TOP
diary
Personal

Dejlig Diary #23

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen week liep anders dan gepland. Soms gaat dat zo, ik weet het. Ik dacht een beetje vooruit te gaan werken, maar helaas pindakaas; er bleken andere dingen belangrijker. En dus gaf ik mezelf wat blogvrije dagen, zodat ik me goed kon focussen op wat er belangrijker was. Vandaag is het weer maandag en ga ik vol frisse moed van start, maar niet voordat ik je aan de hand van deze foto’s globaal laat zien wat ik vorige week allemaal deed. Kijk je mee naar de Dejlig Diary #23?

dejlig diary bomen kappenNa de storm van een paar weken geleden stonden er een aantal bomen scheef in de straat. Als je aan de kust woont, waait het nou eenmaal wat harder dus dan gebeurt dat. Maandag stonden er opeens  allemaal mannetjes in de straat en werden er een paar grote bomen gekapt. Waarschijnlijk heel erg nodig, maar ik blijf dat toch wel een beetje zonde vinden. Al hebben we nu wel opeens meer licht in de woonkamer.

dejlig diary kindje strand’s Middags appte een vriendin dat ze met haar twee zoontjes op het strand zat. Het was een beetje wisselvallig weer, maar wel lekker warm. En je begrijpt; dan ben ik de beroerdste niet. Ik ben altijd wel te porren voor een middagje strand.

dejlig diary project walk in closetMijn kleedkamer aka als walk-in closet was nog al een rotzooi geworden. Als ik ga opruimen, dan maak ik eerst nog een grotere rotzooi dan dat het al was om vervolgens alles weer netjes op te ruimen. Bij dezen mijn kast op het toppunt van de chaos. Gelukkig ziet het er nu weer een stuk netter uit. Missie geslaagd.

dejlig diary ijsjeOp woensdag gebeurde er opeens allerlei dingen die, zoals ik hierboven vertelde, prioriteit hadden. Woensdagavond maakte ik met de man een wandeling over de boulevard en haalden we een ijsje. Dat zorgde voor gelukkig voor een beetje instant vakantiegevoel na alle drukte. De smaken zijn trouwens Oreo (liefde voor Oreo) en advocaat. Een hele bijzondere combi!

dejlig diary food site

Op donderdag mailde Eva van eefkooktzo.nl me dat in een foodblog groep wat commotie was ontstaan over een website die ongevraagd content van food bloggers gebruikte. Ik stond daar ook tussen en of ik daarvan op de hoogte was. Nou, nee dus. En die eikels hadden ook nog eens de naam van mijn site verkeerd gespeld. De site maakt gebruik van RSS, maar had wel de foto’s op hun server staan. En nee, dat mag niet. Dat kan je zelfs duizenden euro’s boete per foto opleveren. Bovendien heb ik nooit een mailtje voorbij komen waarin ik toestemming heb gegeven. Ik mailde dus ook de initiator van de verzamelsite. Die zei dat hij zich van geen kwaad bewust was en er mee bezig zou gaan. Het was niet zijn insteek geld met onze content te verdienen, maar ondertussen stond er wel een oproep voor adverteerders op de website en een mailadres waar mensen naar toe konden mailen. Dat was dus een Pinokkio antwoord. Dat heb ik hem natuurlijk ook verteld en ook dat als de site niet binnen een paar minuten offline zou gehaald worden, ik stappen zou gaan ondernemen. Ondertussen overlegden we in de bloggersgroep met elkaar. Gelukkig was de site 5 minuten later ook offline en is hij sindsdien niet meer online gekomen. Dit was echt een mooi voorbeeld van hoe je als bloggers goed samen kunt werken. Er zijn echt te veel mensen die over de rug van anderen geld en exposure willen verdienen. Niet chique!

dejlig diary plantjeAls ik trouwens een voordeel van dit wisselvallige weer mag noemen, dan is dat wel dat mijn planten spontaan weer tot leven komen. Ik had er een aantal al bijna opgegeven en zie ze nu weer eens bloeien!

dejlig diary aperol 'o clockVrijdag kwamen onze vrienden borrelen, eten en logeren. Ik serveerde natuurlijk mijn nieuwe favo zomerdrankje aperol. Leuk dat de autocorrect daar trouwens apekool van maakt. En leuk dat er speciale emoticons voor zijn :).

dejlig diary cookie en de babyCookie is nog al dol op kindjes. Baby M. kwam met haar ouders bij ons mee logeren en Cookie week niet van haar zijde. Gelukkig was het enthousiasme wederzijds. Het rare is dat als wij per ongeluk tegen Cookie aanstoten ze heel hard gaat janken, maar baby M. kon gewoon keihard in haar neus knijpen zonder dat ze een kick gaf. Niet dat we dat toelieten, maar het gebeurde per ongeluk een keer… Ik vraag me af hoe baby en hond elkaar zien. Zouden ze denken dat ze soortgenoten zijn?

dejlig diary kinderkamers verhuizenZaterdag ontbeten we eerst met onze vrienden en dronken we nog een sapje en koffietje op het strand (zie uitgelichte foto). Daarna reden we naar andere vrienden waar we zouden helpen de kinderkamers te verhuizen. Zie hier het resultaat van een middagje klussen en slepen.

dejlig diary quote goodbyeNa het verhuizen bleven we bbq-en met alle hulptroepen. Helaas belde mijn vader met slecht nieuws; een goede vriendin van mijn ouders was plotseling onverwacht overleden. Wij gingen vroeger altijd met de twee families op vakantie en ik zag haar als een soort van peetmoeder. Aan de ene kant is het mooi als mensen niet een ellenlang ziekbed hebben, maar zo’n onverwacht afscheid zonder dat je afscheid kunt nemen, vind ik ook niet echt fijn. Alsof je iets niet kan afsluiten. Ik vind het dan ook nog steeds heel onwerkelijk. Hopelijk kan ik deze week na de crematie een en ander een plekje geven.

dejlig diary trambaanZondag had ik een meeting in Amsterdam. Het was heel erg ongezellig weer en ik haat autorijden in Amsterdam dus ik was blij dat de man reed. Amsterdam is zo veel mooier als het zonnetje schijnt!

dejlig diary kapotNormaal maak ik dan op zondagavond mijn Dejlig Diary, maar ik was echt helemaal kapot. Zo’n overvol weekend met gezelligheid en daarbovenop ook nog slecht nieuws, gaat je blijkbaar niet in de koude kleren zitten. Ik kon alleen nog maar op de bank liggen en knuffelen met het Cookiemonster. De man en ik keken nog twee afleveringen van House of Cards en gingen vroeg naar bed.

En dat was mijn Dejlig Diary al weer. Deze week is de man jarig, gaan we voor de tweede keer een huis bezichtigen en ga ik lekker naar vriend en kapper Marvin. En tja, vrijdag dus een crematie :(.

Heb jij een leuke week gehad? Is er een foto waar je iets over wil zeggen? Als jij opruimt, maak je dan eerst ook nog meer troep? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Benieuwd naar vorige Dejlig Diaries? Hier vind je er een aantal:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.