TOP
mensen op dejlig; nanette booij
Editorial Lifestyle

De Dag van Nanette Booij (Professioneel Foodie)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Nanette Booij (1972) stond eigenlijk bekend als de Nederlandse Nigella Lawson op het gebied van zoet; een lekker wijf dat ook nog eens fantastische taarten en andere zoetigheiden kon fabriceren. Maar op een zeker moment besloot ze terug naar de basis te gaan en nu ligt haar focus op echt eten. Daar blogt ze over op Eet Echt Eten, maar ze schrijft ook wekelijks voor Fab Magazine en legio andere media. Daarnaast is ze ook nog bezig met het opzetten van een eetplatform voor jongeren: chef2day. En alsof dat nog niet genoeg is, knapt ze momenteel eigenhandig haar huis op. Het huis staat in Apeldoorn, waar Nanette met man en twee prachtige tienerdochters woont.
Op Twitter kun je Nanette volgen via @Zaligzoet (4.100 volgers) en @eetechteten (1.200 volgers). Daar kun je o.a. haar challenge #rebootmylife volgen, die houdt in dat Nanette 40 dagen alllen maar plantbased eten eet.
Vandaag laat Nanette aan de lezers van Dejlig zien hoe een doorsnee woensdag uit haar leven er uit ziet.

08:00

De dag begint met twee cappuccino’s. Wennen aan de sojamelk lukt me niet. Onbegrijpelijk, dat vegan gebeuren. Wat een basaal lekkers mis je dan. Nu doe ik de challenge ook puur uit nieuwsgierigheid en niet uit principe, maar ik ben blij dat het tijdelijk is!

fruitontbijt Nanette08:30

Fruitontbijt. Meer groenten en fruit eten zou voor veel mensen goed zijn. Zelfs voor een niet-ontbijter is vers fruit een fijne manier om de dag te beginnen.

Marktplaats Nanette09:30

Marktplaats. M’n dochters hebben de gewoonte om hun fietsen in de achtertuin te laten staan. Niet op slot ook nog. Nu waren ze toch “zomaar ineens weg, mam”. Arghhh en een boel vloeken verder zoek ik nu twee “stationsfietsen”.

 bos hond Nanette10:30

Bos. Lekker een uurtje wandelen. Maakt het hoofd leeg, het lijf sterker en de hond is er ook blij mee.

 ottolenghi Nanette11:30

Wat eten we vanavond? Wholefoods/Plantbased (ofwel vegan) eten behoort niet tot m’n standaard repertoire. Gelukkig is er Ottolenghi!

lijncrackers Nanette

lunch met lijnzaadcrackers Nanette12:00

Early lunchbreak. Hartjes voor het meest simpele cracker recept ever. Gebroken lijnzaad, zout en water. Papje maken. Dun uitsmeren op een bakblik, 15 minuten op 200C. Klaar zijn je crackers. Lekker met hummus, wat zoveel is als de vegan variant op mayonaise 😉

 recensies schrijven  1 Nanette13:00 -15:00

Offertes maken, productreviews en recensies schrijven. Het leven van een foodie is best prettig.

15:30

Telefoontje van de politie. Of ik wellicht een tomtom mis? Nee, wel twee fietsen. Blijk ik al “een periode” zonder tomtom rond te rijden. Nooit gemist. Maar als ik ‘m terug wil, moet ik wel even aangifte komen doen. Dat “even” blijkt 1,5 uur. Manmanman.

 vegan curry Nanette18:00

Food!

Simpele curry, gesmokkeld met vegan principes, want er zit een eetlepel vissaus door heen. Precies wat ik bedoel. Als vegan mis je gewoon te veel aan smaakmakers.

20:00

Yoga time.

recencies schrijven 222:00

Thuis. Thee, beetje twitter en nog even Plant Power doorbladeren om alvast inspitatie te zoeken voor morgen.

 23:00

Douche en slapen. Sinds het reboot regime is doordeweeks wijntjes wegtikken ook afgeschaft. Bijzonder dat ik daardoor ruim een uur eerder in bed lig.

Dit was de dag van Nanette. Benieuwd geworden naar haar bezigheden? In het artikel vind je de link naar haar website. Bovendien kun je haar op twitter volgen: @zaligzoet of @eetechteten.
De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Nanette zelf.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen voor Nanette? Deel ze gerust!

Vind jij het leuk om jouw dag een keer hier te delen? Stuur dan een mail naar info@dejlig.nl

Benieuwd naar het boek Plant Power waar Nanette het over heeft? Dat kun je hier bestellen:

[bol_product_links block_id=”bol_5447f3b8d73af_selected-products” products=”9200000015494323″ name=”Plant Power” sub_id=”Plant Power” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.