TOP
grote dejlig enquete
Editorial

De resultaten van de Grote Dejlig Enquête (+ Groot nieuws. Ja echt groot nieuws)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Je had ‘m nog van me tegoed; de resultaten van de Grote Dejlig Enquête. Bijna 120 mensen namen de tijd de enquête in te vullen, waarvoor heel veel dank. Daarmee krijg ik een iets reëler beeld dan als maar 12 mensen ‘m hadden ingevuld. Wat betreft de resultaten? Ik kan je alvast zeggen dat de meeste antwoorden me niet raar in de oren klonken, toch was ik best verbaasd over een aantal dingen… Ik loop stap voor stap de resultaten met je door, ik vertel je wat ik verwacht had en wat me verraste. En… niet geheel onbelangrijk… ik vertel je wat de uitslagen o.a. betekenen voor de toekomst van Dejlig! Het is een behoorlijk lang artikel geworden, dus als je daar het geduld niet voor hebt, kun je ook door scrollen naar de conclusie #tip. Stay tuned

1. Verdeling mannen/vrouwen

Niet geheel verbazingwekkend, maar liefst 97% van de lezers hier is vrouw. Dat vind ik niet heel verrassend. Ik richt me ook voornamelijk op vrouwen, ik ben er zelf een en om heel eerlijk te zijn, lees ik zelf ook geen blogs van mannen.

2. Gemiddelde leeftijd

Dit verbaasde me dan wel. Met Dejlig wilde ik me eigenlijk net op de wat oudere doelgroep richten, zeg 35+. Maar blijkbaar klopt dat niet helemaal, want 44% van de lezers is tussen de 31 en 35 jaar. 36-40 jarigen zijn 15% van de lezers, en de categorie waar ik zelf in val (41-45) is maar 13%. 46-50 jaar is ook 13%, maar de jongere dames zijn ook vertegenwoordigd, want 26-30 is maar liefst 10%. En dan zijn er natuurlijk ook nog jongere en oudere lezers, maar de meeste lezers zijn tussen de 26 en 50 jaar oud. Best breed dus!

3. Herkomst bezoekers

26% van de bezoekers komen via een andere blog en nog eens 26% via social media. 16% van de bezoekers heeft Dejlig ontdekt via Bloglovin’. Leuk om te lezen, vind ik dat. Nog leuker om te lezen vind ik dat 15% van mijn lezers getipt is door een vriend(in). Ongeveer 10% komt via Google en er antwoordden 10 mensen dat ze mijn vorige blog al lazen. Ook waren er een aantal bezoekers via prijsvraagfora op Dejlig terecht gekomen.

4. Hoe lang lezen mensen Dejlig al?

De meeste mensen (meer dan 40%) volgen Dejlig ongeveer een jaar. 15% leest Dejlig al vanaf het begin! Hetzelfde percentage leest circa 2 jaar mee en 30% van de lezers is vrij nieuw en leest korter dan een jaar mee.

laatste logo Dejlig

laatste logo Dejlig

5. Frequentie van de bezoeken

Op deze resultaten ben ik best trots; 56% van de bezoekers bezoekt Dejlig meerdere keren per week. 23% zelfs dagelijks. 13% komt 1x per week buurten.

6. Doorklikken

Of mensen per bezoek 1 artikel lezen of dat ze wel eens doorklikken. Leuk om te lezen; 64% van de lezers klikt wel eens door! 14% doet dat zelfs vaak. 21% van de lezers leest echt alleen het nieuwe artikel en verder niets.

7. Populairste artikelen

Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk. En dat heb ik geweten…. De resultaten waren vrij duidelijk: 69% van jullie leest het allerliefst de Personal Peaks! 62% vindt de Let’s Talk artikelen leuk om te lezen. 56% komt voor de lifestyle onderwerpen. 50% vindt alle persoonlijke artikelen leuk om te lezen en nog eens 50% de columns. Hoewel ik er eigenlijk min of meer mee gestopt ben, vind 41% van jullie de tips interessant. Een derde van de lezers houdt van de beauty artikelen, home en health topics. Maar persoonlijk staat dus duidelijk bovenaan!

8. Persoonlijk versus algemeen

Het vorige punt kwam ook duidelijk naar voren in de resultaten van deze vraag. 87% prefereert persoonlijke artikelen boven algemeen.

9. Gesponsorde artikelen/Advertorials

Pak van m’n hart: 67% vond de balans tussen commerciële content en redactionele artikelen op Dejlig goed. 23% vindt het zelfs leuk. 10% had er niet echt een mening over. 5% vond het juist te veel en 3% vindt het stom. Nou ja… jammer dan.. ik kan niet iedereen tevreden houden en ik moet toch ergens mijn rekeningen van betalen.

Een paar mensen lichten deze vraag ook zelf toe:

 • ‘Niet stom, niet leuk. Ik neem aan gewoon noodzaak voor dejlig en ikzelf probeer ze te negeren.’
 • ‘Het hoort bij een grotere blog. In een tijdschrift zie je ook advertenties.’
 • ‘Ik vind dat je er altijd een persoonlijke draai aan geeft, dat maakt het leuk om te lezen’.
 • ‘Interessant. Ik ben een beginnende blogger die hoopt ook ooit wat centjes te kunnen verdienen met bloggen en ik leer ervan.’

Het is zo leuk om die toelichtingen te lezen en fijn om te beseffen dat veel mensen begrijpen dat om een blog draaiende te houden er ook af en toe wat commerciële content langs zal komen.

oude logo Dejlig

10. Meest indrukwekkende blog artikelen

Voor mij een hele belangrijke vraag was welk artikel het beste is blijven hangen. De antwoorden waren niet ontzettend uiteenlopend. De meeste mensen vonden de adoptie artikelen het indrukwekkendst of de artikelen over ons medische traject en de weg naar de adoptie toe. Maar er waren natuurlijk ook andere antwoorden. Een aantal reacties:

 • ‘Bloggen is niet dood. De let’s talk artikelen, maar dat zijn er te veel om op te noemen haha.’
 • ‘De reactie op het onderzoek op adoptie.’
 • ‘Poeh, goede vraag, daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven. Ik vind bijna alles wat je schrijft gewoon leuk om te lezen. Ik zou je blog tekort doen als ik maar 1 artikel mocht kiezen!’
 • ‘De reis die jullie gemaakt hebben qua adoptie van jullie zoontje, heel inspirerend!’
 • ‘Kan er geen bedenken, sorry. De blogs rondom het ophalen van Robin hebben natuurlijk wel een gouden randje.’
 • ‘Ik vond de tour door je nieuwe huis heel leuk en natuurlijk alles omtrent de adoptie.’
 • ‘Ik houd van de Let’s talk artikelen omdat die een leuke interactie geven.’
 • ‘De column aan de UWV-mevrouw, over het niet toekennen van verlof. En natuurlijk de aankondiging dat jullie een zoon hadden! Ook de open brief aan de politiek over het advies over de adoptie.’
 • ‘Over kinderen met down.’
 • ‘Ik ben 1 op de 6.’
 • ‘Over burn out’.
 • ‘Niet specifiek een artikel. De serie over adoptie was een reden om regelmatig je blog te bekijken.’

11. Soort artikelen die gemist worden

Ja, dat staat er een beetje krom, maar ik kon niet zo 1, 2, 3 wat anders bedenken. Ik vroeg: ‘Wat voor soort blog artikelen mis je op Dejlig’. De antwoorden waren vrij uiteenlopend, maar veel mensen vonden toch dat Dejlig uitgebreid genoeg was qua onderwerpen. Een greep uit de reacties en bij sommige antwoorden geef ik zelf wat toelichting:

 • ‘Ik mis niets, ik vind juist jouw eerlijkheid (botheid soms) verfrissend leuk.’ 🙂 → Ha… leuk om te horen. Ik weet zeker dat die mening niet door iedereen gedeeld wordt, maar ik ben wie ik ben.
 • ‘Ik zou het leuk vinden om meer tips te lezen over bloggen. Het artikel waar ik bijvoorbeeld echt iets aan heb gehad mbt tot dit onderwerp was Google Analytics.’ → Leuke feedback. Ik wil alleen niet te veel blogtips op mijn site. Er zijn al zo veel blogs die over bloggen gaan dat ik er zelf een beetje tureluurs van wordt. Als er echt iets speelt, dan neem ik het mee in de Let’s Talk, en ik probeer zo 1x per twee/drie weken een Let’s Talk te schrijven.
 • ‘Meer persoonlijke mommy avonturen.’ → Daar ga ik voor zorgen!
 • ‘Ik zou meer diy’s wel leuk vinden maar heb geen idee of jij daar ook iets mee hebt?’ → Ik niet (ik ben gezakt voor knutselen op de lagere school), maar Loes wel! En laat die nou elke maand een DIY blog plaatsen op de blog.
 • ‘Ik mis eigenlijk niets, ik vind dat je een breed scala aan onderwerpen hebt, en dat vind ik juist zo leuk. Alles kan voorbij komen en dat doet het soms ook. De varieteit is wat me aanspreekt.’ → Kijk dat is een leuke reactie zeg. Bedankt daarvoor.
 • ‘Mis op zich niets, maar meer persoonlijke verhalen zou ik echt te Dejlig vinden. ;-)’ → Ook daar ga ik voor zorgen. Wordt vervolgd!
 • ‘Sport-gerelateerde artikelen. Maar dat moet ook in jou persoonlijke leven passen. Ik vind het leuk om te lezen, maar als jij het niet leuk vindt om over te schrijven moet je dat lekker niet doen :)’ → Toen Sophie hier een column had, werden de sport gerelateerde onderwerpen HEEL goed gelezen. Toen zij stopte, heb ik het zelf geprobeerd, maar die blogs werden bijna niet gelezen. Heel jammer!
 • ‘Van mij mag het soms wel iets persoonlijker :)’ → Haha, nog meer? Maar ik ga er mee aan de slag hoor! Dank.
 • ‘Ik vind blogs over chronische ziek zijn altijd boeiend, maar dat komt omdat ik daar zelf ook over blog. Ik vind het wel op andere blogs, dus echt missen is een groot woord. Het is alleen maar fijn als je daar niet over hoeft te bloggen omdat je daar geen ervaring mee hebt.’ → Klopt, daar heb ik om het oneerbiedig te zeggen, gelukkig geen ervaring mee en ik denk ook dat dat beter aan bod komt op andere blogs van bloggers die daar wel ervaring mee hebben. Overigens heb ik wel eens mensen die chronisch ziek zijn aan het woord gelaten.
 • ‘Moeilijk te zeggen. Het is echt een leuke lifestyle magazine met persoonlijke verhalen als bonus. Dat laatste geeft het naar mijn mening meer gewicht. Soms mis ik artikelen die dieper en/of breder de maatschappij inkijken maar dan realiseer ik mij dat ik dat dan zelf elders moet zoeken. Het is namelijk helemaal niet het doel van dejlig. Ik denk dat de meeste lezers het mooi vinden zoals het is. Anders bleven ze niet terugkomen.’ → Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik denk dat ik af en toe wel maatschappelijke onderwerpen aanstip. Vooral hoe ik over bepaalde dingen in de politiek denk en in de Saturdays Stories komen toch best wat van dat soort topics voorbij? Ik sta zeker wel open voor deze feedback hoor, maar ik wil bijvoorbeeld niet te veel over politiek spreken. Want dan krijg je discussies en daar heb ik geen zin in!
 • ‘Ik vind de blogs leuk, zou wel wat meer afbeeldingen/mooie foto’s willen zien (ben nogal visueel ingesteld).’ → Wat een leuke feedback! Maar ik vraag me alleen af, wat je precies bedoelt. Meer foto’s per artikel? Meer zelfgemaakte foto’s? Als je me daar nog even over kunt mailen, heel graag!
 • ‘Ik ‘ken’ je van vroeger en hield enorm van je openhartige verhalen op je oude blog. Dus ja, die mis ik soms best een beetje. Ik snap echter ook heel goed waarom Dejlig anders is, maar je vraagt om eerlijke antwoorden tenslotte :)’ → Haha, ja ik waardeer jouw eerlijke mening absoluut. En ik ga er aan werken. Dat beloof ik 😉

12. Filmpjes & Vlogs

36% zou graag filmpjes en vlogs op Dejlig zien. 30% weet nog niet of ze daar behoefte aan heeft en van 25% hoeft het niet zo nodig. De rest heeft geen mening over dit onderwerp.

13. Lay Out/Design

Nou hé.. gelukkig. 80% vindt het mooi hier. Niemand vindt het echt lelijk, maar er zijn wel wat mensen met op- of aanmerkingen. Van ‘te netjes, ik mis sprankeling’, tot ‘niet persoonlijk genoeg’, tot een van jullie die onrustig wordt van het bovenste gedeelte van de site (door de zwarte waas met letters die op de foto’s geplakt lijken).

Tja.. ik begrijp het… maar ik vind het mooi. En dat is dus persoonlijk 😉

nog ouder logo Dejlig

64% vindt het logo mooi. Een derde van de lezers heeft er geen mening over en 3% vindt het logo lelijk. Boehoe.

15. Uitbreiding van het team

Dat Cindy, Mariska en Loes ook op Dejlig bloggen, vindt 40% van de lezers leuk. 30% heeft geen mening over het onderwerp en 20% is minder enthousiast.

16. Frequentie artikelen

Maar liefst 82% van de lezers waardeert het als er elke dag een artikel online komt. 15% heeft daar geen mening over en van 3% van de lezers hoeft het niet zo nodig.

17. Meer artikelen?

Sterker nog… 45% van de lezers zou niet vaker op bezoek komen als er meerdere artikelen per dag gepubliceerd worden. 21% zou dat wel doen en de rest weet het nog niet.

18. Aanraden bij vrienden

75% van jullie zou Dejlig aanraden bij vrienden. 25% antwoordt ‘dat ligt er aan’. Ja, dat begrijp ik. Niet iedereen is een even goede vriend natuurlijk 😉

19. Tips/Feedback/Opmerkingen/Advies

Veel van jullie namen de moeite om een lieve boodschap achter te laten. Een aantal van die boodschappen die er voor mij uitsprongen, neem ik met je door:

 • ‘Ik zou het helemaal niet erg vinden als je niet dagelijks zou bloggen. Gun jezelf die rust en tijd voor je gezin.’
 • ‘Ik heb maar 1 ding wat ik tegen je wil zeggen: don’t push yourself! Doe wat goed voelt, eigenlijk dus. :-)’
 • ‘Door de variatie in artikelen vind ik Dejlig echt een magazine. Ik kijk er iedere dag wel even op en heb sinds kort de FB-pagina ontdekt. Waarom ik niet heel enthousiast ben over filmpjes en vlogs, is omdat het vaak makkelijker is om even snel wat tussendoor te lezen. In de trein zou ik niet zo snel een vlog gaan kijken, omdat dat door de slechte wifi meestal niet kan en ik er thuis weinig tijd voor heb.’
 • ‘Meer Cookie in de personal peaks!’
 • ‘Je doet het goed! Ondanks dat ik zelf van persoonlijke verhalen hou, bezoek ik je graag. De tuesday tips ed sla ik vaak over, maar ik kom altijd even gluren wat er online staat. Je doet je ding, ben niet bang om je mening te uiten en dat waardeer ik. Al ben ik het er niet altijd mee eens. Het is daardoor nooit saai op Dejlig.’
 • ‘Ik vind Dejlig leuk zoals het is. Hou in ieder geval het persoonlijke en de interactie met je lezers vast, dat maakt dat ik graag terugkom.’
 • ‘De laatste tijd lees ik veel oude artikelen van je vorige blog, dat vind ik wel wat jammer.’
 • ‘Zo leuk dat je je oude blogs soms ook weer plaatst. Feest van herkenning!’
 • ‘Piepkleine opmerking: het valt mij op dat, terwijl er in artikelen vaak om feedback van de lezer wordt gevraagd, daar soms relatief laat op wordt gereageerd. Voor de rest is dejlig gewoon een heerlijke online magazine om steeds weer naar terug te keren. Voor mij is het een soort LINDA in het klein & persoonlijk.’

Oh en over dat laatste puntje wil ik wel wat zeggen. Ik wil zo graag op iedereen reageren en ik wil dat het liefst ook heel snel, maar dat lukt me de laatste tijd gewoon niet meer. Sorry! Ik krijg achter de schermen namelijk ook enorm veel mail en daar wil ik ook op antwoorden. Maar ik probeer het altijd wel te doen. Je zal er alleen soms echt wat langer op moeten wachten.

eerste logo Dejlig

20. Rapportcijfer

8,1

21. Mijn conclusie

Whoohoo! Met dat rapportcijfer ben ik natuurlijk ontzettend blij en man wat ben ik trots. Dank je wel voor het invullen, ik vind het echt ontzettend lief dat jullie de tijd hebben genomen om dat te doen.

Zoals ik aan het begin al zei: Veel resultaten kwamen niet echt als een verrassing, maar toch was de uitslag een behoorlijke eye opener. Want het bleef maar terugkomen: De meeste mensen kan het blijkbaar niet persoonlijk genoeg. Bovendien worden die blogs ook het meest gewaardeerd. Hoewel ik hartstikke trots op Dejlig ben en het geweldig vind wat ik in 3 jaar heb opgebouwd, speelde ik al een hele tijd met een dilemma. Want een online magazine is hartstikke mooi, maar ik hou zelf ook van persoonlijke blogs. Ik prefereer persoonlijke blogs boven magazines. Het is toch zo veel leuker als je een band hebt met iemand. Daarnaast bleef het knagen: ‘Wilde ik niet gewoon terug naar life bloggen?’ Zelfs mijn adverteerders willen graag zo persoonlijk mogelijke anekdotes en verhalen lezen. En dus hakte ik een knoop door. Vanaf half februari stop ik met Dejlig en ga ik elders verder. Op een ander adres dat ik nog heel even voor me houdt. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verhuizing en hopelijk kan ik over ruim twee weken over naar mijn nieuwe woning.

Maar wat gaat er dan veranderen?

Dejlig als site gaat niet uit de lucht, maar gaat doorverwijzen naar het nieuwe adres. Er verschijnen hier alleen geen nieuwe artikelen meer.

De lay-out blijft (voorlopig) hetzelfde, maar het logo gaat veranderen. De nieuwe blog wordt net wat persoonlijker met meer ruimte voor columns en editorials. Sommige topics gaan gewoon mee, zoals de Let’s Talks, beauty artikelen, health blogs (maar met net wat meer persoonlijke touch) en natuurlijk gaan de Peaks mee. Het wordt hetzelfde maar dan anders. En ik ga af en toe een vlog plaatsen. Spannend dat ik dat vind! Maar ik ga het gewoon proberen (Doe eens gek).

Maar ben je dan niet bang lezers te verliezen?

Nee, eigenlijk niet. Als mensen het niet leuk vinden, dan maar niet. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik geen pleaser ben. Het is wellicht onhandig om op een soort van hoogtepunt te verhuizen, maar ik weet zeker dat het op het nieuwe adres nog leuker wordt. Het wordt hetzelfde maar dan anders. En ja, dat had ik al gezegd, maar ik vind het zo leuk klinken. Nieuwe tagline wellicht?

En met deze donderslag bij heldere hemel ben ik aan het einde gekomen van deze peaks. Maar niet zonder een belofte na te komen. Henrieke, jij krijgt van mij een cadeaubon naar keuze voor het invullen van deze enquête. Ik neem vandaag contact met je op!

Nogmaals bedankt voor het invullen iedereen!

Heb je nog een vraag of opmerking over de resultaten of de aankomende verhuizing? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.