TOP
mensen op dejlig rianne meijer
Editorial Lifestyle

De dag van Rianne Meijer (journalist en schrijver)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Rianne Meijer (1980) is journalist en schrijver. In 2011 bracht ze het auto-biografische boek de Ana Files uit en dit jaar verscheen haar succesvolle roman de Onverschrokken Lafaard, een roman met een zwart randje waar je soms om moet huilen, soms om moet lachen, en dat ik persoonlijk in één ruk heb uitgelezen.
In het dagelijks leven schrijft ze voor Glamora.ma over de (inter)nationale (wannabee) sterren. Bovendien lanceerde ze dit jaar ook nog eens de hilarische tumblr Ondertussen op Viva Forum, schrijft ze freelance onder andere voor Nieuwe Revu en twittert ze onder de naam @globalistaa (7000 volgers).
Rianne woont in Amsterdam met vriend, 2 katten en binnenkort een Franse Bulldog. Vandaag laat deze busy bee in deze kersverse rubriek zien hoe haar doorsnee dag eruit ziet.

Rianne Meijer koffie08:00

Eigenlijk kan ik vanochtend uitslapen, behalve dat het me zelden lukt om uit te slapen. Dan maar uit bed om het laatste nieuws te checken en te zien wat iedereen uitspookt op Twitter. Omdat ik het grootste deel van mijn werkweek vul met bloggen, zit ik zo ongeveer aan mijn latop vastgeplakt. Aangezien mijn vriend ook online journalist en net zo verknocht aan het Internet is, zorgt dat in ieder geval niet voor irritaties in de huiselijke sfeer.

Rianne Meijer

10:00

Hoewel ik officieel vandaag weekend heb omdat ik afgelopen zaterdag en zondag heb gewerkt, slaag ik er meestal in mijn vrije dag te vullen met allerhande werkzaamheden. Vanmiddag staat er een interview op de planning voor Revu, maar eerst tik ik verder aan een kort verhaal voor ELLE. De hoofdredacteur had mijn boek gelezen en vroeg me op basis daarvan een eenmalige kerstcolumn te schrijven. Leuk! (En doodeng).

12:15

Ik heb geen rijbewijs, maar het is mooi weer dus het fietsritje naar Amstelveen – waar ik heb afgesproken voor het interview – is vandaag geen straf.

Rianne Meijer de Boertjes

13:00

Hoewel ik al 100’en interviews heb gedaan, vind ik het toch altijd wel weer spannend; je kan altijd iemand treffen waarmee het niet klikt. Dat is vandaag niet het geval, de sportjournalist die ik vragen mag stellen over de broertjes Frank en Ronald de Boer – een van de producties waar ik nu aan werk – heeft massa’s interessants te vertellen.

15:00

KLAAR. Net als de man, die een extreem vroege dienst draaide maar daardoor wel alweer na de lunch vrij was. We besluiten de laatste zon voor de herfst echt gaat toeslaan te benutten en zoeken een terrasje op in de buurt.

Rianne Meijer bench

17:00

Nog een voordeel aan wisselende werktijden: we krijgen eindelijk een hondje! Ted arriveert volgend weekend, maar heeft nu al een grotere uitzet dan ik toen ik uit huis ging. In het kader van de voorpret zetten we de bench maar vast in elkaar. De katten beginnen ondertussen toch wat nattigheid te voelen.

18:00

Hoewel ik liever interviews afneem dan ze geef, doe ik er af en toe ook eentje. Vandaag komt KPN Magazine binnen (zie foto boven dit artikel), waarin ik mocht praten over Twitter en mijn boek, dat zich deels afspeelt op sociale media. Blij mee.

Rianne Meijer Tortillasoep Culy

18:30

Koken, want er komt een vriendin eten. Het wordt vegetarische tortillasoep, een van mijn favorieten en oorspronkelijk “gepikt” van Culy.nl. Zei ik al dat ik heel veel dingen online doe? Jammer eigenlijk dat ik het eten nog wel steeds zelf moet bereiden.

kaatblog9

22:30

De vriendin moet nog helemaal naar Oost fietsen en gaat er dus vandoor. Bovendien moet ik nog even aan het werk. Pharell Williams zit vanavond bij RTL Late Night en daar ga ik morgenochtend op terugblikken bij BNR Business Radio. Ik zit daar om de week op woensdagochtend als “showbizz-expert”. Super leuk, vooral omdat het live is. Bovendien is het kijken vanavond beslist geen vervelend werkklusje, wat een ontzettend toffe

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

" target="_blank">uitzending!

Rianne Meijer slaapkamer

23:50

Als Humberto klaar is, pik ik nog een stukje Pauw mee. Maar eigenlijk moet ik gewoon naar bed. Dus iets voor middernacht geef ik me toch maar gewonnen. De laptop mag niet mee naar bed, de verkering wel.

Dit was de dag van Rianne Meijer. Benieuwd geworden naar haar boeken, onder dit artikel kun je ‘de Onverschrokken Lafaard’ bestellen. De ‘Ana Files’ zijn momenteel helemaal uitverkocht en binnenkort komt er een nieuwe druk aan.
De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Rianne zelf.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen voor Rianne? Deel ze gerust!

Vind jij het leuk om jouw dag een keer hier te delen? Stuur dan een mail naar info@dejlig.nl

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.