hier ga je dus meer van zien.

Verder ging ik vrijdag ook naar de fysiotherapeut. Helaas haalde dat niet zo veel uit, dus ik ga maandag toch maar even de dokter bellen.

Aan het eind van de middag was er gelukkig ook nog eens leuk nieuws. Want we verkochten ons huis in Amsterdam onder voorbehoud. Er waren mensen voor de tweede keer komen kijken, ze deden een bod en binnen een uur waren we er al uit. Hoe fijn is dat?!

dejlig diary 33 cookie strand

Op zaterdag ging ik naar het strand met Cookie en mijn camera. Ik heb maandag weer fotocursus en het thema is beweging en sluitertijd. Ik maakte deze actiefoto van Cookie, maar ik vind ‘m eigenlijk nog niet goed genoeg. Misschien dat ik maandagmiddag nog even ga proberen een betere foto te maken.

dejlig diary 33 bomen herfst

Kijk die bomen eens mooi verkleuren! Wat is de herfst toch een heerlijk seizoen hè?

dejlig diary 33 fotoshoot Ted en Cookie

Zondag hadden wij samen met onze vrienden Thijs en Rianne en onze honden Ted en Cookie een fotoshoot. Die hadden we van hun cadeau gekregen om dat we een tijdje geleden een paar weken op Ted gepast hebben toen zij op vakantie waren. Onze hondjes deden het hartstikke goed. De fotograaf had nog nooit zo’n brave goed luisterende teckel (Cookie) en zo’n geduldige bulldog (Ted) gezien. Ik denk dat we Cookie best kunnen gaan inzetten voor reclame shoots of zo. Kan ze eindelijk haar hondenvoer een beetje terugverdienen. En ze luisterde in de fotostudio inderdaad heel goed. Thuis luistert ze namelijk eigenlijk helemaal niet zo goed. Hollands Next Dog Model.

dejlig diary 33 lunch de plantage

Na de fotoshoot gingen we heerlijk lunchen. Het was echt nog prachtig weer, dus we zaten lekker buiten. Ik at een broodje met manchego en zoals je ziet, smaakte die goed.

En nu is het zondagavond en heb ik weer een drukke week voor de boeg. Ik moet o.a. een TBC test doen voor de adoptie procedure, ik heb 3 pers events en een pers lunch en we vieren mijn ouders trouwdag, ik heb afgesproken met Manon en zondag komen er vrienden met hun drie zoontjes bij ons langs.

Heb jij een leuke week gehad? Is er een foto waar je nog iets over wilt zeggen? Ben jij ook zo’n fan van wolkenluchten? 

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

21 COMMENTS
 • Frederique
  4 jaar ago

  Wat een prachtige foto die met de donkere wolken! Ik houd ook van wolken 🙂 (en even wat anders, ik wil je mailen ergens over maar ik kan je e-mailadres niet vinden op de site. Kijk ik met mijn neus? Mail me eens?)

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja je kijkt met je neus ;). Staat op mijn about pagina en daar is ook een contact formulier. Maar ik zal je mailen 🙂

 • Linda
  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis, wat een heerlijk gevoel zal dat zijn!! Geweldige foto’s, vooral van die donkere lucht, ik moet ook echt ‘ns een keer tijd maken om m’n opgedane kennis tijdens de beginners- en gevorderden-fotografiecursus in de praktijk te brengen! Sterkte met je rug…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Linda. Ik probeer door die cursus ook beter naar foto’s te kijken, maar ik vind het best wel lastig.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Oef knap vervelend is dat, zo’n pijnlijke rug. Hopelijk ben je er weer snel van af. Het is razend druk he, met al die persevents. ‘Helaas’ heb ik gewoon een baan naast mijn blog dus moet ik tegen de meeste uitnodigingen nee zeggen. Ben benieuwd of we elkaar nog eens gaan tegenkomen!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het is helemaal druk als je een lifestyle magazine hebt en dus geen duidelijke niche 😉 Ik ben al bijna 5 jaar een ZZP’er, dus ik kan heerlijk mijn eigen tijd indelen. Ik zou niet anders meer willen. Maar inmiddels is mijn blog ook al meer mijn ‘baan’ dan mijn gewone opdrachten dat zijn, dus zijn al die events ook wel echt noodzakelijk.

 • Anita
  4 jaar ago

  Balen van je rug en super fijn dat het huis onder voorbehoud verkocht is! Wat een snelle onderhandeling zeg!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja heel fijn! Ze moeten natuurlijk nog wel de financiering rond krijgen, maar hopelijk is dat net zo snel gepiept.

 • Jeapiebel
  4 jaar ago

  Ik heb gelezen in reactie van andere blog dat je al 15 jaar heb geblogd. Ik ben nieuwsgierig en ik denk ik ga je blog even kijken. 😉 Soft box dat zal ik ook willen hebben, lijkt me handig maar ik wacht het toch even af. Soms koop ik spullen voor mijn blog en ik denk dat het goed idee was, achter af niet eens gebruiken. ‘Less is more’ mooie naam en klink interessant. De vierde foto van cookie in de duinen is echt prachtig.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat klopt. Maar je was hier toch al wel eens geweest? Welkom terug dan? Ik heb al een softbox gehad, maar die lampen zijn kapot gegaan.

 • Chris
  4 jaar ago

  Cookie is een fotogenieke hond, daar zou je iets mee moeten doen. Op instagram volg ik een aantal hondenaccounts en dat vind is zo leuk, misschien iets voor Cookie.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ted heeft ook een hondenaccount! Ik vind het iets te bewerkelijk om nog een account te openen. Ik gebruik bij haar foto’s wel de hashtag #cookiethedorkie zodat alle foto’s bij elkaar staan.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Ai, niet goed van je rug 🙁 Oppassen hoor. Ja, wolken kunnen zo mooi zijn eh, en zo fascinerend. En inderdaad, TE pure chocolade vind ik ook niet lekker, te bitter. Geef mij maar melk of ‘gewoon’ puur.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik at laatst een stukje met 90% en dat vond ik eigenlijk echt smerig. Ik ben ook meer van de gewone puur dan.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Ik vind de foto’s van Cookie heel mooi!
  En… ik ben er verrekte nieuwsgierig naar om hier binnenkort meer te lezen over dat boek ‘Less is More’. Zelf ben ik ook geïnteresseerd in fotografie (met name food fotografie) en mijn nieuwsgierigheid is natuurlijk ook wel een beetje geprikkeld door het feit dat Sacha de Boer hieraan meegewerkt heeft.

  Sterkte met de rugklachten!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Maar jij maakt zelf ook prachtige food foto’s! Wanneer komt jouw boek? 🙂

 • Eef
  4 jaar ago

  Ondanks de rugpijn ziet het er uit als een hele fijne week! Ben ook op zoek naar daglichtlampen nu het donkerder wordt, wel zo handig. De foto’s die je ermee hebt gemaakt zien er goed uit! Heb je deze ’s avonds genomen terwijl het al donker was? Sterkte nog even met je rug hopelijk kan de dokter je helpen 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, ik heb ze ’s avonds genomen toen het al donker was.

 • debby
  4 jaar ago

  wauw Karen wat is die foto van je hond en het strand met die lucht adembenemend mooi. En zandvoort wauw ik wou dat ik dichtbij het strand woonde

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Mooi hè? Ik hou van die wisselende luchten. En bij het strand wonen vind ik echt heerlijk. Sowieso is het fijn om in de natuur te wonen. Zandvoort is een heerlijke plek omdat je ook zo in Haarlem en Amsterdam bent.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.