TOP
dejlig diary #25
Personal

Dejlig Diary #25

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een nieuwe week, een nieuwe Dejlig Diary en vandaag is dat al weer de 25e editie. Een jubileum! Hoe toevallig is het dat ik dan net vandaag ontzettend mooi nieuws met je kan delen? Vorige week vertelde ik al dat mijn week al spannend begon en ik heb al wel eens verteld dat er groot nieuws aan zat te komen en ga ik je in deze Dejlig Diary #25 vertellen wat dat nieuws is. Ik vind het meestal stom als mensen zeggen dat ze zenuwachtig zijn om een artikel online te zetten, maar nu vind ik het zelf ook best wel spannend. Oh… en ik ga je natuurlijk ook de rest van mijn week laten zien. Ben je benieuwd? Kijk en lees je mee?

diary 25 shakeMaandagochtend hadden de man en ik een afspraak in Amsterdam in verband met de verkoop van ons huis daar. Daarna reden we terug naar Haarlem waar we ’s middags een belangrijke afspraak hadden. Ervoor aten we nog snel even een gezonde lunch bij een leuk biologisch lunch tentje en ik dronk deze heerlijke mango met munt shake.

dejlig diary 25 raad kinderbeschermingOm 13 uur moesten we namelijk hier zijn. En nu hoor ik je jezelf afvragen wat ik daar nou deed? Ik heb toch geen kinderen? Dat klopt. Wij hebben geen kinderen, maar als het goed is, krijgen we er binnen nu en anderhalf tot twee jaar wel een. We zijn namelijk goed gekeurd om een kindje te adopteren! En daar zijn we natuurlijk helemaal van in de jubelstemming. Je zal waarschijnlijk wel weten, dat adoptie een ontzettend lang proces is en het voortraject duurt ook lang. Elke gek kan zelf een kindje op de wereld zetten, maar als je wilt adopteren dan moet je cursussen volgen en heb je daarna ook nog eens gesprekken met de Raad voor de Kinderbescherming. Vorige week maandag was onze laatste afspraak en mochten wij het rapport inzien dat ze over ons hebben gemaakt en dat was echt een heel mooi rapport waar wij ons heel goed in konden vinden. De Raad geeft dan ook goedkeuring aan het ministerie voor adoptie en als het goed is, krijgen we over ongeveer 3 weken de echt beginseltoestemming. En dan kan het wachten beginnen! Spannende, maar ook hele leuke tijden dus!

dejlig diary 25 hertjesDinsdag kwam ik tijdens mijn middagwandeling deze hertenfamilie tegen. Ik bleef staan om te kijken en Cookie die normaal tegen alles en iedereen blaft, bleef doodstil naast me staan. Ik geniet er enorm van om de herten in het wild tegen te komen en binnenkort wonen we ook nog in een huis met uitzicht op de duinen, maar momenteel word ik er ook een beetje verdrietig van. Er zijn namelijk te veel damherten en nu zijn er plannen om van de 3.000 herten, er 2.400 af te schieten. Ik vind dat zonde. Van mij mag je ongezonde dieren afmaken, maar op deze manier verstoor je het natuurlijk evenwicht omdat je ook de sterke vermoordt en het ras dus niet ‘goed’ blijft. Je kunt hier meer argumenten lezen en de petitie tekenen als je ook tegen bent: www.dierenbescherming.nl/zegnee.

dejlig diary 25 damhertenEn hier nog een foto, nu we er nog van kunnen genieten :(.

dejlig diary 25 verse bloemenOp woensdag is er altijd markt in Zandvoort en dan probeer ik altijd verse bloemen te kopen. De bloemenstal heeft altijd hele bijzondere soorten en ik vind het leuk felle kleuren in huis te combineren. Daar word ik vrolijk van.

dejlig diary 25 duinenOp woensdagochtend ging ik ook hardlopen langs het strand en de duinen. Dit was onder andere mijn uitzicht. Niet slecht hè? Ik hou van die Hollandse luchten met wolken. Net een schilderij.

dejlig diary 25 vifit proteineOp donderdag ging ik koffie drinken met een vriendin in Haarlem om daarna wat te shoppen (daar heb ik verder geen foto’s van want het regende pijpenstelen). Ik had o.a. een nieuwe tight nodig voor het sporten omdat ik er dinsdag tijdens yoga achter kwam dat in een van mijn legging een gat zat. Deze kocht ik bij H&M.

De Vifit met extra proteïne had ik gekregen om uit te proberen, dus die kwam goed van pas na het sporten vrijdagochtend. Eigenlijk ben ik niet zo van dit soort drankjes, maar ik vond het best prima. 

dejlig diary 25 bokkedoornsHet was weer Restaurantweek en Mark en ik hadden mijn ouders uitgenodigd om te gaan lunchen bij de Bokkedoorns. Dat is een tweesterren restaurant in Overveen. We hebben er al vaker gegeten, maar nu konden we buiten zitten. Je kijkt dan uit op een prachtig duin meer. Het is altijd zo’n feestje om daar te komen. Elk bord is een schilderijtje en ik moest dan ook echt even een collage maken van alle heerlijkheden.

dejlig diary 25 nieuwe tuinNa de lunch mochten we langs komen in ons nieuwe huis om dat aan mijn ouders te laten zien. Vorige week liet ik een foto met regen zien, maar nu kun je er ook een met zon bekijken. De beer is trouwens van het hondje dat er nu woont. Mooi is het hè? Ik zie ons kindje daar al helemaal rondrennen.

dejlig diary 25 unexpected fashion battleZaterdag moest ik rond het middaguur in Amstelveen zijn voor de Unexpected Fashion Battle. Daar had ik vorige week ook al een klein beetje over verteld, maar ik zal er nu meer over uitleggen. Deze battle is georganiseerd door Stadshart Amstelveen en elke maand zijn er drie bloggers gevraagd om tegen elkaar te battelen. Je krijgt dan een fashion thema en moet je eigen etalagepop aankleden in dat thema. Je mag dan winkelen in het Stadshart en de spullen meenemen die jij jouw pop wilt aantrekken. Daar krijg je twee uur de tijd voor en ondertussen word je gefilmd. Dat vond ik overigens best a-relaxed, maar het ging wel goed. Uiteindelijk komen de poppen dan in een etalage te staan en mogen mensen op onze poppen stemmen. Ze kunnen dan shop tegoed winnen en ik ook. Al zit ik er niet echt in voor de battle. Ik vond het gewoon een hele leuke opdracht. Eigenlijk doe ik vrij weinig met fashion, maar ik wil er echt meer mee gaan doen. Ik kom notabene uit een confectie familie!dejlig diary 25 etalagepopHet leuke is trouwens dat Roxanne, Lisette en ik de kick off mochten doen. Aanstaande zondag moeten we weer naar Amstelveen en dan is er een modeshow waar ook onze etalagepop kledingkeuze geshowd wordt, maar dan op een echt model.

Overigens is dit dus mijn pop. Ons thema was ‘work is fun’ en we moesten ons laten inspireren door Engelse punk/rock/chic. Je kunt het niet goed zien, maar er zit nog een heel mooi leren jasje onder de jas. Ik ben best tevreden met mijn keuze. Al moet ik wel bij vertellen dat die van Roxanne echt to die for is. Maar goed, Roxanne is dan ook styliste.

Het was een hele zware en lange dag, maar het was ontzettend leuk om te doen. Helemaal uit mijn comfort zone en super om de andere leuke meiden te leren kennen.

dejlig diary 25 drankjes strandUiteindelijk was ik best laat thuis en aten Mark en ik even snel een pizza. Vriend PB appte of ik zin had in een drankje op het strand en ondanks ik best moe was, ben ik toch gegaan. Mark moest nog werken, dus dat was ook een beetje ongezellig. ‘Het wordt een klein drankje hoor PB’, appte ik nog. Zul je altijd zien dat we tot sluitingstijd bleven hangen. Oeps. Zie je trouwens de roze streep van de zonsondergang? Zo mooi! Ik blijf er maar foto’s van maken!

dejlig diary 25 oesters strandOp zondag had ik een kennismakingsgesprek met de personal trainer met wie ik vanaf vandaag (!) ga sporten. Het was zulk mooi weer dat de man en ik na die afspraak even lekker op het strand gingen relaxen. Op zondag heb je bij Tent 6 Oester happy hour. Je betaalt dan 1 euro per oester en je mag er zo veel bestellen als je wilt. Dat is natuurlijk ultiem genieten!

En zo kwam er een einde aan deze geweldige week. Ik ben weer helemaal klaar voor de volgende. Aanstaande dinsdag ga ik samen met Natasja naar een heel leuk en bijzonder pers event, zaterdag hebben wij een fotoshoot met onze vrienden Thijs en Rianne en onze hondjes Ted en Cookie (ga ik je meer over vertellen) en zondag heb ik natuurlijk de modeshow.

Heb jij een leuke week gehad? Is er een foto waar je iets over wil zeggen? Hou jij ook zo van verse bloemen?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Benieuwd naar vorige Dejlig Diaries? Hier vind je er een aantal:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

37 COMMENTS
 • Jacqueline
  4 jaar ago

  Lees t nu pas Wat mooi beschreven.

 • Linda
  4 jaar ago

  Oh wauw, wat een heerlijke diary met zoveel goed nieuws!! Onwijs gefeliciteerd, wat moet dan een heerlijk gevoel geweest zijn om de goedkeuring te ontvangen! En dan ook nog een nieuw huis met zo’n onwijs lekker tuin, wat een spannende, maar geweldige tijd komt er aan voor jullie!! Geniet er van!!

 • Eef
  4 jaar ago

  Wauw! Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd met jullie aanstaande ouderschap en succes in de komende spannende tijden 🙂

 • Marleen
  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met jullie aanstaande ouderschap, ik heb eens een aanbevelingsbrief voor vrienden geschreven zodat ze uiteindelijk ook konden adopteren. Maar wat een lang proces is zo’n adoptie.
  Ik heb nog nooit een oester gegeten, iets houdt me toch tegen 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je! Dat is wel apart, want in principe is het een geheim proces en wordt de omgeving helemaal niets gevraagd?

   • Marleen
    4 jaar ago

    Is nu zo’n 9 jaar geleden, ze moesten 2 aanbevelingsbrieven hebben. En ik mocht het ook niet rondvertellen hoor! Waarschijnlijk verschilt dat ook per land waar je wilt adopteren.

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Dat is dan nu wellicht veranderd, want volgens mij gebeurt dat echt niet meer. Het rapport van de Raad is je visitekaartje en verder niets.

 • Annette
  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met jullie aanstaande ouderschap, superspannend! Die foto collage owwwwwww die zijn ansichtkaart waardig, prachtig was vast ook een feestje om ze op te eten 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je! Ja absoluut. Goddelijk lekker!

 • Frederique
  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met de adoptie-toestemming, mooi en bijzonder nieuws zeg! En ik vind de outfit van je paspop heel tof geworden 🙂

 • Wat een super fijne diary! Gefeliciteerd!

 • Godelieve
  4 jaar ago

  Dat is heel mooi nieuws Karen 🙂
  Hopelijk hoeven jullie niet heel erg lang te wachten.

  Van die foto van die herten ben ik zelf ook even helemaal stil! Prachtig om die dieren zo te ontmoeten.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja mooi hè? Het zijn zulke elegante beesten.

 • Annelies
  4 jaar ago

  Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd. Nu hopen dat jullie niet zo heel lang hoeven te wachten. X

 • diana
  4 jaar ago

  waawie wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd 😀 ik hoop dat jullie niet lang meer hoeven wachten!
  en die tuin in jullie nieuwe huis ziet er heerlijk uit. lekker ruim!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank Diana! Ik hoop het ook niet. Maar als je zwanger bent, moet je ook wachten, dus ik neem het maar voor lief 🙂

 • Anita
  4 jaar ago

  Wat een geweldig nieuws en ik hoop dat jullie idd niet lang hoeven wachten! Mag je trouwens voorkeuren uitspreken over het land waar het kind vandaan komt?

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Anita. Ja absoluut. Je kiest zelfs je licentiehouder daarop uit (die vertegenwoordigen allemaal bepaalde landen) en die zoeken alleen in het land van jouw keuze. Alleen wordt de keuze ook voor je gemaakt, want elk land heeft haar eigen regels en bij sommige landen val je af op religie, hoe lang je getrouwd bent of zelfs je bmi.

 • Cindy
  4 jaar ago

  Wow! Gefeliciteerd met jullie mooie nieuws. Ik hoop dat jullie niet te lang hoeven wachten. En helemaal eens met je herten statement trouwens. Meteen ook even getekend! Fijne week. 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Cindy! En fijn dat je even getekend hebt. Dank daarvoor.

 • Tabitha
  4 jaar ago

  Wat een groots en bijzonder blij nieuws voor jullie. Ontzettend gaaf en spannend! GEFELICITEERD!!! 🙂

 • Judith
  4 jaar ago

  Wat een super geweldig nieuws!!! Ik heb vroeger geprobeerd mijn nichtje te adopteren, dat was al een mega mega moeilijk en uiteindelijk onmogelijk proces (belachelijk NL systeem waar een kindje beter in een tuchthuis zit -ivm gebrek aan plaatsen- dan bij haar tante in Ibiza).
  En die proteïne drank is best te doen he? Ik stond zelf verbaasd. Oesters heb ik ook zaterdag gegeten heeeeerlijk!!! Samen x doen? Gezellig!!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wat idioot! Want ze willen graag dat kindjes bij de familie blijven. Dat is internationaal zelfs vast gesteld.
   En we gaan zeker een keer samen oesters doen. Na het golfen 🙂

 • Yvon
  4 jaar ago

  Wat een fantastisch nieuws!!! Echt geweldig!

  En die oester, heerlijk!

 • Nicole
  4 jaar ago

  Wat een geweldig nieuws! En inderdaad duurt zo’n adoptie proces zooo lang, maar ergens ook wel goed. Gefeliciteerd in ieder geval! Hoop dat jullie niet lang hoeven te wachten XD

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank Nicole.
   Aan de ene kant wel goed, maar wat ik al zei: Ook wel een beetje onterecht als je bedenkt hoeveel mensen er op de normale manier kinderen krijgen die daar niet geschikt voor zijn. Adoptie is hartstikke duur en kost heel veel tijd, dus je moet echt wel willen.

 • ivonne
  4 jaar ago

  Wow, wat een fantastisch nieuws! Van harte gefeliciteerd en dan breken nu dus spannende tijden aan….
  Die duinen daar waren wij vorig jaar op onze trouwdag, echt zo leuk al die hertjes. Doet me zeer om te horen dat ze er een aantal willen afschieten. Ik denk dan altijd waarom niet ergens anders uitzetten? Mooi plekje om te gaan wonen trouwens!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je! Het wordt zeker spannend.
   Leuk dat je daar was. Ze zijn bezig met er een aantal uitzetten naar Bulgarije, maar dan vrees ik dat ze daar gestroopt worden. Ook geen beste oplossing.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Jeetje wat een ontzettend groot en goed nieuws voor jullie! Gefeliciteerd!!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.