TOP
tips voor december shoppen op Marktplaats
Home Lifestyle

5 tips voor december shoppen op Marktplaats

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als je hier al wat langer leest, dan weet je dat Marktplaats zo ongeveer mijn hobby is. Ik ben er dol op! En getuige jullie reacties, jullie ook.  Ook jullie hadden veel bijzondere Marktplaats anekdotes te vertellen. Bijvoorbeeld over een bijzondere eikenhouten buffetkast (Sunny), een praatpop (Anne-Marie), ribstoelen (Frederique) een side table (Jantine) en een kaptafel (Michella). Stuk voor stuk leuk om te lezen, maar wist je dat je ook hartstikke fijn kunt december shoppen op Marktplaats? Ik vertel je vandaag weer over wat persoonlijke aankopen en geef je 5 tips voor december shoppen op Marktplaats. Kijk en lees je mee?

1. Kerstdecoraties

We leven in een consumptiemaatschappij. Dat hoef ik denk ik niemand uit te leggen. Veel goedkope prullaria worden in lage lonen landen gemaakt en kerstversiering is daar een goed voorbeeld van. Meestal gaat dat ook maar een paar seizoenen mee, al zijn er ook wel mensen die al jaren dezelfde ballen en slingers hebben.

Een vriendin van mij pakt het anders aan. Zij koopt al jaren tweedehands kerstversiering en het liefst echt antiek. Elke bal heeft wel een verhaal en als zij de decoratie weer uit de opslag haalt, wordt ze ontzettend blij van al die verhalen.

Wist je dat er op Marktplaats ook ontzettend veel antieke kerstballen verkrijgbaar zijn? Er staan echt veel bijzondere vondsten op de website. Hoe mooi is het om die kerstballen en andere types kerstdecoraties zoals kerststalletjes en -lichtjes een tweede leven te geven? Ooit zijn mensen heel blij van die spullen geworden, dus je neemt die good vibes vast automatisch mee.

2. Servies

Zelf erfde ik het servies van mijn grootouders. Voor dagelijks gebruik hebben we een ander servies, maar met speciale gelegenheden zoals Kerst halen we het antieke servies tevoorschijn. Dat is echt een heel mooi chique servies met een gouden randje. Extra feestelijk voor de feestdagen.

Toen ik een paar jaar gelden bij het uitpakken per ongeluk het botervlootje brak, zocht ik op Marktplaats naar iets dat er op leek. En ja hoor, er stonden legio vervangers te koop. Reuze handig! Niet iedereen heeft zo’n antiek servies in de familie natuurlijk, maar mocht je graag wat bijzonder serviesgoed aan je huishouden willen toevoegen, dan kun je op Marktplaats ook genoeg complete antieke serviezen kopen. Er zijn zelfs speciale antieke items voor Kerst verkrijgbaar.

5 tips om te december shoppen op marktplaats champagnekoeler

3. Simpele spullen die je toch niet in de winkel kunt vinden

Jaren geleden zocht ik voor oud & nieuw een champagnekoeler. Een wijnkoeler had ik al in huis, maar ik wilde graag zo’n superstandaard emmertje voor champagne. Zo’n glimmende met oren, de klassieker. Dat moest toch niet al te moeilijk zijn? Nou wel dus. Stad en land liep ik af, maar ik kon ‘m nergens vinden. Ja, ik vond er wel een, maar die was ontzettend duur. ‘Laat ik even op Marktplaats kijken’, dacht ik. En ja hoor, je raadt het al, daar vond ik de perfecte! Voor het luttele bedrag van 5 euro. De verzendkosten waren nog hoger, maar gelukkig woonde de verkoper bij me in de buurt, dus ik haalde de koeler zelf op.

Inmiddels gebruik ik de koeler al jaren en ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Aangezien ik  natuurlijk niet dagelijks champagne drink, heeft ‘ie een tweede functie gekregen. Wat voor functie, dat zie je hierboven. En mocht je zelf op zoek zijn naar zo’n klassiek model? Hier vind je er ontzettend veel.

Wat voor de champagnekoeler geldt, geldt natuurlijk ook voor andere spullen en cadeaus op wensenlijstjes. Kun je iets in de winkel niet vinden? Check dan zeker Marktplaats even. Vaak is het nog bijzonderder en goedkoper ook.

4. Bijzondere cadeaus

En wat voor simpele items geldt, geldt ook voor bijzondere cadeaus. Vriendin Y. houdt heel erg van Elvis Presley en de stijl van toen. Qua kleding én muziek. Het zal je vast niet verbazen dat ze trouwde in Las Vegas in the Little White Chapel en prachtige vintage turquoise jurk droeg. Toevallig kwam ik tijdens het surfen op Marktplaats een vintage clutch van Pucci tegen. Een heel bijzonder item, dat wel een klein beetje beschadigd was, maar daar zag je nauwelijks wat van. Het tasje was turqoise en toen ik het zag, wist ik meteen dat dit het cadeau voor Y. zou zijn. Ik kocht het en deed het haar cadeau. Ze heeft en koestert het nog steeds.

Zonder Marktplaats was ik dit cadeau niet tegengekomen. Het is hartstikke leuk, om dit soort bijzondere presentjes te geven. Alleen de zoektocht is al fantastisch. Wil jij een vriendin, zus, moeder of tante ook een bijzondere clutch cadeau doen? Marktplaats staat er vol mee.

5. Cadeaus die je niet wilt houden

Iedereen heeft het wel eens mee gemaakt: Je krijgt een cadeau waar je helemaal niet mee kunt of wilt. Het idee erachter is superlief, maar jij gaat die trui nooit dragen, het schilderijtje past niet bij jouw interieur en/of je houdt helemaal niet van paars en laat die gekregen keukenmachine nou net paars zijn. Zul je altijd zien, of je durft niet te zeggen dat je het niet mooi vindt, of je lieve tante is het bonnetje kwijt. En als ze het bonnetje wel nog heeft, blijkt dat je het allang niet meer kunt ruilen, want je tante was er vroeg bij met de kerstinkopen dit jaar.

Waarom zet je het cadeau dan niet gewoon op Marktplaats? Iemand anders is er vast héél blij mee. En van het geld dat je ermee verdient, kun je iets kopen dat je zelf wel heel mooi of bruikbaar vindt.

Koop jij zelf ook wel eens cadeautjes op Marktplaats? Of zou je het doen? Heb je wel eens een cadeau dat je hebt gekregen verkocht via de site? Ik ben benieuwd! 

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is geschreven in opdracht van Marktplaats. Lees ook mijn disclaimer.

** Bron uitgelichte foto Gerard4170 via Pixabay.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
 • Frederique
  4 jaar ago

  Ik heb net afgelopen weekend veel van mijn kleren te koop gezet op Marktplaats. Van het geld dat ik ervoor krijg is het plan om kerstcadeaus te kopen voor de kids. Ik heb zelf bijna nooit dure kleren met uitzondering van een Valentino jurk. Die had ik er ook op gezet maar die heb ik een uurtje later er weer afgehaald. Ik kon er toch nog geen afscheid van nemen, misschien doe ik weer een poging voor de kerstcadeaus in 2016 😉

 • Jantine
  4 jaar ago

  Ik geef toe: ik doe tegenwoordig meer met de kringloop dan met marktplaats. Dat komt ook omdat ik al zoveel heb dat ik vaak niet op zoek ben, en omdat ik geen auto heb – en dat haalt een stuk lastiger op als het verder weg is. De laatste Marktplaats-aankoop is onze oven geweest, nu 2,5 jaar geleden (en ja, dat ding van 20 euro doet het nog steeds 😀 ). Aan de andere kant is het denk ik ook wel leuk om het verkopen nu weer op te gaan pakken. Ik heb nog zoveel spul liggen …

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ga binnenkort ook weer een rondje doen door het huis. Toch leuk voor een extra zakcentje!

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Ik heb nog maar 1x iets tweedehands gekocht. Twee kettingen. Verder shop ik eigenlijk altijd ‘nieuw’.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Juist sieraden kun je goed online tweedehands kopen. Je vindt de mooiste en meest bijzondere stukken voor veel minder dan in de winkel 🙂

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Kijk, dit vind ik nou nog eens een ‘puik’ idee. 😉
  Zo heeft mijn dochter jarenlang het speelgoed waarmee ze uitgespeeld was net iets voor Sinterklaas aangeboden op Marktplaats. Zij was blij met het extra zakcentje en een ander kindje was blij met haar speelgoed.

  Met kerstspullen werkt het natuurlijk precies eender. Hoewel ik het idee heb dat je voor kerstspullen ook heel goed op Marktplaats terechtkunt nét na kerst. Dan willen mensen van hun spullen af, er zijn dan minder geïnteresseerde kopers, dus voor een prikkie…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is een hele goede tip en helemaal waar. Vlak na het seizoen kun je de leukste spullen kopen voor een prikkie. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tuinmeubelen. Veel mensen hebben geen opbergruimte of geen zin om dingen op te bergen.

 • Cindy
  4 jaar ago

  Leuke blog weer. Ik koop en verkoop zelf al jaren via Marktplaats. Voor kadootjes doe ik het haast nooit. Terwijl eigenlijk….waarom niet he. Aan veel spullen zie je vaak helemaal niet dat ze al eens gebruikt zijn.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Nee precies. En het is nog een mooie gedachte ook, dat dingen hergebruikt worden. Je kunt er trouwens ook veel nieuwe spullen vinden die nooit gebruikt zijn.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Ik doe veel te weinig met marktplaats! Wel hebben we daar het wiegje van Fay vandaan 🙂
  Die champagnekoeler wil ik nu ooooook!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat had ik gelezen. Leuk! Er zijn genoeg champagnekoelers te vinden :).

 • Kim
  4 jaar ago

  Leuk geschreven! Ik ben echt een kringloop en marktplaats speurder. Heb er door de jaren heen al zoveel gekocht. Scheelt een hoop!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   En het is leuk winkelen. Ook belangrijk 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.