TOP
dejlig diary dadeltaart
Personal

Dejlig Diary #20 + Instagram Winactie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En… hallo. Het is al weer maandag. Door de storm leek het weekend eindeloos te duren. Op zaterdag had ik het gevoel dat het zondag was, dus leek de zondag een bonusdag. Best relaxed eigenlijk. Maar goed, vandaag dus zoals beloofd weer een Dejlig Diary en wel #20. Bovendien heb ik weer een leuke winactie voor de dejlig(e) lezers omdat ik een tijdje geleden 1000 likes op Facebook bereikte, vond ik het wel eens tijd voor een Instagram Winactie. Logica mensen, de logica… Kijk je mee wat ik afgelopen week deed? Ik ga het je laten zien. Fasten your seatbelts en kijk maar mee…

Op maandag bakte ik o.a. de foto boven dit artikel, deze dadeltaart met noten. Daarvan heb je het recept al hier kunnen bekijken, maar er was nog al wat commotie over. Kom ik later op terug…

dejlig diary blauwe luchtDat was lekker wakker worden op dinsdag. Een stralend blauwe lucht en geen wolkje aan de lucht. Het beloofde een heerlijke dag te worden en dat werd het ook. Ik word de laatste tijd elke dag voor zevenen wakker. Geen idee hoe dat zo komt. Maar ik vind het dan heerlijk om op een terras een kopje koffie te drinken en te genieten van het geluid van de zee, de meeuwen en de eerste zonnestralen. Het dorp wordt rustig wakker en ik ben het al.

dejlig diary foto's importerenAls ik een recept heb gemaakt, dan maak ik foto’s en daarna eet ik het ook echt op. Dus ontbeet ik op dinsdag met deze relatief gezonde taart. Tijdens het importeren, bleken de foto’s niet wat ik ervan verwacht had. Er zat niets anders op, ik maakte nieuwe foto’s en omdat de man niet thuis was, at ik dus ook maar een tweede stuk taart. Op zich geen straf trouwens.

dejlig diary Facebook reactiesOp woensdag postte ik het recept online en ook in de Facebookgroepen. Ok prima, zou je denken, maar nee, een iemand vond het belachelijk dat ik dit recept durfde te posten. Zij was diabetisch en kon dit recept namelijk niet eten. Het was volgens haar niet suikervrij en ook nog eens geen taart. Een glas water was suikervrij en verder niets. Ik reageerde op haar dat er geen toegevoegde suikers in zitten en dat ik het vervelend vond voor haar dat ze het niet kon eten, maar dat de meeste mensen het wel als suikervrij zagen. Gelukkig kreeg ik ook wat back-up vanuit de groep. En toen kwam onderstaande reactie binnen. Ik ben echt wel wat gewend, maar het zette me toch wel aan het denken. Mensen denken echt dat ze anoniem de meest vreselijke dingen kunnen roepen, maar deze vrouw was niet eens anoniem. Wel heel fijn dat anderen het daarna voor me opnamen en haar vertelden dat zelfreflectie op zijn tijd best goed zou zijn. Ik ben verder zelf niet meer met haar in discussie gegaan. Ik was namelijk veel te druk met mijn sneue leventje en mijn suikervrije taart.

dejlig diary tent 6Een Dejlig Diary zou geen Dejlig Diary zijn zonder een strandfoto. Woensdag aten we met vrienden en hun dochtertjes op het strand. De meisjes speelden met Cookie en verzamelden schelpjes. Wij, de volwassenen (dat klinkt trouwens heel bejaard en volwassen) hadden elkaar veel te vertellen, want onze vrienden kwamen net terug van vakantie.

dejlig diary mark golfOp donderdag ging mijn man een dagje golfen met mijn ouders. Ik kan niet golfen, maar besloot mee te lopen. Het was mooi weer en best lekker om een beetje in de natuur te zijn. Mark, mijn schoonmoeder en mijn ouders zijn me al tijden emotioneel aan het chanteren dat ik ook golf moet gaan leren. Laatst heb ik zelf een golfset te leen gekregen van mijn schoonmoeder. Had ik zelf niet om gevraagd, maar blijkbaar hadden ze dat achter mijn rug besloten. Dus tja, misschien moet het er binnenkort toch maar van komen. Ik vind mijn man in ieder geval heel knap als hij op de baan staat. Ik vind het overigens ook knap buiten de baan, maar hij kan heel goed golfen dus op de golfbaan is hij nog knapper :).

dejlig diary bloemkoolcurry’s Avonds stuurde Sophie (van de column Fit by Fie) me deze foto. Zij at bij mijn vriendinnetje Loes en die had dit recept voor haar gemaakt. Dat vind ik altijd zo leuk, als mensen ‘mijn’ recepten maken en daar foto’s van sturen. Het inspireerde me tot een winactie. Kom ik zo ook terug.

dejlig diary quote ellen degeneresVrijdag was ik echt enorm druk met de site en er ging van alles mis. Ik uitte mijn frustraties bij mijn Amerikaanse nichtje waarmee ik aan het appen was en zij stuurde vervolgens deze quote. Daar moest ik enorm hard om lachen. Te geestig toch?

dejlig diary spekkoekIn een van de Facebookgroepen hadden de dames het over spekkoek en daar had ik vanaf dat moment dus zin in. Dus toen de man ’s avond Indisch ging halen, kon hij me niet blijer maken; hij nam een stuk spekkoek mee! Toch maar eens van Esmée leren hoe je dat zelf maakt. Met suiker, gluten en lactose! 😉

dejlig diary stormOp zaterdag zouden onze vrienden Thijs, Rianne en logeerhond Ted komen. Helaas gooide de storm roet in het eten. Bij ons aan de kust werd er code rood afgegeven en dat was ook wel terecht. Er reden geen treinen mee en opeens werd zaterdag een verplichte thuisblijfdag. Het voelde als een zondag. Zo’n heerlijke lome regenachtige zonder, maar af en toe vloog er wel een parasol voorbij of waaide er een boom om. Toch wat extra spektakel. Bada Bing vond het vooral stom omdat hij niet naar buiten kon.

dejlig diary brandweer stormToen de ergste wind was gaan liggen, kwam de brandweer langs om preventief gevaarlijk hangende takken te snoeien.

dejlig diary terrasZondag begon goed; de zon scheen. Ik besloot daarom het terras en het voortuintje op te ruimen en onkruid weg te halen. Ik was gelukkig op tijd klaar, want ’s middags begon het weer te regenen. Ik ben het nu wel een beetje zat. Mag de zomer weer terug?

dejlig diary food winactieEn deze had je dus nog van me tegoed; de winactie.

Wil je kans maken op deze superdeluxe staafmixer van Russel Hobbs? Ik ga je uitleggen hoe je mee doet.

Winactie

Je doet zo mee:

1. Volg mijn account op Instagram: www.instagram.com/dejlig.nl

2. Ga naar de categorie Food op deze site en zoek een recept uit.

3. Maak dat recept en maak er een foto van.

4. Plaats de foto op Instagram met de hashtags #dejligfood & #dejligwinactie.

5. Tag mijn account in de foto.

Dat is alles. Over een maand op 31 augustus (2015) maak ik de winnaar bekend.

Je mag zo veel foto’s insturen als je wilt, maar je moet wel in Nederland of Begië wonen.

Veel succes!

Dat was mijn diary en de winactie al weer. Aankomende week heb ik een event van een pr bureau waar ik samen met Esmée naar toe ga. Verder begin ik dinsdag weer aan yoga cursus en ga ik zaterdag gay pride vieren in Amsterdam op een boot. Ik heb zin in deze week!

Ga jij nog wat leuks doen? Is je een foto uit de Dejlig Diary waar je iets over wilt zeggen? Doe je mee met de winactie? (Ja, dat zijn een heleboel vragen, ik weet het, haha).

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Benieuwd naar vorige Dejlig Diaries? Hier vind je er een aantal:

Meer Dejlig zien?

Je kunt me ook volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’ en/of Pinterest.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.