TOP
Personal

Dejlig Diary #26

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een nieuwe week, een nieuwe Dejlig Diary en vandaag is dat al weer de 26e editie! Je zal het me niet snel horen zeggen, maar dit was dus echt een HELE drukke week. Ik ging onder andere naar de pers preview van de opening van de nieuwe ingang van het van Gogh museum en gisteren was het Fashion Sunday in het Stadshart Amstelveen en ter ere daarvan was onder andere de modeshow waarin mijn creatie mee liep. En dat was natuurlijk nog lang niet alles wat ik deed! Een bomvolle Dejlig Diary #26 dus. Kijk je mee naar de foto’s?

dejlig diary sportschoolMaandagochtend en mijn week begon meteen goed: Sporten met de personal trainer. Het was gelukkig droog, dus we begonnen en eindigden in de sportschool, maar tussendoor deden we oefeningen op de boulevard met uitzicht op de zee. Not bad! Na afloop was ik helemaal kapot, maar na maanden van de kantjes ervan af lopen, ging er toch weer een sportknopje aan bij mij. Van maandag tot en met zaterdag heb ik elke dag gesport. Doordeweek heb ik hartstikke gezond gegeten en ik ben toch best wel trots op mezelf. Het voelt zo veel beter en het is het zo waard. Het was echt een goede beslissing om weer te gaan trainen.

dejlig diary bloemen van Gogh museumOp dinsdag ging ik samen met Natasja naar de pers presentatie van de nieuwe ingang van het van Gogh Museum. Daar stond deze enorme bloemenvaas en dat is denk ik de grootste vaas die ik ooit in mijn leven zag. Mooi hè?

dejlig diary presentatie nieuwe opening van Gogh museumDe directeur van het van Gogh Museum Axel Rüger en de architect van de nieuwe ingang Hans van Heeswijk gaven een interessante presentatie over hoe het van Gogh er vroeger uit zag en waarom de nieuwe ingang nodig was.

dejlig diary glazen ingang van Gogh museumDe nieuwe ingang is helemaal van glas (zelfs de trap in het gebouw) en is op de plek van de vroegere vijver gekomen. Ik vind de vormen zo mooi. Ik ben dol op dit soort moderne architectuur.

dejlig diary nieuwe ingang van GoghDe nieuwe ingang was nodig omdat er jaarlijks enorm veel toeristen naar het museum toekomen en deze ingang gaat er voor zorgen dat de bezoekers sneller en effectiever binnenkomen en er minder rijen zullen zijn. Bovendien hoeven mensen die alleen maar voor een expositie komen, niet meer het hele gebouw door.

dejlig diary rietveld gebouw van gogh museumHet oude van Gogh Museum is ontworpen door Gerrit Rietveld en vanaf de nieuwe ingang heb je een mooi doorkijkje. Ik vind dat de ronde vormen prachtig synchroon lopen met de vierkante vormen van Rietveld. En de oude meester kijkt zelf over het randje mee…

dejlig diary nieuwe ingangPrachtig om te zien hoe de glazen trap zelfs gedragen wordt dor glas. De nieuwe hal is ruim en overzichtelijk en er is een mooie museum shop. Nu wordt het nog aantrekkelijker om het van Gogh te bezoeken omdat je weet dat je niet zo lang in de rij zal staan. Ik heb jarenlang vlakbij het Museumplein gewoond en ik vind het plein steeds meer wereld allure krijgen. Vanaf het van Gogh kijk je uit op het Stedelijk Museum (zie de foto hierboven) en op het Rijksmuseum. Van over de hele wereld komen er elk jaar ontzettend veel toeristen de musea bezoeken.

dejlig diary natasja watzijzegt.comNa de pers preview liepen Natasja en ik over het Museumplein waar ter ere van de 125e sterfdag van van Gogh en de opening van de nieuwe ingang 125.000 zonnebloemen werden neergezet (zie de foto boven dit artikel). Echt een prachtig gezicht. Lunchen met een collega blogger betekent natuurlijk niet dat je alleen maar foto’s van je eten zit te maken. We hebben genoeg te bespreken verder ;), maar deze foto is natuurlijk wel typerend. Haha.

dejlig diary karen lunch stedelijkEn deze foto maakte Natasja van mij. We lunchten bij Stedelijk en daar krijg je dus gigantische broodjes. Ik vond dit zelf overigens een onderkin alert foto, maar wel heel grappig omdat je die Amsterdamse huisjes van de van Baerlestraat zo leuk op de achtergrond ziet.

dejlig diary suppen HaarlemOp woensdag had ik een afspraak in Haarlem en toen ik naar het station liep, zag ik deze suppers door de grachten. Ik ga binnenkort ook suppen met een vriendin, maar dan op zee. Zo op de grachten ziet het er ook wel cool uit.

dejlig diary stan smith limited editionVorig jaar kocht ik zwarte Nike Roshe Run. Helaas waren die net wat te klein en nu een jaar later, komt mijn teen een beetje door de stof heen. Jammer de pammer, maar wel een goed excuus om nieuwe zwarte gympen te kopen. Toen ik in Haarlem was, liep ik tegen deze Limited Editions Stan Smith Adidasjes aan. Ik wilde eigenlijk weer graag Nikes kopen en ik heb ook al witte Adidas gympen, maar ik moest deze gewoon hebben. Ik ben er speciaal voor terug gelopen. Gelukkig heb ik er geen spijt van, want ze lopen heerlijk en ik vind ze zo mooi. Jij ook?

dejlig diary veggies met garnalenAls ik veel sport, heb ik ook meer behoefte aan gezonde voedzame maaltijden. Op donderdag at ik deze groene groenten met garnalen. Zo lekker en zo simpel!

dejlig diary dramatisch weerAfgelopen vrijdag was het zulk dramatisch weer dat het een 1 kreeg van mijn weerapp. Elke keer als ik de hond wilde gaan uitlaten, begon het weer te gieten.

dejlig diary cookie verregendGelukkig hoefde ik overdag de deur niet uit, maar ’s avonds zou ik gaan eten in Overveen bij vrienden (Mark zat voor werk twee dagen in het buitenland). Overveen ligt naast Zandvoort, maar omdat het zo regende en we maar 5 minuten van het station wonen, besloot ik met de trein te gaan. Cookie ging mee en toen we weggingen was het droog. 7 minuten later zaten we doorweekt in de trein. Cookie was not amused.

dejlig diary uitwaaien op het strandOp zaterdag zouden we eigenlijk naar een fotograaf gaan met onze vrienden Thijs, Rianne en logeerhond Ted. Wij hadden een fotosessie van hun cadeau gekregen omdat we tijdens hun vakantie op Ted gepast hebben. Helaas was de fotograaf ziek en dus gingen we maar heerlijk wandelen op het strand. Tussen de buien door scheen de zon, dus dat was prima te doen. Ik vind dit zo’n grappige foto omdat Mark achteruit loopt.

dejlig diary cookie en ted rennen strandZie Ted en Cookie eens lekker rennen op het strand met op de achtergrond alle kite surfers. De Nederlandse kampioenschappen kite surfen waren afgelopen weekend in Zandvoort, dus er waren enorm veel kites. Gelukkig waaide het dus ook enorm hard.

dejlig diary thijs mark hondjesDeze foto begint een beetje een running gag te worden en je hebt ook al een dergelijke foto kunnen zien in de Dejlig Diary #16. Het leukste gay non gay couple!

dejlig diary modeshow fashion sundayEn gisteren was het dus Fashion Sunday in het Stadshart Amstelveen. Ik deed mee aan de Unexpected Fashion Battle en daar heb je afgelopen zaterdag al een ander over kunnen lezen. Hier zie je mijn creatie tijdens de modeshow. Het was een ontzettend leuke dag en anderen en ik maakten enorm veel mooie foto’s, dus ik heb besloten daar nog een andere post van te maken. Overigens kun je inmiddels wel al stemmen op onze creaties op: www.blog.stadshart.amstelveen.nl. Dan kun je 100 euro shoptegoed winnen, maar daar kom ik later deze week dus nog op terug. Want zo’n leuke dag verdient een aparte post! Trouwens echt superleuk dat er mensen langskwamen. Josie, Linda en Annette, bedankt voor jullie komst. Josie en Linda, jammer dat ik jullie niet heb gezien. Annette herkende ik meteen! Zo grappig.

Dat was mijn bomvolle week al weer. Komende week wil ik weer veel gaan sporten, heb ik twee pers events en ga ik het weekend naar Arnhem om met mijn zusje te zijn.

Heb jij een leuke week gehad? Is er een foto waar je iets over wil zeggen? Ben jij wel eens in het van Gogh Museum geweest? Ben je benieuwd naar de nieuwe ingang?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Benieuwd naar vorige Dejlig Diaries? Hier vind je er een aantal:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.